جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۰ / ۱۰:۴۶
کد مطلب: 5227
۰

ریاضیات گره از درمان سرطان سینه باز کرد

محققان مرکز سرطان دانشگاه میشیگان با استفاده از مدل‌سازی ریاضی موفق به شناسایی یک مولکول خاص شدند که چگونگی حرکت سلول‌های سرطان سینه را تغییر می‌دهد.
 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سلول‌های بنیادی، با نگاه به سلول‌های بافت‌های بدن موش‌ها و انسان‌ها در آزمایشگاه، مطابق یک مدل ریاضی، محققان دریافتند که مولکول p38 - گاما کنترل سرعت و تسهیل حرکت سلول سرطانی را برعهده دارد. در این تحقیق هنگامی که p38 - گاما غیر فعال بود، سلول‌ها پهن و از حرکت سریع به یک جنبش بدون اثر تبدیل شدند. به گفته مدیر علمی برنامه انکولوژی سینه و نویسنده این مقاله، به طور معمول حرکتی نرمال در سرطان‌های تهاجمی دیده می‌شود، به همین دلیل درک آنچه که سوئیچ کلیدی برای این حرکت باشد بسیار مهم است. این پزشک در مطالعات قبلی نشان داد که ژن سرطانی RhoC متاستاز تهاجمی را گسترش می‌دهد. در این پژوهش، تیم مدیر علمی این پروژه به دنبال مسیری برای کنترل سلول‌ها بود تا آنها را تهاجمی سازد. آنها مولکول p38 را شناسایی کردند و دریافتند که انواع مختلفی دارد، به ویژه  p38 – گاما نقش فراوانی در سرطان پستان تهاجمی دارد. محققان سلول‌ها را اصلاح کردند به طوری که آنها p38 - گاما را در کشت سلولی مهار و تغییر شکل و حرکت آنها را کشف کردند. این تیم تحقیقاتی سپس یک مدل ریاضی را برای نشان دادن این‌که چگونه این تغییرات حرکت سلولی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، طراحی کردند ضمن این‌که این مدل همان موردی است که محققان در کشت سلولی مشاهده کردند. این آزمایش به درک کامل چگونگی حرکت سلول‌های سرطانی سینه و نفوذ p38 - گاما به خصوص در اصلاح این حرکت کمک می‌کند و با توجه به این‌که نظارت بر حرکت سلولی بسیار دشوار است مدل‌سازی ریاضی در سرطان‌شناسی ارزشمند است.  
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
سخن گفتن با خدا مانند صحبت کردن با یک دوست پشت تلفن است... ممکن است او را در طرف دیگر نبینیم، اما می دانیم که دارد گوش می دهد...