چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ / ۰۹:۳۶
کد مطلب: 49881
۱

«کرونا»؛ عاملی که باعث تغییر سبک زندگی مردم شد

«کرونا»؛ عاملی که باعث تغییر سبک زندگی مردم شد
میگنا: دکتر محمد حاتمی در خصوص نگرانی و اضطراب ناشی از ویروس کرونا اظهار کرد: کرونا یک مهمان ناخوانده است و یکی از ویژگی‌هایش این است که به صورت غیرمترقبه وارد کشور شده؛ هر عامل غیرمترقبه و ناگهانی اضطراب خاص خودش را دارد و طبیعی هم است که چنین پدیده‌ای ترس و اضطراب داشته باشد.

وی افزود: تا زمانی که این ترس و اضطراب منجر به اقدامات پیشگیرانه و بهداشتی شود قابل قبول است، اما در دو حالت از نظر روانشناسی قابل قبول نیست؛ اول اینکه کسی اصلا استرس نداشته باشد و موضوع را جدی نگیرد و در واقع آن را شوخی تلقی کند، در چنین حالتی از نظر ما اشکال وجود دارد. دوم اینکه همانطور که مشاهده می‌شود اضطراب بالاتر از حد طبیعی در درون افراد و خانواده‌ها وجود دارد که اثرات منفی دارد؛ اولین اثر منفی نیز روی سیستم ایمنی بدن است.

حاتمی ادامه داد: زمانی که سیستم ایمنی ضعیف شود نه فقط کرونا بلکه انواع و اقسام میکروب‌ها و ویروس‌ها می‌توانند در بدن کارکرد داشته باشند. اضطراب زیاد در عین حال می‌تواند اختلالات روانی دیگری از قبیل بیش‌فعالی کودکان و رفتارهای وسواسی به همراه داشته باشد. بنابراین اضطراب و استرسی را که در حال حاضر وجود دارد باید مدیریت کنیم و کاهش دهیم. اولین کاری که باید انجام دهیم این است که بدانیم سه‌شنبه امروز با سه‌شنبه دو هفته پیش متفاوت است و سبک زندگی ما تغییر کرده است. دو هفته قبل سبک زندگی دیگری داشتیم. همه شهروندان ایرانی در سراسر کشور، سبک زندگی خود را با اعضای خانواده خود تنظیم کنند و سبک قبلی را تغییر دهند.

وی ادامه داد: فرض کنند شاید تا سه ماه آینده این قضیه وجود داشته باشد. در این سبک زندگی استرس وجود نداشته باشد، کار و تلاش باشد، اگر مجبوریم در خانه بمانیم کارهایی که می‌توانیم در خانه به صورت دورکاری انجام دهیم پیش بگیریم. دومین کار نیز خود مراقبتی است. ویژگی خودمراقبتی این است که هر فردی برای خودش یک خود مدیریتی داشته باشد.

حاتمی همچنین درمورد انتقال آرامش و امید بخشی به یکدیگر گفت: ترس، ترس و اضطراب، اضطراب می‌آورد و مانند سیکلی معیوب تبدیل به آتشفشان می‌شود. اکنون زمان این است که ما به دنبال راه‌حل‌ها برویم که در این شرایط چه کاری انجام دهیم و به جای تولید اضطراب و نگرانی راه کار پیدا کنیم تا استرس و اضطراب را کنترل کنیم.

رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: روش‌های کنترل استرس زیاد است؛ خودگویی‌های مثبت، نفس عمیق کشیدن، ریلکسیشین، حواس خود را پرت کردن، تغذیه و برنامه خوب از این جمله هستند. در عین حال نیز به جای اینکه به اخبار منفی توجه کنیم باید به حرف‌های امیدبخش توجه کرده تا از این شرایط عبور کنیم.

وی ادامه داد: واقعیت این است که کرونا وارد کشور شده است، اما یکی از راه‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا آن است که فعالیت‌های جمعی و ارتباطات میان فردی را کاهش دهیم و بیشتر اوقات خود را در خانه سپری کنیم. لذا توصیه می‌شود که براساس امکانات، شرایط شغلی، جنسیت، منطقه جغرافیایی و وضعیت بیماری‌های زمینه‌ای خود سبک زندگی‌شان را بازآفرینی کنند. هدف از این بازآفرینی آن است که خانواده‌ها بتوانند خود را با شرایط موجود تطبیق دهند و هم زندگی با کیفیتی برای خود فراهم کنند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور بیان کرد: اگرچه در حال حاضر سبک زندگی مردم تغییر کرده است اما باید چاره‌ای اندیشید تا هر فرد سایه سنگین استرس و اضطراب درونش را به نحوی کاهش دهد.
حاتمی تاکید کرد: در این شرایط که افراد اوقات خود در خانه‌ سپری می‌کنند،‌ باید برنامه‌ریزی مناسبی برای پر کردن زمان خود داشته باشند، آنها همچنین می‌توانند از این فرصت‌ برای انجام کارهای عقب‌مانده خود استفاده کنند.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
هم اکنون که در حال نفس کشیدن هستید، کس دیگری دارد نفس های آخرش را می کشد. پس دست از گله و شکایت بردارید و بیاموزید چگونه با داشته هایتان زندگی کنید.