شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۷ تير ۱۳۹۵ / ۱۲:۲۴
کد مطلب: 37506
۱
۱۲
کلیه رشته‌های مرتبط با سلامت به وزارت بهداشت منتقل شدند

انتقال 24 رشته مرتبط با سلامت از وزارت علوم به وزارت بهداشت

انتقال 24 رشته مرتبط با سلامت از وزارت علوم به وزارت بهداشت
به گزارش میگنا قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت از انتقال 24 رشته مرتبط با سلامت از وزارت علوم به وزارت بهداشت تا سال 96 خبر داد.

دکتر حمید اکبری در گفت‌وگو با ایسنا با اعلام این مطلب اظهار کرد: در راستای سیاست‌های کلی نظام سلامت که مقام معظم رهبری نیز آن را ابلاغ نمودند یکی از ماموریت های وزارت بهداشت ارتقای سلامت جامعه اعلام شده که در این راستا تمامی امور مربوط به آموزش، پژوهش، سلامت، پیشگیری، درمان و نظارت به وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت جامعه واگذار شد.

وی در ادامه تصریح کرد: آموزش دانش آموختگان گروه پزشکی که در جامعه خدمات ارائه می کنند بسیار موضوع مهم و حیاتی است چرا که مستقیما با سلامت مردم سرکار دارند. بنابراین اگر این دانش آموختگان درست و در فیلد لازم آموزش نبینند، این امر می تواند مشکلات بسیاری را در جامعه ایجاد کند به این منظور تمامی رشته های مرتبط با سلامت که در وزارت علوم ارائه می‌شد و مورد بحث دو وزارت خانه بود بر اساس تصمیم مسؤلان دو وزارتخانه به وزارت بهداشت منتقل شد.

دکتر اکبری با اشاره به انتقال 24 رشته مرتبط با سلامت از وزارت علوم به وزارت بهداشت گفت: رشته هایی نظیر روانشناسی بالینی، روانشناسی سلامت، روانشناسی خانواده، علوم ورزشی، ورزش درمانی، خدمات سلامت، بهورزی، دارویاری، تغذیه ورزش، مراقبت از زنان، مشاوره ژنتیک، ماساژ درمانی، بهداشت روان، مراقب طبی سالمندی و مشاوره ورزشی از جمله رشته هایی است که فیلد لازم از جمله بیمارستان و دسترسی به بیمار برای آموزش در وزارت علوم در اختیار ندارند.

وی افزود: در واقع انتقال رشته های مرتبط با سلامت از وزارت علوم به وزارت بهداشت بحثی جنجالی بین دو وزرات خانه بود که بعد از سال ها امسال با موافقت رییس جمهور به طور قطعی به وزارت بهداشت منتقل شد. بر این اساس طبق دستور ریاست جمهوری تمامی رشته های مرتبط با سلامت که تاکنون در دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم ارائه می شد در همه مقاطع از کاردانی تا دکترای تخصصی به وزرات بهداشت منتقل شد.

دکتر اکبری در خصوص تمهیدات لازم برای ارائه رشته های منتقل شده به وزارت بهداشت نیز گفت:اخیرا نامه ای از سوی وزارت بهداشت به معاون اول رییس جمهور ارسال شده و در این نامه از ریاست جمهوری خواسته شده است که راهکارها و تمهیدات لازم برای اجرای این قانون در وزارت بهداشت فراهم کند، اگرچه لازم است این درخواست در شورای انقلاب فرهنگی نیز مورد بحث و تصمیم گیری قرار بگیرد.

وی با تاکید بر اینکه برنامه درسی رشته های منتقل شده از وزارت علوم به وزارت بهداشت تغییر نخواهد کرد گفت:کاری که در حوزه آموزش این رشته ها انجام خواهد گرفت این است که برنامه های درسی رشته های منتقل شده تغییر نخواهند کرد، بلکه مورد بازبینی قرار می‌گیرند. درواقع آنچه که برای وزارت بهداشت مهم است بخش کارورزی و کارآموزی دانشجویان این رشته ها است که فیلد مناسب را در بیمارستان های آموزشی برای آن ها فراهم می‌کنیم.

قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: هنوز آمار قطعی از تعداد دانشجویان رشته های منتقل شده به وزارت بهداشت در اختیار نیست اما قطعا هزاران نفر در این رشته ها تحصیل می کنند. دکتر اکبری همچنین خاطر نشان کرد: انتقال رشته‌های مرتبط با سلامت از وزارت علوم به وزارت بهداشت جای هیچگونه تردید و نگرانی برای دانشجویان ایجاد نخواهد کرد چرا که دانشجویانی که در این رشته ها فارغ التحصیل شده و دانشجویانی که در حال تحصیل هستند بر اساس همان روال قبلی به تحصیل خود ادامه خواهند داد و این قانون تنها شامل وروردی های جدید این رشته ها خواهد شد.

وی گفت: محل ارائه دروس دانشجویان رشته های منتقل شده به وزارت بهداشت هنوز مشخص نیست اما به احتمال زیاد این دانشجویان می توانند در همان دانشگاه محل تحصیل خود ادامه دهند به شرطی که فیلد و امکانات آموزشی لازم در اختیار آن ها قرار بگیرد، چرا که وزارت بهداشت استانداردها و شاخصه‌های مربوط به خود را دارد تا بر اساس آن دانشگاه‌هایی که رشته های مذکور را ارائه می دهند، مورد نظارت قرار گیرند تا اگر کمبودی نیز در این زمینه وجود داشته باشد آن را برطرف خواهد کرد.

قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: دانشگاه های جامع علمی کاربردی نیز می توانند رشته های منتقل شده به وزارت بهداشت را ارائه دهند به شرطی که از وزرات بهداشت مجوز راه اندازی این رشته ها را دریافت کنند.
دکتر اکبری افزود: اجرایی کردن انتقال رشته های مرتبط با سلامت از وزارت علوم به وزارت بهداشت به دلیل برگزاری کنکور و پذیرش دانشجو در مقاطع مختلف که سال جاری در وزارت بهداشت صورت گرفت برای سال تحصیلی جدید امکان پذیر نیست، اما این تصمیم تا سال 96 به طور قطع اجرایی خواهد شد و دانشگاه هایی هم که دنبال مجوز برای راه اندازی این رشته ها هستند باید درخواست خود را برای سال آینده به وزارت بهداشت ارائه دهند.

وی همچنین با اشاره به انتقال برخی رشته ها از وزارت بهداشت به وزارت علوم نیز گفت:بر اساس تصمیمی که گرفته شد برخی رشته ها نظیر معماری بیمارستانی، مهندسی پزشکی، مهندسی بهداشت و... که تاکنون در دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت بهداشت ارائه می شدند اما امکانات آموزشی آن در وزارت علوم بهتر فراهم است به وزارت علوم انتقال می یابند.

قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت در پایان تاکید کرد: آنچه که در این تصمیم مهم است، این است که کسانی که تا کنون تحصیل کرده‌اند و حتی در حال تحصیل هستند، دچار مشکل نخواهند شد. هدف مهم ارتقای سطح آموزش افرادی است که در آینده می خواهند در حیطه سلامت جامعه ارائه خدمت کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

fariba
Iran, Islamic Republic of
یعنی با این شرایط دیگه غیر مرتبط ها نمیتونن سال دیگه ارشد بالینی شرکت کنن؟؟؟
مهشید
Iran, Islamic Republic of
ببخشید تکلیف کسایی که برای سال ۹۶ کنکور دارن چی میشه؟ظرفیت ها و منابع کنکور چطور میشه؟اگر کسی میخواسته کنکور علوم بده الان باید چکار کنه؟
ریحانه
Iran, Islamic Republic of
باسلام وعرض ادب
من در دانشگاه ازاد مقطع ارشد روانشناسی بالینی در حال تحصیل میباشم و قصد داشتم امسال دکتری ازاد بالینی شرکت کنم الان با این وضع پیش امده واقعا نمیدونم چکار کنم لطف کنید راهنمایی کنید
باتشکر
سیما
Iran, Islamic Republic of
سلام دوست جان
برو از مشاورای کیهان سوالتو بپرس
صادق
Iran, Islamic Republic of
زرشک !
آقای وزیر بهداشت !
زهرا
Iran, Islamic Republic of
سلام میشه لیست 24 رشته را دقیق معرفی کنید .مشاوره خانواده هم جزو لیست هست?
زهرا
Iran, Islamic Republic of
باسلام و خسته نباشید ایا روانسنجی هم جزو انتقالی هاست؟
شهلا وزيرى خياوى
Iran, Islamic Republic of
بسيار عالى تخصصى خواهد بود
Sedi
Iran, Islamic Republic of
من رشته راهنمایی ومشاوره هستم ایا میتونم بالینی بهداشت بدم
Iran, Islamic Republic of
به عنوان یک استاد روانشناسی بالینی در وزارت علوم پیشنهاد می کنم رشته روانشناسی بالینی را به وزارت بهداشت داده شود. رشته روانشناسی بدون عنوان بالینی را هم برای وزارت علوم محفوظ نگهدارید تا اساتید محترم هم متناسب با توانایی های خود، قدرت انتخاب داشته باشند.
Iran, Islamic Republic of
سلام
به عنوان یک استاد روانشناس بالینی یکی از دانشگاههای وزارت علوم با این اقدام شجاعانه کاملا موافق هستم. چون متاسفانه وزارت علوم قادر نیست هیچگونه امکاناتی برای اموزش بالینی دانشجویان صرف نماید تازه الان بیمارستان های دولتی از دانشگاههای وزارت علوم بابت بردن دانشجویان به بیمارستان طلب پول می کنند و عملا این کار روی زمین مانده است. حاصل این شیوه تربیت دانشجو، عملا تربیت دانشجویانی است که قادر به درمان و تاثیر گداری مثبت نبوده و حتی موجب می شوند تا دید جامعه نسبت به رشته روانشناسی بالینی نیز منفی شود.
به نظرم اساتید دانشگاهها باید فرصت را غنیمت شمارند و از این طرح دفاع نمایند.
البته وزرت بهداشت هم باید ترتیبی اتخاذ نماید تا استتقلال این رشته و شان اساتید ان که سالهای زیادی در این رشته علیرغم امکانات کم به کار خود با قوت ادامه داده اند حمایت نماید.
شاید یکی از دلایل مخالفت برخی از اساتید دانشگاهها این باشد که احساس می کنند در وزارت بهداشت نسبت به روانپزشگان شهروند درجه 2 محسوب شوند و وزارت بهداشت باید این نگرانی را رفع نماید. 2 رشته روانشناسی بالینی و روانپزشکی به صورت موازی به بیماران خدمت رسانی می نمایند و برتری یکی بر دیگری، کاری که الان وزارت بهداشت انجام میدهد(با گذاشتن تعرفه بیمه حتی در خانواده درمانی و رواندرمانی برای روانپزشکان)، بسیار کار غیر کارشناسی است که شخصیتی گرانقدری مثل دکتر هاشمی، وزیر محترم بهداشت، نباید با پذیرش ان خود را زیر سوال ببرد. و مناسفانه همین برخوردها این بی اعتمادی ها را دامن زده است
در جمعبندی پیشنهاد می کنم رشته روانشناسی بالینی را به وزارت بهداشت واگذار شود. رشته روانشناسی بدون عنوان بالینی را هم برای وزارت علوم محفوظ نگهدارید تا اساتید محترم هم قدرت انتخاب داشته باشند
مجید
Romania
علوم ورزشی که الحاق نشده کامل؟؟؟؟
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
زبان هیچ استخوانی ندارد اما آنقدر قوی هست که بتواند قلبی را بشکند. پس مراقب حرف هایتان باشید.