چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۲:۴۵
کد مطلب: 41498
۲
۱

همسرم دست بزن دارد چکار کنم؟

نسرین صفری
همسرم دست بزن دارد چکار کنم؟

در این چندماه بعد از ازدواج، همسرم چندین بار به بهانه‌های مختلف دست روی من بلند کرده است، البته یکی دو بار هم در دوران نامزدی چنین رفتار کرده بود، اگرچه بعد از آن کاملاً احساس ندامت می‌کند و گاه حتی معذرت خواهی می‌کند. این وضعیت برای منی که نازپرورده والدین هستم، بسیار سخت است اما معمولاً سعی می‌کنم در قبال تندخویی‌های او صبور باشم، ترس عجیبی دارم و نمی‌دانم چه کنم؟

پاسخ مشاور:


ریشه‌یابی کنید

باید بدانید همسرتان برای اینکه به خواسته‌اش برسد و یا اینکه بتواند حرف خودش را به کرسی بنشاند به زور و پرخاشگری متوسل می‌شود یا اینکه ایشان دقیقاً احساسات خویش را بخوبی درک نمی‌کند و یا آنکه قدرت درست فکر کردن را از دست می‌دهد و کارهایی انجام می‌دهد که در حالت عادی آن را انجام نمی‌دهد.برای دانستن این مطلب، بهتر است بدون خشم و پیشداوری به قضاوت بنشینید، علت مشاجرات را از نامزدی تا کنون بنویسید و سیر بحث را بررسی کنید این که چطور شد کار به برخورد فیزیکی رسید، رفتار و کلام خود را به زمان خشم همسرتان یادداشت کنید، قطعاً با این عمل خواهید توانست علت را شناسایی کنید. سهم هردویتان را در شروع و ادامه و نتیجه مشاجره یادداشت کنید. اگر این عمل صرفاً به منظور هدفی انجام می‌شود شما باید حساسیت‌های همسرتان را شناسایی کرده و سعی کنید حتی‌المقدور از ایجاد و یا شدت گرفتن آن امتناع کرده و یا آنکه با توسل به تدابیری از شدت گرفتن مشکل جلوگیری کنید تا کار به کتک کاری نرسد.


قربانی نباشید

اگر شما بخاطر ترس از همسر و یا حفظ زندگی، هر بار بخواهید در مقابل کتک کاری او سرتسلیم فرود بیاورید بی‌تردید با گذشت زمان، این روال غیرطبیعی رفتاری عادی می‌شود و همسرتان آن را راهکاری برای دستیابی به اهداف خود می‌پذیرد. نمی‌گوییم لجبازی کنید و یا با رفتارهایی به دور از ادب از انجام خواسته‌اش سرباز زنید، بلکه منظورمان این است که از قالب قربانی شدن بیرون بیایید و به او این مطلب را تفهیم کنید که هرگز با زور نمی‌تواند شما را مجبور به رفتار یا کار دلخواهش کند. با رفتارهای خود به او نشان دهید رفتارش غیر منطقی است و تا زمانی که چنین رویه‌ای داشته باشد شماحاضر به همکاری با او نخواهید بود.


مراجعه به روانشناس الزامی است

پرخاشگری کلامی یا فیزیکی بی‌دلیل یکی از نشانه‌های اختلالات شخصیت است. افراد مبتلا به انواع متفاوت این نوع از اختلالات، مشخصه‌های متفاوتی دارند که وجود یا عدم وجود احساس ندامت و پشیمانی بعد از ارتکاب به عمل پرخاشگرانه، یکی از وجوه تمایز آنهاست اما گاه ریشه همین رفتار را می‌توان به عادت و یا تقلید از الگوهای آموزشی فرد در دوران کودکی و عدم آگاهی از مهارتهای کنترل خشم، نسبت داد. به هر حال تشخیص علت اصلی این مسأله بر عهده روان شناس است و متعاقب با آن ، تشخیص درمان خاصی نیز مطالبه می‌شود. چه بسا اگر مشکل جدی باشد ادامه این زندگی به صلاح نیست.


نسرین صفری- روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه
ایران بانو ضمیمه روزنامه ایران

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

Iran, Islamic Republic of
سلام ھمسر من ھیچ محبتی نمی کند ھمش داخل گوشی ھست ولی ھروقت قھر کنم قھر کند من میروم معذرت بخواهم او بیشتر به مادرش اھمیت میدهد حرفی با من نمی زند و من چون از او 10سال کوچک ترم نمی دانم چیکار کنم غذاھم کھ به خوبی نمیتوانم درست کنم قھر میکند
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
آنكه مدام از كمبودها و ناراستي هاي زندگي خويش سخن مي گويد دوست خوبي براي تو نخواهد بود .