جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ / ۱۱:۰۶
کد مطلب: 47089
۱
گزارشی به بهانه روز «روان شناس؛

روایت سنگ صبورهای قرن ۲۱

روایت سنگ صبورهای قرن ۲۱
میگنا: دستانش را در هم فشار می دهد، دندان قروچه ای می رود، آرام آرام اشک از گوشه چشمانش همچون سیل بر روی گونه هایش روانه می شود؛ درد عمیقی در چهره اش موج  می زند؛ می خواهد فریاد بزند اما نمی تواند؛ در دنیای رنج آور خود غرق شده بود و دست و پا می زد که گرمی دستانی مهربان، او را به خود می آورد.

آری او در اتاق ساکت و آرام مشاوره نشسته و از دردها و رنج هایش، داشته ها و نداشته هایش،کودکی هایی که شاید برای او جز عذاب چیزی نداشته است سخن می گوید چرا که می داند اینجا همان جایی است که کسی او را مقصر و متهم نمی خواند و بی دغدغه و بدون هیچ اظطرابی می تواند از همه ترس هایش صحبت کند.

روز ۹ اردیبهشت ماه؛ به نام روانشاس و مشاور ثبت شده است؛ همان ها که در دنیای پیچیده امروز از روح خود عاشقانه به افراد می دمند و تکیه گاهی امن برای دردهای خفته و در گلو خفه شده آن ها می شوند؛ همان ها که ارواح بشریت را تعمیر می کنند؛ اما صد حیف که هنوز نقش تاثیر گذار آنان در پیشگیری از آسیب های اجتماعی آن گونه که باید و شاید شناخته نشده است.

غلامرضا ابراهیمی نژاد از روانشناسان کرمانی است که از سال ۱۳۶۵ پا در این عرصه گذاشته و کوله باری از تجربه ی ۳۳ ساله در این عرصه را به دوش می کشد، از او در خصوص نقش درمانگر و مشاور در دنیای هزار توی امروز سوال کردیم که در پاسخ گفت: از آنجایی که روانشناس يا مشاور با مسائل روحی افراد سر و کار دارد به آن ها کمک می کند تا قسمت های ناشناخته شخصیت خود را بشناسند و با مسائل و مشکلات زندگی خود کنار بیایند و شاد زندگی کنند.



با کتاب های ترجمه شده نمی توان دردی از مردم دوا کرد
این دکترای روان شناسی بالینی و علوم رفتاری در ادامه بیان کرد: هدف از خلقت انسان لذت بردن از زندگی است و روان شناس به افراد کمک می کند تا خوشبختی و نشاط را به زندگی خود بر اساس طبیعت و خلقت برگردانند و ناتوانی آن ها را در برخورد با مسائل حل می کند.

وی در خصوص جایگاه روان شناسی در ایران به خبرنگار ما گفت: به نظر من روان شناسی و مشاوره تا زمانی که بر اساس مسائل فرهنگی و نیازهای اجتماعی ایران نتواند کاری انجام دهد و همواره تابع کتاب های ترجمه شده باشد و به حفظ وضع موجود خو کند در حل مشکلات مردم ناتوان است.

ابراهیمی نژاد با بیان اینکه علم روانشناسی به تحول اساسی در عرصه فرهنگ عمومی نیاز دارد؛ تاکید کرد: بنابراین جامعه روان شناسی علاوه بر اینکه باید بتوانند تغییر و تحولی در روان شناسی ایجاد کنند باید مسائل فرهنگی و اجتماعی که مردم به صورت روزمره با آن ها در گیر هستند را شناسایی و بر اساس ان به مردم کمک کنند.


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: حوزه روان شناسی نیازمند تحولات زیادی است که هنوز محقق نشده است و باید کسانی پیدا شوند تا در این سیستم نظام مند خلاقیت ایجاد کنند و با تغییر و تحولی که ایجاد می کنند روانشناسی متناسب با  شرایط فرهنگی و اجتماعی ایران را ترویج دهند.

وی خاطر نشان کرد: البته سیستم حاكميتي ما هم باید روان شناسانی که  تحصیلات آکادمیک دارند را درگیر مسائل اجتماعی کنند و از آن ها بخواهند در قبال مسائل جامعه و آسیب های اجتماعی راهکار ارائه دهند.

ابراهیمی نژاد بیان کرد: هر روانشناس قبل از اینکه  وارد مسائل رواندرماني و مشاوره شود و بتواند مشکل مردم را حل کند باید توانایی ها و ظرفیت های روحی و روانی خود را بشناسد چرا که فقط با کتاب خواندن، برگزاری کارگاه و اعطای گواهی های آن چنانی، مشکلات حل نمی شود.
مرجع : روزنامه آرمان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
سخن گفتن با خدا مانند صحبت کردن با یک دوست پشت تلفن است... ممکن است او را در طرف دیگر نبینیم، اما می دانیم که دارد گوش می دهد...