پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۸ تير ۱۳۹۸ / ۱۵:۳۸
کد مطلب: 47671
۱
97؛ طلاقی‌ترین‌ سال تاریخ ثبت احوال

سال ٩٧؛ بالاترین نسبت طلاق به ازدواج در تاریخ ثبت احوال ایران

سال ٩٧؛ بالاترین نسبت طلاق به ازدواج در تاریخ ثبت احوال ایران
بررسی‌های روزنامه شهروند از روند افزایشی طلاق در ایران حکایت دارد؛ آمارهای رسمی سازمان ثبت احوال ایران نشان می‌دهد نسبت تعداد طلاق‌های ثبت‌شده به تعداد ازدواج‌های ثبت‌شده در سال ٩٧ به بالاترین رقم در تاریخ ایران از زمان شروع به کار سازمان ثبت‌احوال رسیده است؛ مقایسه تعداد ازدواج‌ها و طلاق‌های ثبت‌شده در این سال می‌گوید به ازاء هر هزار ازدواج، ۳۱۸ مورد طلاق رخ داده است؛ به‌عبارتی در هر ساعت ۶۳ ازدواج و ۲۰ طلاق. ۲۰ سال پیش یعنی در سال ۱۳۷۷، از هر هزار ازدواج ۸۰ مورد به طلاق منجر می‌شده است و این به معنای رشد چهار برابری تعداد طلاق‌های ثبت‌شده طی بیست سال گذشته است.

این بررسی‌ها هم‌چنین نشان می‌دهد میانگین «سن ازدواج» برای زنان به حدود ۲۳/۴ و برای مردان به حدود ۲۷/۵ سال رسیده است. روند کاهشی ازدواج در شرایطی اتفاق افتاده که تعداد مردان و زنان در «سن ازدواج» روندی افزایشی داشته است.

 
رکورد بی‌سابقه تعداد طلاق به نسبت ازدواج در یک سال
یکی دیگر از شاخص‌های مورد بررسی درباره وضع ازدواج و طلاق در یک جامعه، نسبت طلاق به ازدواج است، معنای این شخاص این است که در یک‌سال به نسبت هر ‌هزار ازدواج ثبت‌شده در یک جامعه، چند مورد طلاق در همان جامعه و در همان‌ سال رخ داده است که این مورد هم از شرایط نامناسب کنونی جامعه ایران حکایت دارد. این شاخص در سال ۷۷، عدد ۸۰ بوده است؛ یعنی در این‌ سال در کنار ثبت هر‌ هزار ازدواج، ۸۰ مورد طلاق هم در ایران صورت گرفته است. ۲۰‌سال بعد یعنی در‌ سال ۹۷، این عدد حدود چهاربرابر شد و به ۳۱۸ رسید. البته معنای این شاخص به این صورت نیست که از ‌هزار ازدواج ‌سال ۹۷، ۳۱۸ مورد منجر به طلاق شده، چون ممکن است تعدادی از طلاق‌ها مربوط به ازدواج‌های سال‌های گذشته باشد و مثلا زوجی پس از چندین ‌سال زندگی مشترک، تصمیم به جدایی بگیرند. ‌


سال کاهش ازدواج و افزایش طلاق
یکی از معیارهای رایج در بررسی میزان ازدواج و طلاق، آمار هر کدام از این رویدادهای اجتماعی است، هرچند این اعداد به تنهایی تصویر شفافی از وضع نظام خانواده در یک کشور نشان نمی‌د‌هد و چندین مولفه‌ دیگر هم باید در این بررسی لحاظ شود. اما در همین گام، آمار رسمی سازمان ثبت‌احوال ایران به‌عنوان معتبرترین منبع در این زمینه می‌گوید که‌ سال ۹۵ جامعه ایران بیشترین تعداد طلاق نیم قرن گذشته را تجربه کرده است. در این‌ سال ۱۸۱‌هزار و ۴۹ زوج ترجیح دادند به زندگی مشترک خود پایان دهند، البته در همین ‌سال ۷۰۴‌هزار و ۷۱۶ رویداد ازدواج هم در ایران ثبت شد. سال ۹۶ این آمار طلاق کاهش پیدا کرد، هرچند آمار ازدواج نسبت به ‌سال پیش هم کاهش یافت. در این ‌سال کار تا جایی پیش رفت که سخنگوی سازمان ثبت‌احوال اعلام کرد دیگر آمار طلاق منتشر نخواهد شد، هرچند او یک بار دیگر و در نخستین نشست خبری امسال خود آمار ثبت‌شده پارسال را اعلام کرد؛ ۵۴۹‌هزارو۸۶۱ مورد ازدواج و همچنین ۱۷۴‌هزار و ۵۹۰ مورد طلاق.

به عبارت دیگر این اطلاعات می‌گوید که ‌سال ۹۷ میل به ازدواج بار دیگر کاهش پیدا کرد و تعداد ازدواج‌ها ۱۳ونیم‌درصد نسبت به‌ سال ۹۵ کم شد. در این ‌سال حتی تعداد آمار طلاق هم به میزان 06/0‌ درصد افزایش پیدا کرد. این کاهش تعداد ازدواج و همچنین افزایش آمار طلاق درحالی است که در این ‌سال افراد در معرض ازدواج به لحاظ سن‌و‌سال افزایش هم پیدا کرده بود.

علاوه‌براین بررسی‌های آماری «شهروند» از میزان ازدواج و طلاق در ۲۰‌سال گذشته نشان می‌دهد به‌طورکلی میزان طلاق همواره افزایش پیدا کرده و روند کلی افزایش تعداد ازدواج‌ها تا ‌سال ۸۹ ادامه یافت و از این ‌سال به بعد، تعداد افراد کمتری روی به ازدواج آوردند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
ميزان هوش، با توانايى تغيير كردن، اندازه گيرى ميشود. آلبرت انشتين