کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مقابله غذایی با آلودگی هوا

روزنامه جام جم , 8 آذر 1398 ساعت 21:00

این روزها پایتخت‌نشین‌ها هوای بسیار ناسالمی دارند. با شروع فصل سرما و بروز پدیده وارونگی هوا و مجددا غلظت آلاینده‌ها در هوای تنفسی در اغلب روزها در مرز خطر سیر می‌كند.


میگنا: آلودگی هوا می‌تواند موجب تولید رادیكال‌های آزاد در بدن و تحریك بروز التهابات شود. اما آیا می‌دانید با كدام مواد غذایی می‌توان اثر آلودگی هوا روی سلول‌های بدن را تا حدی كاهش داد؟

ویتامین C
ویتامین C آنتی‌اكسیدانی قوی برای مقابله با رادیكال‌های آزاد است. بنابراین سعی كنید با گنجاندن مواد غذایی حاوی ویتامینC از افت سطح این ویتامین محلول در آب در ریه‌ها جلوگیری كنید.
سبزیجاتی مانند برگ گشنیز و جعفری سرشار از ویتامین C است. مركبات هم همین طور. ویتامین Eویتامین E ازجمله ویتامین‌های محلول در چربی است و درواقع خط مقدم دفاع از بدن در برابر آسیب‌های بافتی محسوب می‌شود. ازجمله منابع ویتامین E می‌توان به بادام و تخم آفتابگردان اشاره كرد. در بین ماهی‌ها هم سالمون را به خاطر بسپارید.

ویتامین E
همچنین در روغن‌های پخت‌وپز گیاهی مانند روغن كانولا و روغن زیتون وجود دارد. در ادویه‌هایی نظیر پودر چیلی و پاپریكا هم به مقادیر اندكی یافت می‌شود.

بتاكاروتن‌
بتاكاروتن‌ به‌دلیل برخورداری از خواص آنتی‌اكسیدانی نقش بسزایی در كنترل التهابات ایفا می‌كند. این را هم بدانید كه بتاكاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود. سبزیجاتی مانند گشنیز، كاهو و اسفناج از منابع غنی بتاكاروتن به شمار می‌رود.هویج و برگ تربچه هم همین طور.

چربی‌های امگا۳
چربی‌های امگا۳ در مقابله با آثار مخرب آلودگی هوا روی سلامت قلب مؤثرند. این چربی‌های قلب‌دوست به‌ویژه در مغزها و دانه‌هایی از قبیل گردو، دانه چیا و تخم كتان یافت می‌شوند. كافی است كمی از این دانه‌های مغذی را به ماست یا اسموتی‌های موردعلاقه‌تان اضافه كنید.علاوه‌بر همه اینها ورزش و استراحت كافی هم فراموش‌تان نشود!
 


کد مطلب: 48977

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/48977/مقابله-غذایی-آلودگی-هوا

میگنا
  https://www.migna.ir