جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۴:۵۶
کد مطلب: 46486
۱

ارتباط باکتری‌های روده با اسکیزوفرنی

ارتباط  باکتری‌های روده با اسکیزوفرنی
میگنا: کارشناسان در مطالعات خود بر روی موش‌های آزمایشگاهی دریافته‌اند آن دسته از موش‌های آزمایشگاهی که میکروبیوم روده آن‌ها با پیوند مدفوع از دهنده تغییر کرده است رفتار‌هایی متفاوت از جمله علامت‌های اختلال روانی اسکیزوفرنی از خود نشان داده‌اند.

این یافته‌ها نشان می‌دهند بین ابتلا به اسکیزوفرنی و باکتری‌های روده وجود ارتباطی قوی دارد. همچنین حکایت از آن دارد که میکروبیوم روده با نقشی بسیار مهم در دگرگون شدن عملکرد مغز و اعصاب می‌تواند علامت‌های اختلال اسکیزوفرنی را افزایش دهد.
 
در ادامه مطالعه کارشناسان به بررسی و تجزیه تحلیل نمونه‌های مدفوع حدود ۶۳ بیمار با اختلال اسکیزوفرنی پرداخته‌اند و نمونه‌ها را با مدفوع ۶۹ فرد سالم مقایسه کرده‌اند؛ پژوهش‌های دانشمندان نشان می‌دهند در مجموع اختلافی معنا دار در تنوع میکروبیوم موجود در مدفوع بین افراد سالم و مبتلایان به اسکیزوفرنی وجوددارد.

از جمله میکروبیوم‌های موجود در بدن افراد مبتلا به اسکیزوفرنی می‌توان Veillonellaceae، Prevotellaceae Bacteroidaceae، Coriobacteriaceae، Lachnospiraceae، Ruminococcaceae، Norank و Enterobacteriaceae را نام برد.

افزون برمیکروبیوم روده و عوامل‌ ژنتیکی برخی دیگر از پارامتر‌ها از جمله مصرف سیگار و مواد دخانی، بروز حادثه‌های تلخ در زندگی، ابتلا به برخی بیماری‌ها و مواردی از این دست در بروز اختلال اسکیزوفرنی اثر گذار است.

مصرف مواد دخانی، ابتلا به برخی بیماری‌ها و مصرف دارو، در کنار رژیم خوراکی ناسالم سبب دگرگون شدن میکروبیوم روده انسان خواهد شد.

محققان همچنین دریافته‌اند ارتباطی مستقیم بین ابتلا به افسردگی و میکروبیوم‌های روده وجود دارد. از جمله دیگر بیماری‌هایی که میکروبیوم می‌تواند در ابتلا به آن‌ها اثر گذار باشد می‌توان آلزایمر و اختلال استرس پس از حافظه PTSD را نام برد.
 
کارشناسان در ادامه پژوهش‌های خود در نظر دارند راهکار‌های درمانی جدیدی برای درمان اختلال اسکیزوفرنی با اصلاح الگوی باکتری‌های روده پیدا کنند. یکی از راهکار‌های درمانی پیشنهادی استفاده از پروبیوتیک برای افزایش میزان باکتری‌های مفید روده است که البته به تحقیق‌های بیشتری نیاز دارد.

منبع:Newatlas
 
مرجع : باشگاه خبرنگاران
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چرا همیشه بدنبال این هستیم که بدانیم چرا گل خار دارد؟ بیایید گاهی بدنبال آن باشیم که بدانیم چرا خار گل دارد؟