جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۵ شهريور ۱۳۹۸ / ۰۸:۰۰
کد مطلب: 48195
۰

عادت اعتیادآوری که استرس به جانتان می‌اندازد!

عادت اعتیادآوری که استرس به جانتان می‌اندازد!
به گزارش میگنا، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حتما برای شما اتفاق افتاده است که بی صبرانه منتظر تعطیلات شوید، اما با فرا رسیدن آن جرئت نمی‌کنید تلفن هوشمند خود را خاموش کنید، زیرا در این صورت از نبود رسانه اجتماعی رنج می‌برید. جریان مداوم پیام‌ها، به روزرسانی‌ها و محتوائی که رسانه‌های اجتماعی به شما تحویل می‌دهند، گاهی اوقات می‌توانند یک فشار اضافی اجتماعی بر شما وارد کنند، به فضای شخصی شما حمله کنند و شما را برای پاسخ به یک دوست مجبور کنند.

فکر می‌کنید راه حل مناسبی برای متوقف کردن مشکل استفاده از دستگاه‌ها یا برنامه‌ها وجود دارد؟
محققان به تازگی نتایج تحقیقاتی را منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد در هنگام مواجهه با این فشار، بسیاری از ما حتی از تلفن‌های خود بیشتر استفاده کنیم و این حالت اغلب به‌صورت اجباری یا حتی اعتیاد آور است. وقتی افراد با یک وضعیت اجتماعی استرس زا روبرو می‌شوند، مثلاً بحث و گفتگو با کسی، آنها با دوری از او با استرس کنار می‌آیند، ممکن است پیاده روی کنند، بِدوند یا با بچه‌های خود بازی کنند. اما وقتی شرایط استرس زا ناشی از استفاده از رسانه‌های اجتماعی است، می‌بینیم که مردم تمایل دارند استراتژی مقابله‌ای بسیار متفاوت که همان استفاده بیشتر از آن است را اتخاذ کنند.

برنامه‌ها و وب سایت‌های رسانه‌های اجتماعی همان چیزی هستند که ما از آن‌ها به عنوان فناوری‌های خاص با ویژگی‌های متعدد استفاده می‌کنیم، به این معنی که روش‌های زیادی برای استفاده از آن‌ها وجود دارد. می‌توانید بازی کنید، اخبار بخوانید، با دیدن پست‌های مختلف، با دوستان خود برای تعطیلات برنامه ریزی کنید. هر یک از این اقدامات در یک بستر متفاوت انجام می‌شود و شما را به فضای متفاوتی در درون برنامه می‌برد؛ بنابراین اگربرای مثال، کاربران رسانه‌های اجتماعی از پست مربوط آلوده کردن محیط زیست یا آزار یک کودک برنجند، می‌توانند با منحرف کردن توجه خود به چیزی دلپذیرتر و آرامش بخش درون برنامه، از آن استرس دور شوید.

چنین انحرافاتی در ابتدا بی ضرر به نظر می‌رسد، اما آن‌ها می‌توانند شما و همنوعانتان را به حلقه‌ای بی پایان از کاربران رسانه‌های اجتماعی تبدیل کنند که در استرس خود گیر افتاده‌اید. این وضعیت حتی می‌تواند نشانه اعتیاد باشد، هنگامی که شما به طور مداوم به دنبال فرار کوتاه مدت از همان موضوعی هستید که باعث ایجاد مشکلات طولانی مدت می‌شود.عادت اعتیادآوری که حتی در تعطیلات هم استرس را به جانتان می‌اندازد!

آگاهی؛ اولین قدم برای مقابله با استرس
اولین قدم برای مقابله با این نوع واکنش، آگاهی است. اگر بتوانیم از همه مضرات مختلفی که چرخیدن در رسانه‌های اجتماعی عایدمان می‌شود آگاه شویم، بیشتر احتمال دارد که از کاربرد بی‌رویه آن خودداری کنیم؛ بنابراین اگر در تعطیلات پیش رویتان دوباره تجربه حس اعتیاد به عنوان یک کاربر رسانه اجتماعی را داشتید، بهتر است به جای پناه بردن به تلفن همراه خود، آن را کاملا کنار بگذارید، در غیر اینصورت برای منحرف کردن ذهن خود از آنچه در صفحات متنوع خود می‌بینید، ساعت‌ها گرفتار می‌شوید.
 
 
مرجع : باشگاه خبرنگاران جوان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
شکست خوردن و زمین خوردن یک اتفاق است تسلیم‌شدن و بلندنشدن یک انتخاب است. نگذار انتخاب‌هایت اسیر اتفاق‌ها شود..!!!