پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ / ۰۸:۳۵
کد مطلب: 47888
۰

همسرکشی و راه‌های رویارویی با آن

صباعربزاده
همسرکشی و راه‌های رویارویی با آن
خانواده مهم ترین و کوچکترین بخش تشکیل دهنده  یک جامعه است. ابتدا یک مرد و یک زن در کنار هم قرار می گیرند و سپس فرزندی این پیوند را بیش از پیش مستحکمتر می کند.زن و شوهر جزو نزدیکتران یکدیگر به شمار می روند،  عنوان شریک زندگی به نوع ارتباط زوجین نسبت به یکدیگر اشاره می کند. دو نفر که در زندگی یکدیگر شریک هستند ، چه به لحاظ اقتصادی و چه به لحاظ عاطفی، مهمتر از همه آنکه موجود کوچکی را با یکدیگر به این دنیا آورده و با مشارکت هم اقدام به بزرگ کردن  او می کنند. موجود کوچکی که نیمی از زن و نیمی از شوهر را در وجود خود دارد. اما در خبرهای حوادث گاهی ماجراهای تکان دهنده ای می خوانیم که عجیب است.

پدیده همسر کشی، چند روز پیش در خبرهای حوادث مردی از شدت خشم و عصبانیت همسرش را با بند کیف خفه کرده بود! آن هم جلوی چشمان پسرش، در یکی دیگر از خبرها زنی با خوراندن قرص خواب آور همسرش را خواب کرده بود و سپس با روسری اقدام به خفه کردن همسر خود کرده بود. رفتارهای جنون آمیزی که در لحظه و در خانواده رخ می دهد! حال پرسش اینجاست که چه علل و عواملی باعث یک چنین خشونت هایی می شود؟ و آیا راه چاره ای برای جلوگیری از یک چنین رفتارهای خشن و افسارگسیخته ای وجود دارد.

در این مورد گفتگوی کوتاهی با حسین باهر جامعه شناس داشتيم. این استاد دانشگاه و جامعه شناس در خصوص دلایل بروز یک چنین خشونت های در خانواده گفت: این خشونت ها مسلما یک شبه در خانواده به  وجود نیامده است، و دلایل بسیار زیادی نیز ممکن است داشته باشد، از جمله اختلافات فرهنگی و اقتصادی و دلایل سیاسی و اجتماعی. هر موردی با موارد قبلی ممکن است متفاوت باشد. در مواردی ممکن است مسئله ناموسی باشد و در مواردی صرفا از سر عصبانیت های شدید.

این جامعه شناس دلایل بروز این خشونت ها را در پاره ای موارد فردی و دربعضی موارد دیگر اجتماعی خواند. وی افزود  شیوه تربیتی و بستری که افراد از آن بر بر می خیزند نیز در این رابطه نقش مهمی دارد.

این استاد دانشگاه در خصوص راه حل هایی که بتوان از بروز یک چنین حوادث تلخی جلوگیری کرد افزود: یکی از راه هایش ابتدا صحبت کردن است، برای مثال اگر مردی از اینکه همسرش همیشه گوشی اورا چک کند مکدر می شود. ابتدا باید به او بگوید باهم حرف بزنند و اصلا در همین یک مورد با هم به یک مشاور مراجعه کنند. وی افزود: در پاره ای موارد اما مشاوره جواب نمی دهد. خداوند در مورد زوج های اینچنینی راهکار طلاق را ارائه داده است که هر چند تلخ است اما از همسر کشی بسیار بهتر است. در این مورد هم قاتل و هم مقتول آسیب دیده هستند. قاتل خود می داند که از خون خودش نیز گذشته است که دست به چنین اقدام ویرانگری زده است. چرا که این کار عقوبت دارد و برای قاتل نیز عواقبش سنگین است. بنا براین برای پیشگیری از وقوع چنین حادثه دردناکی باید طلاق گرفت. باهر همچنین افزود: یکی دیگر از دلایل چنین رفتاری بالا رفتن میزان استرس و پایین آمدن سطح تحمل است طوری که حتی مشاور هم نمی تواند کمکی در این زمینه بکند.

از جمله کارهایی که می توان انجام داد تا این خشونت ها منجر به قتل نشود ترک کردن صحنه دعوا است، آب خوردن و لحظه ای تامل کردن تا بر خشم و عصبانیت غالب شد. و بعد در درجه نهایی طلاق آخرین و بهترین راه برای زوجینی است که نمی توانند بر مشکلاتی که با یکدیگر دارند غلبه کنند.
به زوجين پيشنهاد مي شود براي حل تعارضات و مشكلات احتمالي هميشه قبل و بعد از ازدواج براي ارزيابي رابطه زن و مرد و برنامه ريزي بهتر براي پيشرفت هر از چندگاه به يك مركز روانشناسي و مشاوره مطمئن مراجعه نمايند تا از وقوع حوادث احتمالي پيشگيري گردد.
مرجع : مستقل آنلاين
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
چرا همیشه بدنبال این هستیم که بدانیم چرا گل خار دارد؟ بیایید گاهی بدنبال آن باشیم که بدانیم چرا خار گل دارد؟