پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۷ / ۱۶:۲۲
کد مطلب: 45804
۰
براساس نتايج تحقيقات جديد ؛

احساس تنهايي و افسردگي پيامد استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی

احساس تنهايي و افسردگي پيامد استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی
میگنا: مجله روانشناسی اجتماعی و بالینی "Journal of Social and Clinical Psychology" چاپ نیویورک، نوشت: روانشناسان دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا دریافتند استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی، احساس تنهایی را تشدید و کاربران را به سوی افسردگی سوق می دهد.
هشدار روانشناسان این بار به خطری مربوط می شود که اینستاگرام برای سلامت انسان دارد.

دانشمندان دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا تأثیر شبکه های اجتماعی را بر سلامت انسان بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که شبکه های اجتماعی احساس تنهایی را افزایش می دهد و در نهایت به افسردگی منجر می شود. دانشمندان این مطالعه را بر روی 143 دانشجو انجام دادند که در شبکه های اجتماعی فیسبوک، اینستاگرام و اسنپ چت فعال هستند. دانشمندان پیش از این تحقیقی را برای مشخص کردن خلق و خو و احساس شادی و آرامش افراد انجام دادند. دانشجویانی نیز برای انجام این تحقیق داوطلب شدند.

محققان میانگین زمان فعالیت این افراد در شبکه های اجتماعی را نیز با استفاده از آماری که گوشی های آیفون در اختیار آنها قرار می داد، اندازه گیری کرده بودند.

در تحقیق اخیر، دانشجویان به دو گروه تقسیم شدند: گروه نخست افرادی بودند که وقت خود را به همان اندازه قبلی صرف شبکه های اجتماعی می کردند، در حالی که دانشجویان گروه دوم مجاز بودند تنها 10 دقیقه در روز وقت خود را در شبکه اجتماعی سپری کنند. این تحقیق به مدت سه هفته انجام شد.

در پایان این دوره، روانشناسان پرسشنامه ویژه ای را در اختیار دانشجویان قرار دادند. این پرسشنامه هفت شاخص داشت: حمایت اجتماعی، تنهایی، اضطراب، افسردگی، عزت نفس، پذیرش خود و ترس از اینکه فرد دیگر جزء طبقه اجتماعی خود نباشد.
در نتیجه، محققان دریافتند تنهایی و افسردگی با زمان سپری شده در شبکه های اجتماعی ارتباط مستقیم دارد و آشفتگی ها نزد جوانانی که زمان بیشتری از روز را آنلاین هستند، بسیار بالاتر است.

دانشمندان در این مجله روانشناسی اجتماعی و بالینی تصریح کردند: "حیرت آور است که توجه کمتر به شبکه های اجتماعی موجب می شود یک فرد کمتر احساس تنهایی کند. برخی کارشناسان در این باره می گویند این امر می تواند ناشی از یک مقایسه ناخودآگاه باشد. منظورمان اینستاگرام است؛ وقتی کسی به آنچه در زندگی دیگران اتفاق می افتد نگاه می کند، احساس می کند دیگران بهتر از او زندگی می کنند".

با این حال، روانشناسان هنوز آمادگی انجام این تحقیق را در بین سایر گروه های سنی یا شبکه های اجتماعی که در این تحقیق گنجانده نشده اند، ندارند.
 
 
 
مرجع : خبرگزاری اسپوتنیک - ايرنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
صعود به اورست 13 روز به طول مي انجامد، اما سقوط از آن فقط « 8 ثانيه ». ساختن روابط مدتها به طول مي انجامد اما از بين رفتن آن فقط در چند ثانيه!