جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ / ۲۳:۳۷
کد مطلب: 37164
۱
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت:

وزارت بهداشت نگران مصرف قلیان است

مصرف قلیان برای خانواده‌ها پرستیژ شده است
معاون بهداشت وزارت بهداشت، مصرف مواد دخانی را موضوعی ضد ارزش خواند و گفت: متاسفانه قلیان به یک پرستیژ و تفریح برای خانواده‌ها تبدیل شده است.
به گزارش مهر، دکتر علی‌اکبر سیاری در همایش روز جهانی بدون دخانیات که روز دوشنبه در تالار امام جواد وزارت بهداشت برگزار شد، با بیان اینکه افرلاد درگیر واردات و عرضه دخانیات به دنبال منافع خود هستند، اظهارداشت: یک بسته سیگار۴۰۰ تومان هزینه تولید دارد و به چند برابر قیمت فروخته می‌شود، هیچ بازار اقتصادی در کشور این اندازه سودآور نیست. عده زیادی تجارت مرگ می‌کنند و سم می‌فروشند که مردم سرطان بگیرند.

وی افزود: ایران تمام تلاش خود را برای کاهش مصرف دخانیات در کشور انجام می‌دهد، اما در رنکینگ سازمان بهداشت جهانی جایگاه ایران و سومالی از نظر سود بالای دخانیات، یکسان بود. هر زمان که وزارت بهداشت، اقتصاد و... تلاش می‌کردند تا حرکتی را در این زمینه آغاز کنند، با کلمه «افزایش قاچاق» تمام فعالیت‌های ما را خنثی می‌کردند.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به تصویب پروتکل مبارزه با قاچاق دخانیات و ساماندهی مالیات آن تاکید کرد: با این وجود ما هنوز نسبت به سایر کشورهای همسایه عقب هستیم. راهکار افزایش قیمت دخانیات، افزایش تعرفه و مالیات بر آن بود که با حمایت‌ها در سال ۹۴ موفق شدیم در این زمینه قدمی رو به جلو برداریم.

سیاری، مصرف سیگار را موضوعی ضد ارزش و غیرقابل افتخار خواند و تصریح کرد: متاسفانه قلیان به یک پرستیژ و تفریح برای خانواده‌ها تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه تنباکوهای معطر سرطان‌زا هستند و کیفیت بسیار پایینی دارند، ادامه داد: طبق گزارشات رسیده در این تنباکوها فلزات سنگین مشاهده شده است، این مرگ فروشان برای داغ‌تر کردن بازار خود مواد روانگردان نیز به قلیان‌ها اضافه و به جای آب از الکل استفاده می‌کنند. سال گذشته وزارت بهداشت چندین محل را پیدا کرد که هنگام سرو قلیان به آن حشیش و شاهدانه اضافه می‌کردند.

به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت، ۸۰ تا ۹۰ درصد موارد اعتیاد به سیگار از سنین کمتر از ۱۹ سال آغاز شده است. سیاری در ادامه اطلاع‌رسانی و محدودیت در عرضه مواد دخانیات برای مبارزه با آن را کافی ندانست و گفت: قاچاقچی‌ها می‌گویند تعطیلی صنعت دخانیات ۷۰۰۰ کارگر و ۱۰ هزار کشاورز را بیکار می‌کند. راه‌حل این موضوع تغییر خط تولید و ایجاد شغل جدید است. چه ضرورتی دارد که هکتارهای زیادی از این سرزمین زیر کشت تنباکو باشد.
-
وزارت بهداشت نگران مصرف قلیان است
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، تاکید کرد: با توجه به نگرانی جدی وزارت بهداشت درباره مصرف قلیان، این هفته را به طور خاص به بحث مبارزه با قلیان اختصاص داده‌ایم.
به گزارش مهر، دکتر خسرو صادق نیت در همایش روز جهانی مبارزه با دخانیات بر ضرورت همراهی ارگان‌های مختلف در حل معضل دخانیات تاکید کرد و گفت: از سال گذشته تا امروز بیش از 20 جلسه با ارگان‌های مختلفی مانند صدا و سیما، وزارت ارشاد، مجلس، قوه قضائیه و... برگزار شده است. در همین راستا، تصویب پروتکل مبارزه با قاچاق دخانیات به عنوان یک گام اساسی برای شروع مبارزه با دخانیات، انجام شد.

به گفته وی، ساماندهی مالیات بر دخانیات و اصلاح نوع و میزان آن و همچنین ورود خدمات مشاوره ترک دخانیات به شبکه بهداشت و درمان کشور از جمله اقدامات سال گذشته وزارت بهداشت در حوزه کاهش مصرف دخانیات بود.

صادق نیت در ادامه، ساماندهی عرضه دخانیات و اجرای برنامه کنترل قاچاق را از جمله برنامه‌های امسال وزارت بهداشت برشمرد و افزود: با توجه به نگرانی جدی وزارت بهداشت درباره قلیان، این هفته را به طور خاص به بحث مبارزه با قلیان اختصاص داده‌ایم. ساده‌سازی پاکت‌های دخانیات نیز با توجه به تاکید سازمان جهانی بهداشت در دستور کار قرار گرفته است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
موفقیت هایی که نصیب افراد صبور می شود،همان فرصت هایی است که توسط افراد عجوا رها می شود