پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۶ / ۰۹:۵۸
کد مطلب: 41457
۱
۱

يادداشت يك روانشناس مطرح براي برنامه دورهمي

دکتر حمید پورشریفی
يادداشت يك روانشناس مطرح براي برنامه دورهمي
به گزارش میگنا دکتر حمید پورشریفی- دانشیار روانشناسی سلامت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی طي يادداشتي درباره برنامه دورهمي نوشت:
ما ز یاران چشم یاری داشتیم و داریم:
(اشاره به سکانسی از برنامه «دورهمی» با موضوع مشورت)

🔸 مهران مدیری از جمله شخصیت های هنری هستند که حس احترام خاصی را در آدمی بر می انگیزاند. ایشان با خلاقیت در خور ستایشی، طنزهایی می آفرینند که هم لحظات خوشی را ایجاد می کند و هم موجب تامل در موضوع های اجتماعی می شوند.

🔸 ایشان و دیگر طنزپردازان ارجمند کشورمان، اگرچه به خوبی از قدرت تاثیر خود واقف هستند اما در مواردی شاید حواس شان نباشد که این تاثیرها الزاما و همیشه مثبت نیست. 🔸 حرف های طنزپزدازان، معلمان و روانشناسان در مواردی همچون چاقوی جراحی می ماند: ممکن است این حرفها، اگر به درستی و مناسب بیان شود، بر تحمل دردها بیفزاید و اگر با دقت کافی ادا نشود، ای بسا دردها را به رنج تبدیل کند.

🔸 در این میان، فرق طنزپزداز رسانه ملی، با متخصصان دیگر حرفه ها دراین است که با توجه به قدرت جعبه جاودیی، ضریب نفوذ هنرمندان زیاد است. 🔸 اطلاع حاصل شد که متاسفانه در برنامه «دورهمی» با روانپزشکان، روانشناسان و مشاوران و نیز مراجعان آنها به اصطلاح شوخی! شده است.

🔸اگر طنزی رشد دهنده، متوجه روانشناسان، مشاوران و روانپزشکان شود اعضای این حرفه با چنین طنزهایی مشکل نخواهند داشت، اما هر گونه طنز و شوخی با افراد دارای مشکلات روانشناختی، در هر سطح و درجه ای که می خواهد باشد، به شدت نهی می شود.

🔸 مراجعانِ روانپزشکان، روانشناسان و مشاوران الزاما بیمار نیستند، و هر کدام از ما انسانها در طول عمر به واسطه مسائل و مشکلاتی، ممکن است نیازمند دریافت کمک حرفه ای باشیم، کمااینکه وزیر محترم بهداشت در یک مصاحبه مطرح کردند که گاهی به روانپزشک مراجعه می کنند و از این بابت افتخار می کردند.

🔸 حتی اگر این مراجعان، بیمار هم باشند بیماری آنها فرقی با بیماری جسمی ندارد. بیماری، بیماری است چه جسمی و چه روانشناختی، و سراغ همه انسانها می آید و بودن آن از شان و جایگاه انسانی مبتلایان نمی کاهد.

🔸 مدت هاست نظام سلامت و همچنین متخصصان حرفه های سلامت اعم از روانشناسان و روانپزشکان، تمام سعی شان بر این بوده و هست که از بیماری روانی، انگ زدایی کنند، با این امید که کرامت افراد دارای مشکلات روانشناختی حفظ شده و آنها همانند افراد دارای مشکلات جسمی، به راحتی بتوانند از کمک های حرفه ای برخوردار شوند.

🔸وجود برنامه های به ظاهر طنز که متوجه مراجعانِ روانپزشکان، روانشناسان و مشاوران می شود درست برعکس فرایند انگ زدایی عمل می کند و ناخواسته موجب می شود انسان های زیادی در رنج به سر ببرند.

🔸 متخصصان حرفه های سلامت انتظار دارند هر گونه شوخی و یا طنزی که متوجه مراجعانِ روانشناسان، مشاوران و روانپزشکان می باشد متوقف شود.

🔸 همچنین همسو با تیتراژ پایانی برنامه «دورهمی» که عبارت است از «ما زیاران چشم یاری داشتیم»، ما (روانشناسان، مشاوران و روانپزشکان)، ز یاران (هنرمندان عزیز کشورمان)، برای انگ زدایی از بیماری روانی، چشم یاری داشته و داریم.
فيلم برنامه دورهمي:
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

Iran, Islamic Republic of
اتفاقا نمایش بسیار آموزنده ای بود
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
کلمات بیش از آنچه که شما تصور می کنید تاثیر گذارند. همیشه پیش از صحبت کردن فکر کنید.