چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۰:۱۱
کد مطلب: 49665
۰

تله‌پاتی، موضوعی شبه علم همراه با واقعیت

تله‌پاتی، موضوعی شبه علم همراه با واقعیت
علی ناظری عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در خصوص موضوع تله پاتی گفت: تله پاتی به معنای دور آگاهی است. یعنی ۲ نفر بدون استفاده از حواس پنج‌گانه از فکر و احساس یکدیگر با خبر می‌شوند.
 
او بیان کرد: با توجه به تجارب بیش از ۲۰ هزار سال گذشته مبنی بر وجود تله پاتی، به دلیل اینکه موضوع تله پاتی در شبه علم طبقه بندی می‌شود نمی‌توانیم پایایی و اعتبار آن را بسنجیم.
 
ناظری در خصوص وجود تله پاتی گفت: ممکن است هر شخصی در زندگی خود تله پاتی را تجربه کند؛ به عنوان مثال شاید برای شما پیش آمده است به شخصی که ماه‌ها از او خبر ندارید فکر کنید و ناگهان آن شخص به شما تلفن کند و یا زمانی که دو نفر با هم هستید ممکن است یک چیز را در یک لحظه با هم بگویید، اما انسان‌های خاص از طریق سیر و سلوک و فلسفه مهارت و قدرت بیشتری در این زمینه پیدا می‌کنند.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افزود: همانطور که گفتیم تله پاتی یعنی رابطه گرفتن از راه دور بدون تماس و دیدار دو شخص، اما به دلیل اینکه نمی‌توان تله پاتی را در محیط کنترل شده مورد آزمایش قرار داد و سازوکار مدونی برای آن تعریف کرد به همین منظور نه می‌توانیم آن را به طور مطلق غلط فرض کنیم و نه بر این موضوع شبهه علم کامل تکیه کرد. شاید تله پاتی دریچه‌ای در آینده به سوی موضوعات روانشناسی باشد.

 
ناظری عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بیان کرد: با توجه به اینکه تله پاتی تجربه‌ای است که شاید هیچگاه ۲ بار تکرار نشود و نمی‌توان آن را در محیط کنترل شده مورد آزمایش قرار داد، به همین دلیل مردم باید مواظب باشند به دلیل جذابیت تله پاتی و نزدیکی با موضوع هیپنوتیزم از این پدیده شبه علمی سوء استفاده نشود. به عنوان مثال افرادی بعد از جنگ جهانی دوم مدعی شدند که می‌توانند با مفقودالاثر‌های این جنگ ارتباط بگیرند و بیان این موضوع جذاب امکان سوء استفاده از انسان‌های زیادی را فراهم کرد.
 
علی ناظری گفت: با وجود تجارب گذشته نباید موضوع تله پاتی را غلط بپنداریم، اما مواظب باشیم که شبه علم به دلیل جذابیت ما را فریب ندهد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
شايد شخصي آنقدر ميل به درك شدن دارد، ميل به دوست داشته شدن ندارد