کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

آشنایی با دانشگاه هوایی شهید ستاری

17 بهمن 1392 ساعت 23:41

دانشگاه هوایی شهید ستاری با این هدف تأسیس شد که افسران متخصص در رشته‌های راهبردی علوم با بالاترین سطح علمی و با توجه به ابعاد علمی، انضباطی، عقیدتی سیاسی و جسمانی در آموزش افسران برای ارتش جمهوری اسلامی ایران تربیت شوند


دانشگاه هوایی شهید ستاری در سال 1367 به ابتکار نیروی‌ هوایی ‌ارتش‌ جمهموری اسلامی ایران بویژه فرمانده شهید آن امیر سرلشکر منصور ستاری بنیان گذاشته شد و با 13 رشته کارشناسی و دو رشته کارشناسی ارشد در قالب 6 دانشکده مشغول تربیت نیروی متخصص برای نیروی هوایی و سایر سازمان‌ها است.

دانشگاه هوایی شهید ستاری با این هدف تأسیس شد که افسران متخصص در رشته‌های راهبردی علوم با بالاترین سطح علمی و با توجه به ابعاد علمی، انضباطی، عقیدتی سیاسی و جسمانی در آموزش افسران برای ارتش جمهوری اسلامی ایران تربیت شوند و از پرورش تعداد زیادی از افراد اما با تخصص در رشته‌های با دید محدود اجتناب شود.

دانشگاه هوایی شهید ستاری دارای شش دانشکده تحت عناوین «دانشکده پرواز»، «دانشکده مهندسی برق»، «دانشکده مهندسی تکنولوژی فرماندهی و کنترل هوایی»، «دانشکده مهندسی هوافضا»، «دانشکده کامپیوتر» و «دانشکده مدیریت» است.

سه رشته «هوانوردی ـ خلبانی»، «هوانوردی ـ ناوبری هواپیما» و «هوانوردی ـ مراقبت پرواز» در مقطع کارشناسی در دانشکده پرواز دانشگاه هوایی شهید ستاری به تربیت دانشجو می‌پردازند.  

معرفي دانشكده‌ها و رشته‌هاي تحصيلي دانشگاه هوايي شهيد ستاري
الف ـ دانشكده پرواز :
1 ـ كارشناسي هوانوردي ـ خلباني و كارشناسي هوانوردي ـ ناوبري هواپيما
فارغ‌التحصيلان اين رشته‌ها براي هدايت انواع هواپيما‌هاي موجود در نيروي‌هوايي ، اعم از شكاري، ترابري، شناسايي تاكتيكي، هواپيماي سبك و ارتباطي و همچنين انواع هلي‌كوپتر‌ها بمنظور دفاع از قلمرو فضايي كشور با توانايي شناخت، بهره برداري، مديريت در سيستم‌هاي مختلف‌هوانوردي، مشاوره، طراحي و ساخت، گسترش و بهسازي و نوسازي سيستم‌هاي پروازي و تهيه و تدوين طرح‌ها، خط‌مشي‌ها و دستورالعمل‌هاي مورد نياز در جهت توسعه و جايگزيني سيستم‌هاي پروازي تربيت مي‌شوند.

2 ـ كارشناسي هوانوردي ـ مراقبت پرواز
مراقبت پرواز علم نظارت و كنترل ترددهاي هوايي وسايل پرنده در فضاي كشور و سطح فرودگاهها مي‌باشد. هدف از ايجاد اين رشته ، تربيت كارشناس مراقبت پرواز با توانايي در زمينه كنترل ترافيك هوايي، ‌بهره برداري از دستگاه‌هاي پيشرفته ناوبري و سيستم‌هاي ترافيك هوايي مي‌باشد.

ب ـ دانشكده مهندسي برق
1 ـ كارشناسي مهندسي برق ـ الكترونيك و كارشناسي مهندسي برق ـ مخابرات
هدف از ايجاد اين رشته‌ها تربيت افسران كارشناس الكترونيك و مخابرات با توجه به تنوع تجهيزات الكترونيكي و مخابراتي زميني و هوايي موجود در نيروي‌هوايي با توانايي كافي در شناخت نحوه عملكرد در چگونگي نگهداري و بهره‌برداري از اين سيستم‌ها و كنترل و اجراي پروژه در هر گرايش، شناسايي تكنولوژي‌هاي جديد و ارزيابي آنها بمنظور كاربرد طرح، توسعه و نو‌آوري و شركت در انجام پروژه‌هاي‌صنعتي، تحقيقاتي و فني در زمينه گرايش تخصصي و كسب توانايي‌هاي لازم جهت تجزيه و تحليل سيستم‌ها و طراحي‌ آن‌ها مي‌باشد.

ج ـ دانشكده مهندسي تكنولوژي فرماندهي و كنترل هوايي
1 ـ كارشناسي مهندسي تكنولوژي فرماندهي و كنترل هوايي در سه گرايش اطلاعات عمليات ، عمليات موشك ، كنترل شكاري ، سيستم‌هاي فرماندهي و كنترل هوايي در توان نظامي كشور از نظر نظامي و سياسي نقش مهمي را ايفا مي‌نمايد اين اهميت وقتي مضاعف مي‌شود كه توانايي بكارگيري آنها در نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران كه ‌داراي دشمنان بسيار است وجود داشته باشد لذا تربيت افسران كارشناس فرماندهي و كنترل هوايي بمنظور ايجاد يك شبكه قدرتمند منسجم دفاع هوايي در كشور جهت مقابله با تهديدات احتمالي با توجه به اهميت اقتصادي دفاع از مناطق حياتي و صنعتي كشور و همچنين ايجاد توانايي علمي و عملي لازم بمنظور همگام شدن با پيشرفت سريع تكنولوژي و تجهيزات سيستم‌هاي موشكي، فرماندهي و كنترل هوايي از اهداف مهم ايجاد اين رشته مي‌باشد .

د ـ‌ دانشكده مهندسي هوافضا
1 ـ‌كارشناسي مهندسي هوافضا هدف از ايجاد اين رشته ارائه اصول مهندسي هوافضا در سطح كارشناسي بمنظور تربيت افسران كارشناس جهت فعاليت در صنايع مربوط به هواپيما و هلي‌كوپتر در نيرو و سازمان‌هاي مشابه با توانايي محاسبات، طراحي و ساخت قسمت‌هايي از صنايع مختلف هواپيمايي، هلي‌كوپتر‌سازي و موشكي مي‌باشد. آزمايشگاه‌ها و كارگاه‌هاي دانشگاه‌هوايي شهيد ستاري كه در ارتباط با دروس نظري اين مجموعه ايجاد شده در مقايسه با دانشگاه‌هاي كشور كه رشته هوافضا دارند از جايگاه ويژه‌اي برخوردار است.

2 ـ كارشناسي مهندسي نگهداري هواپيما
تربيت افسران كارشناس با تكيه بر اصول مهندسي نگهداري ، بهسازي و مديريت تعمير سيستم‌هاي مكانيكي هواپيما، هلي‌كوپتر و غيره كه قادر خواهند بود نياز صنايع مختلف هواپيمايي، هلي‌كوپتر‌سازي و موشكي و ديگر صنايع نيروي هوايي و سازمان‌هاي مشابه را در حد كارشناسي تأمين كنند از اهداف غايي اين رشته مي‌باشد . آزمايشگاه‌ها و كارگاه‌هاي كاربردي منحصر به فرد با انجام كارآموزي و پروازهاي مرتبط با رشته تحصيلي از ويژگي‌هاي آموزشي اين رشته در دانشگاه‌هوايي شهيد ستاري مي‌باشد.

ه - دانشكده كامپيوتر
1- كارشناسي مهندسي كامپيوتر (نرم‌فزار)
هدف ايجاد رشته كارشناسي مهندسي رايانه با گرايش نرم افزار، تربيت افسران كارشناسي بمنظور طراحي، ساخت و راه‌اندازي سامانه‌هاي نرم‌افزاري براي تجهيزات و شبكه‌هاي رايانه‌اي موجود در نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران، ارائه روشهاي بهره‌برداري، نگهداري، عيب‌يابي، اصلاح و توسعه آنها در راستاي تأمين نيازمنديهاي نيروي هوايي مي‌باشد.

و – دانشكده مديريت كارشناس مديريت دولتي و بازرگاني هدف از ايجاد رشته كارشناسي مديريت با دو گرايش دولتي و بازرگاني ، تربيت افسران و مديران آتي نيروي هوايي ارتش جمهموري اسلامي ايران در راستاي اعمال مديريت موثر و كارآمد منابع انساني و مادي بمنظور تحقق اهداف عاليه نهاجا در جهت حراست از قلمرو هوايي كشور و دفاع از آرمانهاي جمهوري اسلامي ايران مي باشد


دانش‌آموختگان رشته‌های «هوانوردی ـ خلبانی» و «هوانوردی ـ ناوبری هواپیما» برای هدایت انواع هواپیما‌های موجود در نیروی‌هوایی اعم از شکاری، ترابری، شناسایی تاکتیکی، هواپیمای سبک و ارتباطی و همچنین انواع هلی‌کوپتر‌ها بمنظور دفاع از قلمرو فضایی کشور با توانایی شناخت، بهره‌برداری، مدیریت در سیستم‌های مختلف‌ هوانوردی، مشاوره، طراحی و ساخت، گسترش و به‌سازی و نوسازی سیستم‌های پروازی و تهیه و تدوین طرح‌ها، خط‌ مشی‌ها و دستورالعمل‌های مورد نیاز در جهت توسعه و جایگزینی سیستم‌های پروازی تربیت می‌شوند.

کارشناسان تربیت شده در رشته «هوانوردی ـ مراقبت پرواز» نیز دارای توانایی در زمینه کنترل ترافیک هوایی، ‌بهره‌برداری از دستگاه‌های پیشرفته ناوبری و سیستم‌های ترافیک هوایی هستند.

افسران کارشناس الکترونیک و مخابرات با توجه به تنوع تجهیزات الکترونیکی و مخابراتی زمینی و هوایی موجود در نیروی‌ هوایی با توانایی شناخت نحوه عملکرد و چگونگی نگهداری و بهره‌برداری از این سیستم‌ها در رشته‌های کارشناسی مهندسی برق ـ الکترونیک و کارشناسی مهندسی برق ـ مخابرات دانشکده مهندسی برق دانشگاه هوایی شهید ستاری تربیت می‌شوند.

دانشکده مهندسی تکنولوژی فرماندهی و کنترل هوایی دانشگاه هوایی شهید ستاری نیز در مقطع کارشناسی رشته‌های مهندسی تکنولوژی فرماندهی و کنترل هوایی در سه گرایش اطلاعات عملیات، عملیات موشک، کنترل شکاری، سیستم‌های فرماندهی و کنترل هوایی در توان نظامی کشور از نظر نظامی و سیاسی نقش مهمی ایفا می‌کند.

تربیت افسران کارشناس فرماندهی و کنترل هوایی بمنظور ایجاد یک شبکه قدرتمند منسجم دفاع هوایی در کشور جهت مقابله با تهدیدات احتمالی با توجه به اهمیت اقتصادی دفاع از مناطق حیاتی و صنعتی کشور و همچنین ایجاد توانایی علمی و عملی لازم بمنظور همگام شدن با پیشرفت سریع تکنولوژی و تجهیزات سیستم‌های موشکی، فرماندهی و کنترل هوایی از اهداف مهم دانشکده مهندسی تکنولوژی فرماندهی و کنترل هوایی است.

تربیت افسران کارشناس جهت فعالیت در صنایع مربوط به هواپیما و هلی‌کوپتر در نیرو و سازمان‌های مشابه با توانایی محاسبات، طراحی و ساخت قسمت‌هایی از صنایع مختلف هواپیمایی، هلی‌کوپتر‌سازی و موشکی در دانشکده مهندسی هوافضا پیگیری می‌شود.

آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه ‌هوایی شهید ستاری که در ارتباط با دروس نظری دانشکده مهندسی هوافضا ایجاد شده در مقایسه با دانشگاه‌های کشور که رشته هوافضا دارند از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

همچنین تربیت افسران کارشناس با تکیه بر اصول مهندسی نگهداری، به‌سازی و مدیریت تعمیر سیستم‌های مکانیکی هواپیما، هلی‌کوپتر و غیره که قادر خواهند بود نیاز صنایع مختلف هواپیمایی، هلی‌کوپتر‌سازی و موشکی و دیگر صنایع نیروی هوایی و سازمان‌های مشابه را در حد کارشناسی تأمین کنند از اهداف غایی رشته کارشناسی مهندسی نگهداری هواپیما است که در دانشکده مهندسی هوافضا دانشگاه هوایی شهید ستاری ارائه می‌شود.

در دانشکده کامپیوتر دانشگاه هوایی شهید ستاری نیز در مقطع کارشناسی رشته مهندسی کامپیوتر (نرم‌فزار) و در دانشکده مدیریت هم در مقطع کارشناسی رشته مدیریت دولتی و بازرگانی دانشجو پذیرش می‌شود.

با توجه به تحولي كه در عصر انفجار اطلاعات در تمامي گستره‌هاي علم و دانش پديد آمده است موارد ذيل در دانشگاه‌هوايي شهيد‌ستاري مورد توجه قرار گرفت:
1 ـ پرورش افسران متخصص در رشته‌هاي راهبردي علوم با بالاترين سطح علمي بجاي پرورش تعداد زيادي از افراد اما با تخصص در رشته‌هاي با ديد محدود . اين امر سبب مي‌شود تا راه براي حرفه‌اي شدن ارتش در آينده هموار شود.
2 ـ توجه به چهار بعد علمي، انضباطي، عقيدتي سياسي و جسماني در آموزش افسران.
3 ـ استفاده از برترين امكانات و تجهيزات با آينده‌نگري نسبت به تكنولوژي‌ها و فناوري‌هايي كه ممكن است مورد نياز واقع شوند يا بعداً‌ بوجود آيند.
-
هم اكنون دانشگاه هوايي شهيد ستاري با 13 رشته كارشناسي و دو رشته كارشناسي ارشد مشغول تربيت نيروي متخصص براي نيروي هوايي و ساير سازمان‌ها مي‌باشد

شرایط عمومی و اختصاصی پذیرش دانشجو در دانشگاه هوایی شهید ستاری در پی آمده است:

شرایط عمومی

تبصره : حداقل قد برای عموم داوطلبان 165 سانتی‌متر و دید چشم برای رشته‌های خلبانی و ناوبری 10/10 و برای سایر رشته‌ها حداقل 10/8 است.

شرایط اختصاصی‌

امتیازات

استعفاء
استعفاء يا انصراف دانشجويان برابر ضوابط مقرر در ماده‌ 123 قانون آجا مي‌باشد و در صورت انصراف در دوران تحصيل مكلف به پرداخت كليه‌ي هزينه‌هاي مصروفه به مأخذ دو برابر خواهند بود.

اخراج :
اخراج دانشجويان به منزله‌ي اخراج از نهاجا مي‌باشد. بنابراين در صورت اخراج موظف به پرداخت هزينه‌هاي مستقيم آموزش خواهند بود.
تبصره : در صورت اخراج و يا استعفاي دانشجويان، از نظر وضعيت خدمت دوره‌ي ضرورت با آنان برابر مقررات قانون خدمت وظيفه‌ عمومي رفتار خواهد شد.

فهرست رشته‌های دانشگاه هوایی شهید ستاری در مقطع کارشناسی

ردیف

رشته تحصیلی

1

هوانوردی ـ خلبانی هواپیما

2

هوانوردی ـ ناوبری هواپیما

3

هوانوردی ـ مراقبت پرواز

4

مهندسی برق ـ الکترونیک

5

مهندسی برق ـ‌ مخابرات

6

مهندسی هوافضا

7

مهندسی تعمیر و نگهداری هواپیما

8

مهندسی رایانه (نرم‌افزار)

9

مدیریت (دولتی-بازرگانی)

10

مهندسی تکنولوژی فرماندهی وکنترل هوایی (کنترل شکاری)

11

مهندسی تکنولوژی فرماندهی و کنترل هوایی (علمیات موشک)

12

مهندسی تکنولوژی فرماندهی وکنترل هوایی (اطلاعات عملیات)

 
پایگاه اطلاع رسانی ارتش جمهوری اسلامی ایران


کد مطلب: 22077

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/note/22077/آشنایی-دانشگاه-هوایی-شهید-ستاری

میگنا
  https://www.migna.ir