جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ / ۱۲:۰۴
کد مطلب: 50506
۰

تجربه زندگی بدون استرس با «تنفس صحیح»

تجربه زندگی بدون استرس با «تنفس صحیح»
میگنا: دکتر نینا سلامت بخشی با بیان اینکه در این ایام که مردم به علت شیوع بیماری کویید ۱۹ ملزم به رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک هستند،‌ نقش تنفس صحیح در محیط های اجتماعی با توجه به رعایت اصول و دستوالعمل های بهداشتی را بسیار مهم برشمرد.

وی‌ اظهار داشت: تنفس ناصحیح سطح توانایی جسم را برای تحویل اکسیژن به سلول کاهش داده و در نتیجه سلول تحت فشار قرار می گیرد و نمی تواند مانند همیشه انرژی کافی را تامین کند. بنابراین هر عملکردی که در بدن روی دهد، به اکسیژن وابسته است.

این متخصص رواندرمانگر گفت: در هنگامی که فرد در حالت اضطراب و استرس و یا حتی مقابله با بیماری تنفسی بویژه کرونا قرار می گیرد، تنفس به شکل سطحی و سریع و از قسمت بالای قفسه سینه صورت می گیرد، این شکل از تنفس نهایتا می تواند پیامدهایی نظیر افزایش ضربان قلب، تعریق، انقباض عضلانی، احساس تنگی نفس و خفگی و ضعف برای فرد به دنبال داشته باشد.

وی با بیان اینکه تنفس تاثیر مستقیم روی سیستم عصبی دارد و نقش مهمی را در متعادل نگه داشتن بدن ایفا می کند،‌ افزود: الگوی تنفسی نامناسب مانند تنفس کوتاه یا تنفس با نیروی بالا عاملی برای افزایش سطح استرس است و بنابراین مهم است فرد مبتلا به اختلالات اضطرابی از الگوی تنفسی خود آگاه باشد.

سلامت بخشی تصریح کرد: فرد یا افرادی که مشکل تنفسی داشته و یا مبتلا به اختلال اضطرابی هستند با رعایت اصول تنفس صحیح و دستورالعملی که برای این کار ارایه شده، می توانند تا حد زیادی نسبت به بروز نگرانی و استرس و مشکلات جسمی بعدی از خود محافظت کنند. طبق این دستورالعمل فردی که مشکل تنفسی دارد برای نمونه چنانچه مشغول کاری است آن را متوقف ساخته و سعی کند محل ساکتی را برای نشستن انتخاب و بر روی کلمه «آرامش» تمرکز کند. قوز نکند، عضلات قفسه سینه و شانه ها را باز و سعی کند قسمت بالا تنه را رها سازد. به آهستگی از سر شکم و نه از قفسه سینه تنفس کنید.یک دم عمیق از راه بینی، مکث، و از راه دهان یک بازدم عمیق و آرام با تمرکز روی تنفس انجام دهد. در این شکل تنفس ارادی که منجر به استفاده از ذخایر یک سوم انتهایی ریه ها می شود، در حین دم شکم شما بالا می آید و حین بازدم خالی می شود.

این روان درمانگر افزود: با رعایت این اصول علائم اضطرابی بعد چند دقیقه برطرف می شود، چنانچه این اتفاق حاصل نشد احتمال دارد که فرد مبتلا به اختلال اضطرابی به موقع و بطور موثر عمل نکرده و باید از سایر روش ها استفاده کند.

سلامت بخشی تصریح کرد: برای افزایش توجه و تمرکز می توان سه مرتبه در روز و هر نوبت حدود ۵۰ مرتبه این روش را روزانه با چشم بسته همراه با تصور تابلوی سفید و دقت به شماره تنفس، انجام داد، تا قدرت تمرکز بر تنفس صحیح را در وجود خود افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه در ایام مبارزه با کرونا،‌ تنفس صحیح بسیار حیاتی است زیرا شیوه ناصحیح تنفس می تواند ضمن آلوده شدن به ویروس، آسیب دیدگی های جسمی را افرایش و حتی منجر به مرگ شود، ‌افزود: کمبود اکسیژن باعث سفت شدن نامناسب عضلات، سوزش و خستگی سریع آنها می شود و نه تنها برای افراد مبتلا به اختلالات تنفسی بلکه برای همه افراد حتی ورزشکاران مضر است.
مرجع : ایرنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
از آدمهای حسود؛ متنفر نباشید، دلیل حسادت آنها این است که فکر می کنند شما از آنها بهتر هستید... پائولو کوئلیو