شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ / ۰۹:۲۶
کد مطلب: 47518
۱
ارتباط کمبود عاطفی با گرایش نوجوانان به مصرف دخانیات

حس بزرگ شدن و بلوغ با استعمال مواد دخانی

حس بزرگ شدن و بلوغ با استعمال مواد دخانی
میگنا: دکتر علی اسدی معاون دفتر سلامت روان وزارت بهداشت گفت: مصرف دخانیات یکی از معضلاتی است که در تمام کشور‌های دنیا اتفاق می‌افتدو در ایران و برخی از کشور‌ها مصرف قلیان علاوه بر استعمال دخانیات در بین مردم و به خصوص نوجوانان و جوانان شیوع پیدا کرده است.

وی ادامه داد: متاسفانه امروزه استعمال دخانیات و قلیان در بین نوجوانان و جوانان به عنوان فاکتوری است که باعث اجتماع آنها می‌شود زیرا همانند سازی در بین نوجوانان و دوران بلوغ شیوع بیشتری پیدا می‌کند.

اسدی اظهار کرد: متاسفانه امروزه بچه‌هایی که دچار ضعف‌هایی هستند با مصرف دخانیات به دنبال این هستند تا در بین گروه‌های مختلف مورد پذیرش واقع شوند و همین مسئله باعث ایجاد وابستگی به سیگار و قلیان می‌شود که به سادگی ترک آن از سوی نوجوانان و جوانان صورت نمی‌گیرد.
 
حس بزرگ شدن و بلوغ با استعمال سیگار
وی افزود: متاسفانه برای اینکه نوجوانان در گروه‌های مختلف مورد قبول واقع شوند روی به مصرف دخانیات می‌آورند و استعمال انواع مواد دخانی و قلیان یک حس بزرگ شدن و بالغی به نوجوانان و جوانان دست می‌دهد که متاسفانه آن‌ها به غلط تصور می‌کنند که با استعمال دخانیات می‌توانند خودشان را بیشتر نشان دهند.


معاون دفتر سلامت روان وزارت بهداشت اضافه کرد: نوجوانان و جوانانی که دچار کمبود محبت به خصوص از سوی والدین و خانواده‌های خود هستند بیشتر به سمت استعمال دخانیات و مصرف قلیان می‌روند، زیرا معتقدند که با این کار می‌توان خود را در بین خانواده و گروه‌های مختلف جامعه مطرح کنند.

اسدی ادامه داد: استعمال دخانیات یک وابستگی روانی در بین نوجوانان و جوانان ایجاد می‌کند و همین مسئله موجب شده تا ترک سیگار و حتی قلیان برای آن‌ها بسیار سخت باشد.

وی گفت: افرادی که به استعمال دخانیات و مصرف قلیان روی می‌آوردند بیشتر به این دلیل است که هرگز تصور نمی‌کردند که روزی سیگار بکشند و آن‌ها معتقدند که به سادگی هرچه تمام‌تر می‌توانند سیگار را ترک کنند.

معاون دفتر سلامت روان وزارت بهداشت یادآوری کرد: مدیریت استرس، حل مسئله، کنترل هیجانات، خواب آوری و سبک زندگی از جمله عوامل بازدارنده از مصرف سیگار و قلیان است و من معتقدم که ایجاد حس کنجکاوی در دوران نوجوانی تاثیر زیادی در مصرف دخانیات و قلیان دارد.

 
مرجع : باشگاه خبرنگاران
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
در نگاه کسانی که پرواز را نمی فهمند ، هر چه بیشتر اوج بگیری کوچکتر خواهی شد.