کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

چگونه بدن خود را برای ماه رمضان آماده کنیم؟

دكتر كرماني , 15 ارديبهشت 1398 ساعت 11:40

زمان کمی تا ماه مبارک رمضان باقی مانده، میلیون‌ها مسلمان در سراسر جهان منتظر اعلام رویت ماه و شروع یک ماه تطهیر روح و بدن از ناپاکی‌ها هستند.


روزه آداب مذهبی برای تکامل جسم و روح انسان است. روزه گرفتن برای انسان اطمینان و آسایش را به ارمغان می آورد و یکی از ستون های دین اسلام است اما تنها چند روز تا ماه مبارک رمضان باقی مانده است. میلیون ها مسلمان در سراسر جهان منتظر اعلام رویت ماه و شروع یک ماه تطهیر روح و بدن از ناپاکی ها هستند.افراد فکر می کنند چون از سحر تا اول شب یعنی غروب آفتاب چیزی نمی خورند مشکلات فراوانی برایشان به وجود می آید اما اگر این ماه را با تغذیه درست پیش ببرید نه تنها ضرر ندارد بلکه فواید فراوانی دارد که عبارتند از:
کمک به کاهش وزن
سلامت قلب
تقویت مغز
تقویت سیستم ایمنی بدن
حفظ قدرت عضلانی بدن
کاهش سطح چربی خون
کاهش خطر آلزایمر و پارکنیسون
افزایش سوخت و ساز بدن و …
 
 
نکاتی برای آمادگی بدن در ماه رمضان
در ماه رمضان فرد به مدت 16 ساعت چیزی نمی خورد بنابراین ممکن است بدن فرد در ابتدا دچار مشکل شود. بنابراین توصیه می شود کسانی که می خواهند در ماه رمضان روزه بگیرند باید از همین حالا بدن خود را آماده کنند. برای مثال میان وعده های اضافی را حذف کنید، و یا چند روز مانده به ماه رمضان روزه بگیرید، تا انتقال به ماه رمضان ساده تر شود. در ادامه نیز روش هایی را به شما ارائه می دهیم تا به کمک آنها در این چند روز باقی مانده خود را آماده کنید.
 
1- ساعت خوابتان را تنظیم کنید
ساعت خواب خود را با ماه رمضان تنظیم کنید چون قرار است برای سحر از خواب بیدار شوید. ساعت خواب یکی از مهمترین چیزهایی است که باید به آن توجه کنید چون کمبود خواب به مرور زمان سبب افزایش وزن می شود.

 
2- نوشیدن آب کافی برای پیشگیری از کم آب شدن بدن
پژوهش ها نشان دادند بدن انسان بدون غذا چند هفته به زندگی ادامه می دهد در حالی که بدون آب چند روز بیشتر دوام نمی آورد. متخصصان توصیه می کنند یک فرد بالغ در طول ماه رمضان باید حداقل روزی دو لیتر آب ( 8 تا 10 لیوان ) بنوشد. قهوه، چای و چنین مایعاتی به تنهایی پاسخگوی نیاز بدن نیست.

 
3- وعده های خود را با سوپ آغاز کنید
شمار زیادی از خانواده ها سوپ را به عنوان غذای اصلی در سفره می دانند. وقتی یک وعده را با سوپ شروع کنید معده آماده می شود. از آنجا که ماه رمضان در بیشتر نقاط با گرمی هوا همراه است توصیه می شود سوپی با مواد مغذی تازه میل کنید تا بدنتان بعد از ساعت ها روزه داری، مواد مغذی ضروری بدن را دریافت کند.

 
4- آهسته میل کنید
آهسته غذا خوردن سبب هضم آسانتر غذا می شود. از آنجا که بعد از ساعت ها روزه داری امکان پرخوری بالا می رود، بهتر است از قبل خود را به آهسته خوردن عادت دهید تا با شروع افطار دچار مشکل پرخوری نشوید. 15 تا 20 دقیقه زمان می برد تا مغز پیام سیر شدن را دریافت کند. با آهسته غذا خوردن این فرصت را در اختیار مغز قرار دهید.

 
5- پروتئین و کلسیم را فراموش نکنید
مطمئن شوید که به اندازه پروتئین و کلسیم از غذاهایی مانند گوشت، لبنیات، حبوبات و تخم مرغ دریافت می کنید.

 
6- ترجیح وعده های سبک به وعده های سنگین
متخصصان خوردن غذا یک یا دو ساعت پس از افطار تا زمانی که سنگین و خیلی چرب نباشد را توصیه می کنند. غذاهایی مانند زولبیا و بامیه با وجود طعم خوب بعد از ساعت ها روزه داری انتخاب خوبی برای معده نیستند. میوه ها انتخاب مناسب و سالمی هستند که علاوه بر سبک بودن شیرینی نیز لذت بخش است.
 
7- از نمک و ادویه اضافی بپرهیزید
خوردن غذاهای نمکی و تند در طول ماه رمضان توصیه نمی شود چون هنگام روزه داری سبب کم آب شدن بدن می شوند.

 
8- میان وعده های سالم برای تقویت انرژی
خوردن میان وعده های سالم مانند آجیل ها، میوه های خشک و خرما نه تنها انرژی را تقویت می کنند بلکه مواد مغذی سالم نیز برای بدن به همراه دارند.
 
9- فیبرها را فراموش نکنید
یک تغییر عمده در روتین گوارشی مانند روزه گرفتن روی حرکت روده تاثیر دارد. اگر برنامه غذایی دارای غذاهای سرشار از فیبر مانند غلات سبوس دار، میوه ها و سبزیجات باشد هیچ مشکلی نمی آید.

 
10- کنترل وعده ها
به اشتباه فکر نکنید پس از ساعت ها روزه داری باید بیش از آنچه بدنتان نیاز دارد غذا مصرف نمایید. مقدار وعده های غذایی خود را کنترل کنید تا از اضافه شدن وزن و مشکلات گوارشی پیشگیری شود.
 
11- وعده سحری را از دست ندهید
هرگز وعده سحر را حذف نکنید چون بدن را برای یک روز طولانی آماده نگه می دارد. برخی معتقدند سحر از کند شدن سوخت و ساز بدن پیشگیری می کند. خوردن یک وعده سحری کامل کمک می کند بدن برای روزه داری آماده و با انرژی بماند. توصیه می شود از نان سبوس دار برای داشتن انرژی پایدار در طول روز استفاده شود.
 
12- فعال بمانید
مردم ترجیح می دهند برای صرف انرژی کمتر در طول ماه رمضان فعالیتشان را پایین بیاورند. بعد از افطار توصیه می شود به پیاده روی بروید تا سرعت سوخت و ساز بدنتان پایین نیاید و کالری اضافی بسوزانید.
 
13- با پزشک خود مشورت کنید
هر فرد برای خود نیازها و خواسته های متفاوتی دارد. بسیار مهم است که در صورت داشتن مشکل سلامت حتما با پزشک خود مشورت کنید.
 
آیا شما هم تصمیم به روزه گرفتن دارید؟ آیا بدن خود را از قبل آماده کرده اید؟ اگر نکاتی دیگری را رعایت می کنید برایمان کامنت کنید تا دیگران هم استفاده کنند.
 


کد مطلب: 47125

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/47125/چگونه-بدن-خود-ماه-رمضان-آماده-کنیم

میگنا
  https://www.migna.ir