سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 16 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۳۱ تير ۱۳۹۴ / ۰۱:۰۱
کد مطلب: 32169
۰

3درخواست انجمن فیزیوتراپی کشور از مسوولان

3درخواست انجمن فیزیوتراپی کشور از مسوولان

حضور مسوول فنی غیرمتخصص در مراکز فیزیوتراپی، درخواست‌های بی‌پاسخ برای راه‌اندازی دکترای حرفه‌ای این رشته و همچنین خودداری بیمه‌ها از پذیرش تعرفه‌های آن، از جمله گلایه‌های مسوولان انجمن فیزیوتراپی کشور در آستانه دوم مرداد ماه روز "فیزیوتراپی" است و در نشستی خبری توجه بیش از پیش مسوولان به این مباحث را خواستار شدند.

 

به گزارش ایسنا، دکتر محمد اکبری، عضو هیات مدیره انجمن فیزیوتراپی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره مشکلات حرفه‌ای این رشته در کشور گفت: این رشته در ایران مظلوم واقع شده است و فارغ‌التحصیلان آن سال‌ها نمی‌توانستند مسوول فنی محل کار خود شوند. در سال 78 و در زمان وزارت دکتر فرهادی در وزارت بهداشت، تلاش‌های فیزیوتراپیست‌ها به طور نسبی به نتیجه رسید و مجاز شدند که مسوول فنی محل کار خود شوند. از آنجا که این هدف با تلاش‌های پیگیر آنها به دست آمد ،روز دوم مردادماه به نام روز فیزیوتراپی نامگذاری شد. البته این دستاورد ناقص است و نیاز به توجه مسوولان دارد.

 

وی افزود: اخیرا بیانیه‌ای مبنی بر اینکه برخی دیگر از متخصصان پزشکی هم می‌توانند مسوول فنی مراکز فیزیوتراپی شوند، صادر شده است. برای کشوری که ادعا دارد می‌خواهد در سال 1404 تبدیل به قطب علمی منطقه شود، این کار رجعت به عقب و دور از ذهن است و آسیب‌های زیادی برای بیماران در پی دارد.

 

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با ابراز نارضایتی از آنچه که "عدم توجه وزارت بهداشت به مساله دکترای حرفه‌ای این رشته" خواند، افزود: با آمدن دکتر لاریجانی به قسمت آموزش وزارت بهداشت خوشبین بودیم که قدم‌های مثبتی در این زمینه برداشته شود، اما تاکنون اقدامی انجام نشده است.

 

به گزارش ایسنا، در ادامه ایرج عبداللهی، مسوول روابط عمومی انجمن فیزیوتراپی ایران درباره نحوه اقدام سازمان‌های بیمه‌گر در خصوص پرداخت تعرفه این رشته، گفت: علی‌رغم اینکه تعرفه فیزیوتراپی در کتاب تعرفه وزارت بهداشت مصوب شده است، اما سازمان‌های بیمه‌گر از پذیرش آن خودداری می‌کنند. در حالی که این تعرفه با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و مشکلات جامعه مصوب شده است. به طور مثال در مراکز خصوصی یک جلسه فیزیوتراپی 34 هزار تومان است که بیمار دارای دفترچه بیمه باید 23 هزار و 500 تومان آن را پرداخت کند. در مراکز دولتی این تعرفه کمتر از نصف آن است. بیمه بسیاری از این خدمات را به خاطر هزینه‌های بالا پوشش نمی‌دهد. هرچه سازمان‌های بیمه‌گر خودشان را بیشتر کنار می‌کشند ضربه اصلی را مردم می‌خورند.

 

همچنین محمد رسولی، عضو هیات مدیره انجمن علمی فیزیوتراپی در این نشست گفت: استقلال فیزیوتراپی یعنی ارائه خدمات منحصرا به عهده فیزیوتراپیست‌هاست، اما در حال حاضر همچنان گروهی دیگر مسوولیت فنی آن را برعهده دارند. علی‌رغم آنکه هیچ‌گونه نقشی در ارائه خدمات آن ندارند. در حال حاضر تعداد مراکز فیزیوتراپی به اندازه‌ای است که نیازی نیست فیزیوتراپی در مطب انجام شود. وقتی همه مسوولان سازمان بیمه‌گر پزشک باشند، خدمات آن نیز منحصر به خدمات پزشکی می‌شود. در ایران بحث درمان مهم‌تر است و به پیشگیری کمتر توجه می‌شود.

 

این عضو هیات مدیره انجمن علمی فیزیوتراپی ادامه داد: ما ارائه‌دهنده خدمات فیزیوتراپی هستیم و نقشی در درمان و تشخیص آن نداریم. دوستان پزشک تصور می‌کنند اگر این رشته دارای مدرک حرفه‌ای شود، مراجعه کننده به آنها نیز کمتر می‌شود. تنها رشته‌ای که با ما در تعارض است، طب فیزیکی است. این تعارض باعث می‌شود که جلوی بسیاری از حرکت‌های ما گرفته شود.

 

به گزارش ایسنا، پرهام پارسانژاد، عضو هیات مدیره انجمن علمی فیزیوتراپی نیز درباره تاثیر منفی حضور مسوول فنی غیرمتخصص مراکز فیزیوتراپی گفت: در تعرفه فیزیوتراپی خدمات مختلف ارزش‌های مختلفی دارد که این مبلغ هزینه پایه خدمات است، وقتی مسوول فنی کسی به جز فیزیوتراپیست باشد، بیمار باید هزینه بیشتری بپردازد؛ در حالی که ممکن است نیازی به آن نباشد. وزیر بهداشت که شعارش عدالت‌محوری است، مسایل بخش غیرپزشکی را نیز در نظر داشته باشد.

 

این عضو هیات مدیره انجمن علمی فیزیوتراپی ادامه داد: وزیر بهداشت قبلا گفته بود اگر دکترای حرفه‌ای این رشته فعال شود، سایر رشته‌ها نیز به فکر ارتقا می‌افتند. سیاستگزار شرایط را باز نگذاشته است که مردم خدماتی مثل فیزیوتراپی را بشناسند. امروز نگرش مردم نسبت به این رشته تغییر کرده است و آنچه کمک می‌کند که مردم رشته فیزیوتراپی را بهتر بشناسند، سیاست‌های وزارت بهداشت است.

 

به گزارش ایسنا، هوشنگ امامی، دبیر انجمن علمی فیزیوتراپی ایران در این نشست با تاکید بر اینکه خدمات فیزیوتراپی را فقط یک فیزیوتراپیست باید ارائه کند، گفت: یک پزشک غیرمتخصص که مسوول فنی یک مرکز فیزیوتراپی می‌شود، حق به حقدار نمی‌رسد. اولین دغدغه جامعه پزشکی این است که می‌گویند شما می‌خواهید یک شبه پزشک شوید و فکر می‌کنند ما می‌خواهیم به صورت مستقیم مریض را معاینه کنیم، اما این فکر اشتباه است.

 

وی افزود: همکاران ما وقتی می‌بینند این اتفاق در کشور نمی‌افتد، به کشورهای دیگر مراجعه می کنند. ما در منطقه خاورمیانه ادعا داریم که بزرگ و پیشرفته هستیم، اما این شرایط با ادعای جامعه ما همخوانی ندارد.

 

دبیر انجمن علمی فیزیوتراپی ایران با انتقاد از سازمان‌های بیمه‌گر به علت عدم پرداخت درست گفت: چون بیمه‌ها یک بنگاه اقتصادی هستند، تا جایی که امکان دارد تلاش می‌کنند هزینه‌ای را پرداخت نکنند. این مساله که از مردم پول می‌گیرند، ولی نمی‌خواهند هزینه کنند به مردم آسیب می‌رساند. وقتی یک بیمار که بستری است، خدمات فیزیوتراپی دریافت می‌کند، روی کیفیت درمان نیز اثرگذار است و هزینه‌های آن را کاهش می‌دهد. اگر بیمه‌ها در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند، نتایج مثبتی می‌بینند.

 

به گفته امامی تعداد 5500 نفر فیزیوتراپیست در سازمان نظام پزشکی ثبت شده است که بسیاری از آنها برای تحصیل به کشورهایی مانند پاکستان یا هند می‌روند یا برای مهاجرت دائم به آمریکا یا کانادا سفر می‌کنند.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
آنكه مدام از كمبودها و ناراستي هاي زندگي خويش سخن مي گويد دوست خوبي براي تو نخواهد بود .