چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ / ۰۹:۰۶
کد مطلب: 50646
۱

سلول‌های سرطانی‌، خانه امن باکتری‌ها!

به گزارش مدیکال‌اکسپرس، سلول‌های سرطانی، پناهگاه‌های راحتی برای باکتری‌ها هستند. این نتیجه‌گیری، از بررسی بیش از ۱۰۰۰ نمونه تومور مربوط به سرطان‌های متفاوت انسان به دست آمده‌اند. پژوهشگران حوزه زیست‌شناسی مولکولی در بررسی‌های خود، باکتری‌هایی را یافته‌اند که در سلول‌های سرطانی از سرطان مغز و استخوان گرفته تا سرطان پستان زندگی می‌کنند. آنها حتی توانستند باکتری‌های منحصر به فردی را نیز شناسایی کنند که در سلول‌های هر نوع سرطان زندگی می‌کردند.

این پژوهش نشان می‌دهد که درک رابطه میان سلول سرطانی و میکروبیوم کوچک آن می‌تواند به پیش‌بینی احتمال کارآیی درمان‌های خاص کمک کند و یا به روش‌هایی برای دستکاری باکتری ختم شود که عملکرد درمان را افزایش می‌دهند.
 

 
چندین سال پیش، دکتر "راوید استراوسمان"(Ravid Straussman)، پژوهشگر حوزه زیست‌شناسی مولکولی، باکتری‌هایی را در سلول‌های سرطانی پانکراس یافت. بررسی‌های او نشان داد که این باکتری، از سلول سرطانی در برابر شیمی‌درمانی محافظت می‌کند و به غیرفعال شدن داروها منجر می‌شود. هنگامی که پژوهش‌های دیگری نیز به چنین نتایجی رسیدند، استراوسمان و همکارانش تصمیم گرفتند این موضوع را مورد بررسی قرار دهند. آنها در بررسی‌های خود دریافتند که سلول‌های سرطانی متفاوت، باکتری‌های متفاوتی را در خود جای داده‌اند. در میان انواع سرطان، سرطان پستان، بالاترین تعداد و تنوع باکتریایی را شامل می‌شود.‌ بررسی‌ها نشان داد که تومور پستان نسبت به بافت سالم پستان، باکتری‌های بیشتری را در خود جای داده است.

این گروه پژوهشی توانستند باکتری‌هایی که مستقیما از تومور پستان انسان به دست آمده بودند، پرورش دهند و ثابت کنند که باکتری‌های به دست آمده از این تومورها زنده هستند. بررسی این باکتری‌ها نشان داد که آنها ترجیح می‌دهند در قسمت خاصی از سلول سرطانی ساکن شوند که به هسته سلول نزدیک است.

این پژوهش، در مجله "Science" به چاپ رسید.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی