جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۹ دی ۱۳۹۷ / ۱۱:۳۳
کد مطلب: 46157
۱
پژوهشگران انگلیسی مطرح کردند

احتمال آسیب روحی نوجوانانی که در کودکی پدر افسرده داشته‌اند

احتمال آسیب روحی نوجوانانی که در کودکی پدر افسرده داشته‌اند
میگنا: مطالعات جدید پژوهشگران نشان می‌دهد پدرانی که پس از تولد فرزندشان دچار افسردگی می‌شوند، احتمال اینکه فرزند دخترشان در نوجوانی افسرده شود، بالا است.

این مطالعه توسط پژوهشگران "کالج دانشگاهی لندن"(University of College London)، "دانشگاه کمبریج"(University of Cambridge)، "دانشگاه آکسفورد"(University of Oxford) و "دانشگاه بریستول"(University of Bristol) صورت گرفته است.

پژوهشگران طی این مطالعه دریافتند گرچه فرزند دختر بیشتر زمان خود را با مادر خود می‌گذراند اما افسردگی پدر پس از تولد فرزند می‌تواند تاثیر به سزایی در افسردگی دخترش در نوجوانی داشته باشد.

نکته قابل توجه این است که از هر ۲۰ مرد، تنها یک مرد چند هفته پس از تولد فرزندش، به علائم افسردگی دچار می‌شود. به گفته پژوهشگران این مطالعه، افسردگی پدران تاثیر قابل توجهی بر سلامت روحی دخترانشان دارند.

دکتر "گما لویس"(Gemma Lewis) نویسنده ارشد این مطالعه از کالج دانشگاهی لندن گفت: یک تصور رایج غلط وجود دارد و آن این است که مادران بیشترین تاثیر را بر روی سلامت روحی کودکان دارند و پدران تاثیر چندانی ندارند اما ما طی این مطالعه متوجه شدیم که برعکس این تصور، پدران نقش مهمی در سلامت روحی فرزندان دارند.

پژوهشگران مطالعه طولی را بر روی دو گروه از کودکان که در ایرلند و ولز بزرگ شده بودند، انجام دادند. مطالعه طولی به دسته‌ای از مطالعات مشاهده‌ای گفته می‌شود که در آن گروه مورد نظر، در طول زمان، مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

پژوهشگران داده‌هایی از "۶۰۷۰ " و "۷۷۶۸" خانواده جمع آوری کردند.

 ابتدا پژوهشگران میزان افسردگی والدین را با استفاده از یک پرسشنامه سنجیدند تا دریابند زمانیکه کودکان آنها ۷ و ۹ ساله بود، آنها چه علائم افسردگی داشتند. در گام بعدی نیز پژوهشگران علائم افسردگی نوجوانان را هنگامی که ۱۳ و ۱۴ ساله بودند مورد ارزیابی قرار دادند.
نمونه‌های تحقیق "مبتنی بر جمع"(population-based) بودند و این به آن معنا است که این نمونه‌ها شامل افرادی که افسردگی داشتند اما آن را درمان نکرده بودند، بود.

پژوهشگران دریافتند که برای هر ۳ نقطه(یک انحراف معیار) که بر روی "پرسشنامه حالت و احساسات"(Mood and Feelings Questionnaire) در بخش مربوط به پدران افزایش می‌یابد، یک افزایش ۰.۲ درصدی در "پرسشنامه حالت و احساسات" نوجوانان وجود داشت.

یافته‌ها در هر دو نمونه مستقل مطالعه بار دیگر تکرار شدند. اما این بار، این نمرات پس از تعدیل افسردگی مادران، درآمد خانواده و مصرف الکل والدین محاسبه شد.

پس از انجام محاسبات پژوهشگران دریافتند که افزایش علائم افسردگی در ابتدای نوجوانی را باید جدی گرفت زیرا درک این نشانه‌ها در اوایل می‌تواند در پیشگیری یا درمان افسردگی نقش مهمی داشته باشد.

دکتر لویس در انتها افزود: مردان کمتر به دنبال درمان افسردگی هستند. اگر شما یک پدر هستید و افسردگی خود را درمان نکرده‌اید، این را بدانید که این می‌تواند بر سلامت روحی فرزنداتان تاثیر بگذارد. ما امیدواریم که یافته‌های ما بتواند مردان افسرده را تشویق کند تا به یک پزشک مراجعه کرده و افسردگی خود را درمان کنند.

این نخستین مطالعه‌ای بود که ارتباط بین افسردگی والدین و افسردگی نوجوانان را مورد بررسی قرار می‌داد. مطالعات پیشین تنها ارتباط بین افسردگی والدین و کمبود عاطفه در کودکان را مورد بررسی قرار داده بود.
 
مرجع : خبرگزاري ايسنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
ز باغ رعيت، گر مَلك خورد سيبي / برآرند غلامان، درخت از بيخ