شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۸ / ۱۴:۴۷
کد مطلب: 49051
۱
۱

راه اندازی دانشگاه «سالمندی» در کشور

راه اندازی دانشگاه «سالمندی» در کشور
میگنا: محسن شتی، رئیس اداره سالمندان وزارت بهداشت با بیان اینکه بررسی‌ها نشان می‌دهد۸۰ درصد مردان سالمند در کشور متاهل هستند و میزان تأهل در زنان سالمند حدود ۴۰ درصد است،گفت:بیشتر زنان سالمند در کشور به دلیل فوت همسر تا آخر عمرشان تنها می‌مانند اما بیشتر مردان سالمند پس از فوت همسرشان دوباره ازدواج می‌کنند.

وی با بیان این که سالمندی در کشور ما زنانه است؛ به طوری که جمعیت زنان سالمند به دلیل بالا بودن طول عمر زنان بیشتر از مردان سالمند است،افزود: این در حالی است که بیشتر آن تنها زندگی می‌کنند؛ضمن اینکه حمایت از زنان سالمند به ویژه وقتی که فرزندی هم برای مراقبت ندارند، ضروری دانست.

رئیس اداره سالمندان وزارت بهداشت ادامه داد: طبق آخرین بررسی‌های انجام شده هم‌اکنون حدود ۱۰ درصد جمعیت کشور سالمند است و جمعیت سالمندی در ایران به مدد ارتقای مراقبت‌های بهداشتی و درمانی رو به افزایش می‌باشد.

شتی اضافه کرد: استان گیلان را با حدود ۱۳ درصد جمعیت سالمندی، سالمندترین استان کشور دانست و گفت: استان سیستان و بلوچستان جوان‌ترین استان در کشور شناخته شده است که جمعیت سالمندی آن کمتر از سایر مناطق کشور است.

وی با بیان اینکه سند ملی سالمندان تدوین شده و به تمام دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است، افزود: هدف از اجرای برنامه‌ها در حوزه سالمندی این است که سالمند، سالم پیر شود و اگر این اتفاق بیفتد با افزایش جمعیت سالمندی مشکلی نخواهیم داشت.

رئیس اداره سالمندان وزارت بهداشت راه‌اندازی دانشگاه سالمندی را یکی از اقدامات در راستای ارتقای آموزش و سلامت سالمندان دانست و ادامه داد: در دانشگاه‌های سالمندی که در برخی مناطق کشور مانند استان سیستان و بلوچستان به طور آزمایشی در حال راه‌اندازی است، محتوی دروس با رویکرد و سبک متفاوت توسط استادان بازنشسته دانشگاه ارائه می‌شود.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

سید محمد حبیبی روان شناس بالینی
Iran, Islamic Republic of
سلام. بر رئیس اداره سالمندان بهداشت و درمان، جای بسیار خوش حالی است که، چنین طرحی، ایجاد دانشگاه سالمندان ، به خصوص در زمینه گسترش علوم انسانی، مبنی بر ایجاد دانشگاه سالمندان کاری بسیارسود مندانه و مفید، است که زمینه فعالیت های علمی را برای کسانی که علاقه مندند به تحصیلات عالیه خود ادامه دهند، و جای جوانان را در دانشگاه‌های کشور نگیرند. می تواند موجبات رشد و شکوفایی و ایجاد روحیه نشاط بسیاری از بازنشستگان گردد، که الگویی برای جوانان باشند که ممکن است از ادامه تحصیلات ناامید شده باشند. در هر حال ایجاد چنین طرحی، از سالیان گذشته در ذهن اینجانب، وجود داشته ، و بارها خواسته ام، از مسئولین کشوری درخواست کنم که در هر استانی چنین دانشگاهی را تاسیس نمایند.
باید از مسولین وزارت بهداشت و درمان که طرح ایجاد چنین دانشگاهی را در استان‌های مختلف داده‌اند سپاسگزاری و تقدیر نمود.
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
کسانی که شما را دوست دارند حتی اگر هزار دلیل برای رفتن وجود داشته باشد هرگز رهایتان نخواهند کرد، آنها یک دلیل برای ماندن خواهند یافت.