جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۷ / ۰۷:۰۰
کد مطلب: 45333
۱
World Mental Health Day 2018

شعار روز جهانی بهداشت روان سال 2018

شعار روز جهانی بهداشت روان سال 2018
به گزارش میگنا شعار سال 2018 سازمان بهداشت جهاني به مناسبت 10 اکتبر، روز جهاني بهداشت روان عبارت است از:  تمرکز بر سلامت روان جوانان؛ در جهان در حال تغيير.

در اين رابطه آمده است:

سن نوجواني و سالهاي اوليه بلوغ، مقطعي مهم از دوران زندگي است که تحولات زيادي رخ مي دهد، به عنوان مثال تغيير مدرسه، ترک خانه و ورود به دانشگاه يا کار جديد. براي بسياري، اين زمان هيجان انگيز است. البته همراه با استرس و هراس . در برخي موارد، اگر مديريت نشود، اين احساسات مي تواند منجر به بيماري روحي شود.

بدون ترديد استفاده روزافزون از فن آوري هاي آنلاين، مي تواند مزاياي بسياري همراه با فشار داشته باشد. اتصال به شبکه هاي مجازي در هر زمان از روز و شب رشد مي کند.

بسياري از نوجوانان نيز در مناطق بحراني زندگي مي كنند و تحت تاثير شرايط اضطراري مانند درگيري ها، بلاياي طبيعي و بيماري هاي همه گير هستند. جوانان در موقعيت هايي بحراني به شدت آسيب پذير به اختلالات رواني و بيماري هستند.



14 سالگي سن شروع اختلالات رواني

نيمي از تمام بيماري هاي رواني از سن 14 سالگي شروع مي شود، اما اغلب موارد ناشناخته و درمان نشده است. از لحاظ شيوع بيماري در ميان نوجوانان، افسردگي سومين علت و خودکشي دومين علت مرگ در ميان 15-29 ساله است.

سوء مصرف مواد و مواد مخدر در ميان نوجوانان يکي از موضوعات مهم در بسياري از کشورها است كه مي تواند منجر به رفتارهاي پرخطر مانند  رانندگي خطرناک و ناامني جنسي شود. اختلالات خوردن همچنين نگران كننده هستند.


اهميت رشد شناختي در ايجاد انعطاف پذيري ذهني
رشد شناختي در ايجاد انعطاف پذيري ذهن نوجوان براي مقابله با چالش هاي جهان امروزي داراي اهميت بسزايي است.

شواهد زيادي است که ترويج برنامه هاي بهداشتي براي نوجوانان نه تنها به سلامت آنها در کوتاه مدت بلکه باعث مي شود به پيشرفت اقتصاد جامعه در درازمدت منجر مي شود.


پيشگيري با آگاهي بهتر است

براي کمک به پيشگيري از اختلالات رواني و بيماري ها در ميان نوجوانان و جوانان از سنين اوليه مي توان براي كنترل و بهبودي بيماري هاي رواني تلاش کرد.

پيشگيري با آگاهي يعني فرد از همان ابتدا با علائم زودهنگام ابتلا به بيماري و علائم بيماري رواني آشنايي دارد. در اين رابطه والدين و معلمان مي توانند مهارت هاي زندگي را به کودکان و نوجوانان براي کمک به آنها در مقابله با چالش هاي روزمره در خانه و در مدرسه آموزش دهند.

حمايت رواني اجتماعي از نوجوان در مدارس و ساير موقعيت هاي اجتماعي داراي اهميت است البته براي رسيدن به اين هدف در آموزش کارکنان بهداشتي امكاني فراهم شود تا آنها بتوانند در شناسايي و مديريت اختلالات رواني، سرعت بيشتري داشته باشند.

همچنين براي گسترش برنامه هاي پيشگيرانه ضروريست اعتبارات خاص براي همكاري هاي مشترك بخش هاي دولتي و مردم نهاد اختصاص داد تا منجر به افزايش آگاهي و ارتقاي سلامت روان جوانان با انجام مداخلات اجتماعي، بهداشتي و آموزشي گردد.


براي افزايش آگاهي نوجوانان و جوانان از شيوه هاي مراقبت از سلامت رواني خود(خودمراقبتي) و کمک به همسالان، مي بايست آموزش هايي براي والدين و معلمان كه موجب افزايش مهارت هاي ارتباطي مانند چگونگي حمايت از دوستان، فرزندان و دانش آموزان، مي شود برنامه ريزي کرد.
 
به گزارش میگنا روز جهاني بهداشت روان 2018، تمركز مي كند بر سلامت روان جوانان در جهان در حال تغيير. بزرگ شدن در دنياي امروز را تصور کنيد. تصور کنيد هر روز با نقض حقوق بشر، جنگ و خشونت در خانه برخورد کنيد. جوانان بيشتر روز خود را در اينترنت با جرايم سايبري، زورگيري هاي سايبري و بازيهاي خشونت آميز را تجربه مي كنند.

 همچنين ميزان خودکشي و سوء مصرف مواد به طور ثابتي در حال افزايش است و نوجوانان احساس تنهايي مي کنند و حتي به خودشان آسيب مي رسانند. آنها در سني هستند که اطلاعاتي از در بروز بيماريها و اختلالات رواني ندارند و چيزي از مراقبت هاي رواني اجتماعي نميدانند.

سازمان بهداشت جهاني، قصد دارد همه توجهات را بر روي مشکلاتي که امروزه جوانان با آن روبرو هستند جلب کند و مباحثي درباره اينکه چه چيزهايي براي رشد، سلامت،شادي و نشاط آنان همراه با افزايش تاب آوري احتياج دارند آغاز کند

بياييد همگي امسال را بر روي نيازهاي جوانان تمرکز کنيم.
اينک زمان آن است که ايستاده و مطالبات بيشتري را براي دنياي جوانان بخواهيم. آينده ما به آنان بستگي دارد.


گفتني است طي سالیان گذشته در ايران، آموزش و پرورش معمولا برنامه هاي هفته بهداشت روان را توسط مشاوران مدارس از 24 الي 30 مهرماه برگزار مي کرد که از سال 1396  با ابتکار اداره کل امور تربيتي و مشاوره براي اولين بار بزرگداشت اين هفته همزمان با روز جهاني بهداشت روان از 18 الي 24 مهرماه برگزار شد.

با تلاش وزارت بهداشت قرار است از این پس بصورت رسمی، هفته بهداشت روان از 18 الي 24 مهرماه در همه دستگاه ها و سازمان ها برگزار گردد.
انگ زدايي از بيماري هاي رواني و برنامه هاي پيشگيري از بيماري هاي روان تني و رفتارهاي پرخطر نوجوانان، معرفي خدمات روانشناختي و روانپزشكي به آحاد جامعه از اهداف هفته بهداشت روان است.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
در نگاه کسانی که پرواز را نمی فهمند ، هر چه بیشتر اوج بگیری کوچکتر خواهی شد.