پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۶:۳۱
کد مطلب: 47971
۰

چگونه فرزند اول خود را تربیت کنیم؟

چگونه فرزند اول خود را تربیت کنیم؟
میگنا: محمدباقر حسنوند، روانشناس و مشاور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نحوه تربیت فرزند اول اظهار کرد: فرزندان یک خانواده کاملا شبیه به یکدیگر نیستند و ممکن است دارای خصوصیات و روحیات منحصربه فردی باشند.

این روانشناس بیان کرد: والدین به اولین فرزند خود توجه بیشتری می‌کنند و با او بیشتر حرف می‌زنند، در مقابل از او توقع و انتظارات بیشتری هم دارند فرزندان اول و دوم از نظر شخصیتی با یکدیگر متفاوتند. برخی از این تفاوت‌ها به دلیل روش تربیتی متفاوتی است که والدین درپیش می‌گیرند و بخشی هم به خود بچه‌ها مربوط است.

او با بیان اینکه فرزند اول خانواده به دنیا می‌آید پدر و مادر بسیار خوشحال هستند و فرزند نیز خود را بهترین و استثنایی‌ترین بچه می‌دانند، افزود: این احساس به دلایل مختلفی به وجود می‌آید که اولین آن به دلیل بی تجربگی آن‌ها در روند رشد کودکان است.

حسنوند تأکید کرد: معمولا والدین می‌خواهند بهترین والدین باشند آن‌ها در ابتدا با خود می‌گویند من کاری می‌کنم که فرزندم بهترین باشد و در تربیت او مانند بقیه پدر و مادر‌ها رفتار نمی‌کنم، در صورتی که ماهیت پدر و مادری یک چیز است: تربیت و پرورش روحی و جسمانی همه جانبه فرزند.

این روانشناس با بیان اینکه بعضی والدین به فرزند اول خود حساسیت بیش از حد نشان میدهند و از او توقع بیشتری دارند، گفت: نمی‌توان به این دلیل که پدران و مادران بی تجربه هستند به آن‌ها حق داد که هر طور خواستند با فرزند اول رفتار کنند و هر تجربه‌ای را با هر آزمایشی می‌خواهند با فرزند اولشان به دست آورند.

او ادامه داد: گاهی والدین به فرزندان خود ضربات جبران ناپذیری می‌زنند که باعث از بین رفتن مقطعی از زندگی فرزندشان می‌شود، مثلا فرزندی که در دوران بلوغ است و والدینی که هیچ تجربه‌ای ندارند و حساسیت شدیدی در تربیت فرزندشان به خرج می‌دهند تمام این مسائل باعث می‌شود که فرزندشان را بدون این که بخواهند آزار دهند و نتوانند در این دوران به او کمکی کنند و با او دوست باشند.

حسنوند تصریح کرد: همه والدین باید باورشان را تغییر دهند آن‌ها باید بدانند هر چقدر باکفایت باشند تجربه کافی ندارند و امکان دارد خطا کنند. اگر با این دید به تربیت فرزندانشان بپردازند همیشه دقت کافی را در رفتارهایشان به خرج می‌دهند.

این روانشناس افزود: زندگی یعنی تجربه و هر کس که دارای تجربیات بیشتری باشد بیشتر زندگی کردن را آموخته است والدین باید بدانند هر تجربه‌ای برای چه سن و چه شرایطی است و این که بعضی از تجربیات هزینه‌های زیادی دارند که به تجربه کردنشان نمی‌ارزند، اما نباید فرصت تجربه کردن را از فرزندان خود بگیرند.

او با اشاره به اینکه ابتدا دوست فرزند خود سپس مراقب فرزندتان باشید، گفت: بچه‌ها بیشترین رفتار‌ها را از دوستان خود می‌آموزند پس اگر شما بتوانید یک دوست و یک مشاور خوب برای فرزندتان باشید بیشتر از یک مراقب و محافظ به او کمک کرده اید.

حسنوند گفت: اگر اشتباهی کردید و بعد‌ها متوجه شدید که رفتارتان اشتباه بود از فرزندتان معذرت خواهی کنید با این کار او را شرمنده کرده و این جسارت را به او می‌دهند که او نیز از رفتار‌های بد خود عذرخواهی کند.

این روانشناس اظهار کرد: فرزندتان را در مقابل اشتباهاتشان تحقیر و از کار‌های خوب او در میان خواهر و برادرانش تعریف و او را تشویق کنید همچنین به جای مقایسه فرزندانتان را با هم، به مقایسه رفتارتان با آن‌ها بپردازید.

او خاطرنشان کرد: همیشه در حال آموختن و مطالعه و مشورت با افراد کاردان در زمینه تربیت فرزندان باشید تا بتوانید از راهکار‌های جدید بهره ببرید و اشتباهات خود را برطرف کنید.
مرجع : باشگاه خبرنگاران جوان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
مشکل فکر های بسته این است که دهانشان پیوسته باز است...