پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۸ / ۱۲:۰۴
کد مطلب: 48504
۸
۶

تسهیل صدور پروانه روانشناسان؛ مغایر قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی

تسهیل صدور پروانه روانشناسان؛ مغایر قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی
 میگنا: چندی پیش دكتر محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور از تدوین طرحی خبر داد تا براساس آن بحث توانمندسازی و نظارت سازمان جایگزین مصاحبه برای صدور پروانه شود و سازمان در ارائه مجوز و پروانه مانند سابق سختگیری نکند و سختگیری خود را بر روی نظارت فعالیت‌های روان شناسی قرار دهد. به طوریکه فشار و نوبت دهی حذف شود و سازمان بتواند روی کار اصلی خود یعنی نظارت و توانمندسازی روانشناسان و مشاوران متمرکز شود. 


این درحالیست که دكتر غلامعلی افروز رئیس شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در این‌باره گفت: اینکه بخواهیم به صرف تکیه بر نظارت دقیق‌تر، به متقاضیان دریافت پروانه نظام روانشناسی بدون احراز صلاحیت حرفه‌ای توسط کمسیون‌های تخصصی پروانه اشتغال بدهیم، امری نشدنی و ناصواب است؛ شاید افرادی باشند که در این حوزه تحصیل کرده باشند اما از صلاحیت لازم حرفه‌ای و روانی برخوردار نباشند.

بنابر اظهارات این استاد دانشگاه تهران، هر شخصی که از صلاحیت علمی برای تدریس و پژوهش در روانشناسی و مشاوره برخوردار می‌شود، لزوما نمی‌تواند دارای صلاحیت حرفه‌ای برای تاسیس دفتر یا مرکز خدمات روان‌شناسی و پذیرش مراجعان مختلف جهت ارایه مداخلات روان شناختی و مشاوره‌ای و درمانی باشد، لذا بررسی صلاحیت حرفه‌ای متقاضیان دریافت پروانه امری قانونی، معقول و کاملا ضروری است و حذف این فرآیند کاملا غیرعلمی، غیرمنطقی و خلاف نص قانون تشکیل سازمان است.

افروز تاکید کرد: اعطای پروانه حرفه‌ای برای ارائه خدمات روان‌شناسی و مشاوره به روانشناسان و مشاوران واجد شرایط مطابق قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران مصوب مجلس شورای اسلامی، نیازمند احراز صلاحیت تخصصی و حرفه‌ای داوطلبان توسط کمسیون‌های تخصصی شورای مرکزی مذکور در قانون سازمان است. بدیهی است که اعضای هیات علمی با احراز صلاحیت علمی در دانشگاه‌ها استخدام می‌شوند، اما برای دریافت پروانه اشتغال در حرفه روانشناسی و مشاوره باید توانمندی حرفه‌ای آنها در کمسیون‌های تخصصی سازمان که در قانون تاسیس سازمان مصوب شده احراز شود. 

 به گفته وی، متقاضیان پروانه سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور باید واجد صلاحیت حرفه‌ای، فرهنگی، عمومی، اخلاقی و روانی باشند، چراکه روانشناسان حقیقی که قصد دارند خدمات روانشناسی ارائه دهند باید خودشان نیز از نظر روانی سالم باشند، در غیر این صورت نمی‌توانند در این حوزه فعالیت کنند. به عبارت دیگر، برخورداری از دانش علمی به منزله داشتن صلاحیت حرفه‌ای نیست و این یعنی هر فردی که عضو هیئت علمی دانشگاهی است شاید از صلاحیت حرفه‌ای لازم برخوردار نباشد.


افروز در ادامه با تاکید بر اینکه توانمندی نظارتی ما روی فعالیت روانشناسان و مشاوران بسیار اندک است، گفت: سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور بودجه کافی جهت نظارت روی فعالیت روانشناسان و مشاوران ندارد، اما شاید بهزیستی از این امکانات برخوردار باشد. 

رئیس فدراسیون آسیایی شورای جهانی روان‌درمانی معتقد است: نزدیک‌ترین سازمان ارتباطی با سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، سازمان بهزیستی است، در همین راستا سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور باید برای صدور پروانه‌ها و ارائه مجوزها اقدام کند و در زمینه نظارت نیز با بهزیستی به صورت مشترک فعالیت کند، چراکه توانمندی سازمان بهزیستی برای نظارت بیش از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور است. باید نظارت مشترک توسط سازمان نظام روان‌شناسی و سازمان بهزیستی بر فعالیت‌های حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران به صورت اصولی و دقیق انجام شود.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

متخصص روانشناسی سلامت
Iran, Islamic Republic of
نظر جناب دکتر افروز ترکیبی از گزینه های درست و نادرست است.
اینکه هیأت علمی ها جهت کار عملی و درمانی احراز صلاحیت نشده اند کاملا صحیح است. زیرا برخی از این افراد حتی در امر تدریس و پژوهش که مثلا احراز صلاحیت شده اند باز مشکل دارند.فراموش نکنیم که در کشور ما سوگیری و پارتی بازی در استخدام ها فراوان است.
درخصوص کمک از بهزیستی جهت نظارت بر کار روانشناسان این کار خلاف قانون نظام روانشناسی است چون بحث تایید صلاحیت و نظارت برروانشناسان منحصرا در اختیار نظام روانشناسی است و دست بهزیستی باید کوتاه گردد.
راه حل این مشکلات تقویت شوراهای استانی جهت صدور پروانه و نظارت برروانشناسان است. همچنین حذف بودجه فعلی سازمان بهزیستی در زمینه روانشناسی و مشاوره و اختصاص دادن آن به نظام روانشناسی و همچنین اختصاص ردیف بودجه ای برای نظام روانشناسی در بودجه ریزی دولت است. همچنین بخشی از بودجه سلامت روان وزارت بهداشت باید در اختیار سازمان نظام روانشناسی قرار گیرد تا مشکلات بودجه ای مرتفع شود.
متخصص روانشناسی سلامت
Iran, Islamic Republic of
مطابق ماده 3 قانون تشکیل نظام روانشناسی احراز صلاحیت روانشناسی و مشاوره و همچنین نظارت برآنان منحصرا جزء وظایف نظام روانشناسی است و نمی تواند بهزیستی و حتی وزارت بهداشت درآن مداخله کند. لذا فرمایش دکتر افروز در این زمینه خلاف قانون است.
مهدی
Iran, Islamic Republic of
بنظر می رسد در نهایت هم سازمان نظام روانشناسی منحل خواهد شد. و کار به بهزیستی محول... البته در آینده احتمال این امر زیاد هست .
United States
خدا کنه اینطور بشه چون این سازمان هیچ کاری غیر از گرفتن حق عضویت و مانع تراشی برای متقاضیان کاری صورت نمیده
بابک
United States
تا صحبت از رفع انحصار میشه، غول انحصارگرایی با بهانه های مختلف بیدار میشه برای نگهه داشتن انحصار ،مگر در رشته بسیار حساستر پزشکی و روانپزشکی که به اطلاعات مردم هم دسترسی دارند همچین ظوابط دستو پاگیری هستش؟ سازمان نظام روانشناسی فقط کارش شده پول گرفتن و وقت و عمر مردم رو به هدر دادن که یک نفر چند سال در نوبت مصاحبه بمونه
احسان
Iran, Islamic Republic of
آقای دکتر افروز که سیستم آموزش عالی جمهوری اسلامی را قبول ندارند خودشان چطور اعتبار پیدا کرده اند؟
مگر پزشکان یا سایر درمانگران ( ماما ، تغذیه ، اپتومتریس و ...) بعد از فارغ التحصیلی باید مصاحبه بروند ؟ مگر آنها با سلامت و زندگی مردم سر و کار ندارند؟
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
چرا همیشه بدنبال این هستیم که بدانیم چرا گل خار دارد؟ بیایید گاهی بدنبال آن باشیم که بدانیم چرا خار گل دارد؟