سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۳ آبان ۱۳۹۸ / ۰۸:۰۰
کد مطلب: 48653
۱

مضرترین موادغذایی برای فشارخونی‌ها کدامند؟

مضرترین موادغذایی برای فشارخونی‌ها کدامند؟
میگنا: فشار خون بالا یکی از مشکلاتی است که امروزه حتی در جوانان هم دیده می‌شود. اگرچه برای این بیماری زمینه‌های ژنتیکی هم برشمرده شده، اما نمی‌توان سبک زندگی مدرن را در ابتلا به این عارضه بی تاثیر دانست. وجود مشغله و نیاز به وجود سرعت در زندگی کنونی سبب شده که بیشتر افراد مجبور شوند از بسیاری از شیوه های درست موجود در دوره های پیشین فاصله بگیرند.

٢۵‌درصد سکته‌های قلبی در ایران به‌دلیل پرفشاری خون ناشی از مصرف بی‌رویه نمک است. ١٠ میلیون نفر در کشور به فشار خون مبتلا هستند که نیمی از این افراد از بیماری خود بی‌خبرند. سالانه ۸۳ هزار مرگ بر اثر فشار خون در کشور اتفاق می‌افتد. 

برای پایین آوردن فشارخون چه نخورید
می‌بایست از موادغذایی چرب و پرکلسترول که فشارخون را بدتر می‌کنند اجتناب کنید، سعی کنید مصرف سدیم، شیرینی‌ها، کافئین، برخی از انواع آجیل و گوشت را کاهش دهید، بیشتر ورزش کنید زیرا افرادی که از نظر جسمی فعالیت چندانی ندارند و سبک‌زندگی نشسته دارند بیشتر به فشارخون مبتلا می‌شوند.  
 
یکی از نتایج نامطلوب سرعت بخشیدن به زندگی، مصرف خوراکی ها، غذا‌های آماده و فست فودهاست که اغلب هم مقادیر قابل توجهی سدیم در آن‌ها وجود دارد. از آنجایی که فشار خون بالا، از ریسک فاکتور‌های اصلی ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، سکته‌ها و حملات قلبی است، باید جدی‌تر گرفته شود.

اگر شما هم در گروه افرادی قرار دارید که فشار خون بالایی دارید یا سابقه خانوادگی به این بیماری را در اطرافیان نزدیک خود مشاهده می کنید، حتما در روند زندگی خود تغییراتی را به وجود آورید. در ادامه این مطلب برخی از مواد غذایی که مصرف آنها احتمال ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می دهند آشنا می شویم.

نان
بسته به نوع و میزان نانی که مصرف می‌کنید، هر تکه نان حدود ۲۳۰ میلی گرم سدیم دارد. این مقدار تقریبا ۱۵ درصد از کل سدیم ۱۵۰۰ میلی گرمی را شامل می شود که هر فرد مبتلا به فشار خون بالا مجاز به مصرف روزانه آن است. دکتر مارتا گولاتی، از متخصصان قلب دانشگاه آریزونا، توصیه می‌کند که همه افراد در هر وعده غذایی، میزان مصرف سدیم موجود در نان را به ۱۴۰ میلی گرم کاهش دهند. وی در میان نان ها، انواعی که غلات بیشتری دارند را توصیه می‌کند.


انواع سوسیس و کالباس
انواع کالباس و هات داگ دارای مقادیر قابل توجهی سدیم است. به گفته دکتر گولاتی، بیشتر مردم تصور می‌کنند که این نوع مواد غذایی، دارای چرب کمی هستند که هرگز این طور نیست. همچنین بالا بودن میزان سدیم موجود در آن‌ها سبب می‌شود که فشار خون افزایش یابد. اگر قادر به تهیه انواع کم نمک این خوردنی پرطرفدار نیستید، حتما نوع دیگری از ساندویچ را میل کنید. پزشکان ساندویچ مرغ و کره بادام زمینی طبیعی را به عنوان جایگزین مناسب تری برای انواع سوسیس و کالباس پیشنهاد می‌دهند.


مرغ
 انواع یخی و مزه دار شده مرغ دارای مقادیر قابل توجهی نمک است، اما گاه در مرغ‌های تازه هم، نگهدارنده‌هایی وجود دارد. به گفته محققان دانشگاه آریزونا، برای نگهداری بهتر مرغ، آن را در آب شور قرار می‌دهند تا حجم آن افزایش و ظاهر بهتری پیدا کند. در صورتی که  مبتلا به فشار خون  بالا هستید حتما به این نکته توجه کنید.


پیتزا
پیتزا نه تنها به افزایش سایز شکم تان خواهد انجامید، بلکه سلامت تان را هم به خطر می‌اندازد.  هر تکه از پیتزا به طور میانگین حاوی ۷۰۰ میلی گرم، سدیم است.
توصیه می‌شود انواع سبزیجات با پنیر کمتر خریداری یا انواع خانگی پیتزا تهیه شود. هنگامی که نوع خانگی پیتزا را تهیه می‌کنید، روی موادی که اضافه می‌کنید نمک اضافه نکنید. در انتها هم اندکی پنیر روی آن بریزید.


سوپ بیرونی
تصور رایج این است که سوپ، غذای بسیار سلامتی به شمار می‌آید، اما به گفته محققان تغذیه تنها یک فنجان سوپ آماده، حاوی ۱۰۰۰ میلی گرم سدیم است؛ بنابراین حتما برچسب انواع آماده و نیمه آماده سوپ را مطالعه کنید و مقدار مصرف آنها را به حداقل برسانید. البته بهترین گزینه این است که انواع خانگی سوپ را تهیه کنید.


خیارشور
شاید زمانی که در کنار ظرف غذای شما چند عدد خیار شور گذاشته می‌شود، توجه چندانی به این نداشته باشید که در حدود ۳۰۰ میلی گرم سدیم را میل می‌کنید. زمانی هم که آن را در داخل ساندویچ تان قرار می‌دهید، مقادیر فراوانی سدیم به آن می‌افزایید.

سُس‌های سالاد
از آنجایی که بیشتر انواع سُس‌های سالاد محتوی مقادیر فراوانی سدیم هستند، توصیه می‌شود که به جای آن‌ها از ترکیب روغن زیتون و سرکه استفاده شود. می‌توانید برای بهتر کردن مزه  از خردل، سیر و سبزیجات  هم استفاده کنید.


هر آنچه در رستوران‌ها میل می‌کنید
افزودن مقادیر قابل توجهی نمک به غذا سبب مزه بهتر آن می‌شود و مشتریان را راضی‌تر نگه می‌دارد. به همین دلیل بیشتر آنچه در رستوران‌ها میل می‌کنید منجر به افزایش فشار خون می‌شود.


غذاهای کنسروی
اینها حاوی مقادیر بالایی سدیم هستند و خیلی‌ها از این مسئله بی‌اطلاعند.  

چایی و قهوه
افرادی که گاه و بیگاه و نه به طور دائم، از مواد غذایی حاوی کافئین، مانند قهوه استفاده می کنند، کافئین می تواند سبب بالا رفتن ناگهانی فشار خون در آنها شود. بعضی محققان معتقدند کافئین با تنگ تر کردن رگ های خونی و جلوگیری از ترشح هورمون آدنوسین(هورمونی که موجب انبساط و باز شدن رگ های خونی می شود) سبب افزایش فشار خون می گردد. این ماده همچنین می تواند با تحریک غده آدرنال سبب ترشح بیشتر هورمون کورتیزول و آدرنالین در خون شود که این به نوبه خود موجب افزایش فشار خون می گردد.

 
محصولات غذایی حاوی گوجه فرنگی
از سس گوجه فرنگی گرفته تا سس پاستا یا پوره گوجه فرنگی یا هر نوع محصول قوطی که حاوی گوجه فرنگی است می‌تواند سدیم فراوانی داشته باشد. یک فنجان آب گوجه فرنگی آماده حاوی 650 میلی گرم سدیم است.

 

اما برای پایین آوردن فشارخون چه بخورید
نوشیدن هر روز شیر کم‌چرب کمک می‌کند فشارخونتان را تا ۱۰ درصد پایین بیاورید. شیر سرشار از ویتامین D و کلسیم است و در عین حال چربی کمی دارد. ویتامین D و کلسیم برای پایین آوردن فشارخون خوب هستند. مواد غذایی که سرشار از منیزیم هستند نیز برای پایین آوردن فشارخون مفید هستند.

موادغذایی که منیزیم بالایی دارند حبوبات (لوبیا، باقلا، لوبیا چشم‌بلبلی،…)، گریپ‌فروت، بادام، سیب، اسفناچ، ذرت، غلات کامل، بروکلی، شیرسویا، حلزون، صدف و از این قبیل. شکلات تلخ حاوی فلاوونوئید است که موجب پایین آوردن فشارخون سیستولی و همچنین دیاستولی می‌شود.

موادغذایی که سرشار از پتاسیم هستند مثل موز. اسفناچ، کدو، سویا، کشمش، آلو، زردآلو، سیب‌زمینی، قارچ، میوه‌خشک مخلوط، دانه‌های بی‌نمک، گوجه‌فرنگی و از این قبیل، به این دلیل که به بدن برای خلاص شدن از مایعات اضافی که قلب به آن نیاز ندارد کمک می‌کند، و این باعث می‌شود قلب نیاز به تپیدن سخت نداشته باشد، به کاهش فشارخون کمک می‌کند.

وقتی پتاسیم بدنتان کم باشد، بدنتان سدیم نگه می‌دارد و سدیم زیاد در بدن موجب بالا رفتن فشارخون می‌شود. موادغذایی سرشار از فیبر مثل جو، میوه‌ها و سبزیجات نیز می‌توانند فشارخونتان را پایین بیاورند.

آب کرفس
یکی از مواد غذایی که مورد توجه و استفاده زیاد در طب چین قدیم بوده آب کرفس می باشد که می توان آن را با آبمیوه گیری و یا مخلوط کن تهیه کرد. نوشیدن روزانه ۲ تا ۳ فنجان آب کرفس به مدت یک ماه، می تواندن از افزایش فشار خون جلوگیری کرده و یا فشار خون بالا را به حد طبیعی برساند.

خیار
خیار از میوه های مدر(آدرارآور) بوده و می تواند ضمن آبرسانی به بدن فشار خون را در رگ ها کاهش دهد. روزی دو عدد خیار به مدت دو هفته میل کنید تا اثر آن را ببینید!

امگا۳ هم یکی از موادی است که به پایین آوردن فشارخون معروف است و روغن ماهی حاوی مقدار قابل‌توجهی امگا۳ است. همچنین می‌توانید مکمل‌های امگا۳ را از داروخانه‌ها تهیه کنید. ماهی سالم‌ترین نوع گوشت است زیرا سرشار از پروتئین است و مقدار بسیار کمی چربی دارد. امگا۳ التهاب را پایین آورده و از فشارخون جلوگیری می‌کند و همچنین مواد مغذی لازمی که بیشتر افراد کمبود دارند را فراهم می کند.

سیر، کرفس، گوجه‌فرنگی، هویج و پیاز نیز راهی بسیار عالی برای پایین آوردن فشارخون است. بعضی گیاهانی که فشارخون را پایین می‌آورند عبارتند از: ریشه زنجبیل، فلفل هندی، برگ زیتون و زردچوبه. مارچوبه، بامیه و زعفران نیز روش‌های درمانی گیاهی فوق‌العاده هستند.

کم‌آب شدن بدن نیز گاهی می‌تواند موجب بالا رفتن فشارخون بدن شود و نوشیدن حداقل ۸ لیوان آب در روز می‌تواند از آن جلوگیری کند. آب به فرایندهای مهمی در بدن کمک می‌کند که سموم را از بدن بیرون می‌کند.

مرکبات سرشار از ویتامین هستند و بعضی از آنها خاصیت ضدالتهابی نیز دارند و از لخته شدن خون جلوگیری می‌کنند.

گفته می‌شود سرکه سیب نیز فشارخون را پایین می‌آورد. می‌توانید یک قاشق غذاخوری از آن را در یک لیوان آب ریخته و بنوشید. همچنین می‌توانید یک چهارم قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین را برای بهتر کردن مزه آن اضافه کنید یا آن را به نوشیدنی‌های دیگر اضافه کنید و یا با عسل مخلوط کنید.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
چه سكوتی دنیا را فرا می‌گرفت اگر هركس به اندازه عملش صحبت می‌كرد