شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۴ / ۱۱:۰۸
کد مطلب: 34096
۱

شوخی کنید، کمتر استرس بگیرید

«نسرین شاهسوند» در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه زنجان، اظهار کرد: افرادی که حس عمیق شوخ‌طبعی دارند پس از رویدادهای منفی زندگی به شکل قابل ملاحظه‌ای خلق بهتری نشان می‌دهند. در واقع شوخی موجب می‌شود که فرد جنبه مثبت رویدادها را در نظر بگیرد و این توانایی را پیدا کند تا به همه وقایع زندگی از منظر شوخی بنگرد، از همین‌رو میزان استرس کمتری در مقایسه با اطرافیانش دارند.

این روان‌شناس ادامه داد: یک منشاء غریزی درباره شوخی وجود دارد که نقش عوامل زیستی را تائید می‌کند. مثلاً میمون‌ها چون تماس بیشتری با انسان‌ها دارند علائم تکلمی که برخی مواقع شباهت زیادی با شوخی دارد را از خود بروز می‌دهند و در مقایسه با دیگر حیوانات شادترند.

وی افزود: روابط روشنی بین شوخی و شادی وجود دارد. در واقع افراد شاد بیشتر می‌خندند و احساس بهتری از شوخی دارند. هم‌چنین برون‌گراها و افرادی که مهارت‌های اجتماعی مطلوبی دارند زیاد می‌خندند و مسایل خنده‌دار را خیلی خوب درک می‌کنند. از این‌رو همبستگی قوی بین برون‌گراها و شادی وجود دارد.

شاهسوند تصریح کرد: یکی از وسیله‌های شکل‌گیری ارتباطات قوی و نزدیک، شوخی است. البته بهره‌گیری از شوخی باید بدون غرض‌ورزی و تیکه‌اندازی باشد، چون در روابط تأثیر عکس می‌گذارد. البته متأسفانه کسانی هم هستند که زندگی را شوخی می‌گیرند و در این خصوص افراط می‌کنند. از این‌رو اطرافیانشان مجبورند به تنهایی مسئولیت زندگی را به دوش کشیده و با همه نگرانی‌ها دست و پنجه نرم کنند.
این روان‌شناس خاطرنشان کرد: رعایت افراط و تفریط در خلقیات نقش پررنگی در سلامت روابط ایفا می‌کند. در واقع می‌توانیم با کمی شوخ‌طبعی از میزان اضطراب و استرس حاکم بر شرایط زندگی بکاهیم اما نباید همین شوخی و خنده تا حدی پیش رود که گویا اطرافیانمان را دست انداخته و زندگی را به مضحکه گرفته‌ایم.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
مشکل فکر های بسته این است که دهانشان پیوسته باز است...