پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ / ۰۹:۲۶
کد مطلب: 40846
۰

جمع‌بندی دروس كنكور به سبک ماه رمضان

ماه مبارک رمضان فرصت ارزشمندی است که در آن زندگی انسان شکلی برنامه‏‌ریزی شده پیدا می‌‏کند. افراد در این ایام در قالب برنامه‌ه‏ای الهی، می‏ آموزند و تمرین می‌‏کنند که چگونه باید بر اساس برنامه‏ ریزی‌ و نظم زندگی کند.
 
اما در این روز‌ها بسیاری از داوطلبان آزمون سراسری با عدم برنامه ریزی اصولی بهره کافی از این ماه را نمی‌برند و عادات غلط و تفکراتی نادرست را در برنامه خود می‌گنجانند که نتیجه آن بی‌ثمر شدن تلاش‌هایشان در روزهای ماه رمضان است.
 
امسال ماه مبارک رمضان مقارن با زمانی است که اغلب داوطلبان دوره جمع بندی را سپری 
می‌کنند که این شرایط موجب شده دانش‌آموزان و داوطلبان کنکوری با یک چالش و دغدغه در این روز‌ها مواجه باشند. بنابراین ضروری‌ است به این پرسش پاسخ دهیم که «در ماه رمضان چگونه درس بخوانیم؟» تا بخشی از دغدغه‏ های داوطلبان برطرف شود.
 
**برنامه مطالعاتی را متناسب با شرایط تطبیق دهید
نوبت‏‌های غذایی ماه مبارک رمضان و فاصله‏ نسبتاً طولانی سحر تا افطار گروهی از داوطلبان روزه‌‏دار را در ساعات بعد از ظهر با مشکل افت قند خون و بعضاً بی‌حالی مواجه می‏‌کند. همچنین گرمای خرداد و تیر نیز گاه این شرایط را تشدید می‏‌کنند. 
 
حال در این شرایط برخی از داوطلبان گمان می‌کنند که دیگر نمی‌توانند درس بخوانند و باید مطالعه را کنار بگذارند. این مساله نیز برای آن‌ها این نگرانی را ایجاد می‌کند که چگونه بین روزه‌داری و مطالعه برنامه‌ریزی کارآمدی داشته باشند.
 
محمدرضا پوردستمالچی مشاور تحصیلی در خصوص برنامه ریزی در ایام ماه رمضان گفت: اگر شرایط جدیدی پیش آمده است، درایت و هوشمندی حکم می‏‌کند که بهترین موقعیت‏‌ها را در شرایط جدید برای خویش پیدا کنیم و بر اساس این موقعیت‌‏ها، وظایف خود را پیش ببریم. 
 
وی اظهار داشت: رفتار هوشمندانه اقتضا می‏‌کند که ساعات مطالعاتی خود را اندکی تغییر دهید و آن‏گاه ببینید که نه تنها ساعات مطالعاتی شما کاهش پیدا نخواهد کرد، بلکه در کنار ثبات میزان مطالعه، می‌‏توان از کیفیت خوبی نیز بهره‏‌مند شد.
 
 
**دانش‌آموزان روزه‌دار در ماه رمضان چه غذاهایی را مصرف کنند؟
همراه‌ شدن فصل گرما با ماه مبارک رمضان، رعایت بسیاری از اصول تغذیه‌ای را هنگام روزه‌داری می‌طلبد، چرا که مدت بیش‌تری فرد غذا نمی‌خورد و زود‌تر هم باید برای خوردن سحری بر‌خیزد. بنابر‌این وقت غذا خوردن کم بوده و احتمال بروز اختلالات ناشی از کمبود‌های تغذیه‌ای، بالا است؛ به ویژه اگر روزه‌دار برنامه‌ درسی فشرده‌ای به‌ خصوص برای قبولی در آزمون سراسری نیز داشته باشد. در این صورت، توجه به اصول تغذیه‌ای بیش از هر زمان دیگری مهم جلوه می‌کند.
 
این مشاور تحصیلی در خصوص رعایت موارد تغذیه‌ای برای داوطلبان کنکوری عنوان کرد: با توجه به ساعات طولانی گرسنگی در روز، باید غذاهایی را مصرف کنیم که به کندی هضم می‌شوند که از جمله این غذا‌ها می‌توان به غذاهای حاوی فیبر زیاد اشاره کرد.
 
وی افزود: غذاهای دیرهضم معمولاً هشت ساعت در دستگاه گوارش می‌مانند، در حالی که غذاهای زود هضم فقط ۳ تا ۴ ساعت در معده باقی می‌مانند و فرد خیلی زود احساس گرسنگی می‌کند؛ بنابراین استفاده از غذاهای دیر هضم نظیر کربوهیدرات‌های پیچیده که شامل حبوبات و غلات مثل جو، گندم، جو دوسر، لوبیا، عدس، آرد سبوس‌دار، برنج با پوست و غیره است، مورد استفاده قرار گیرد.
 
علاوه بر این عادت غذایی، پرهیز از برخی مواد غذایی به بهبود راندمان مطالعه دانش آموزان کمک می‌کند که از جمله این موارد می‌توان به غذاهای سرخ کردنی و چرب، غذاهای حاوی قند زیاد، خوردن غذای زیاد به خصوص هنگام سحر، خوردن چای زیاد هنگام سحر، خوردن غذاهای شور و پرنمک و خوردن آب قبل از خوردن سحری و همچنین خوردن نوشابه‌های قنددار در وقت سحر اشاره کرد.
 
**ساعت بدنتان را با ماه رمضان تنظیم کنید
یکی دیگر از تغییراتی که در روزهای ماه مبارک رمضان داوطلبان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، ساعت خواب است که به دلیل تغییر ساعات غذایی این مساله به ویژه در روزهایی که ماه رمضان با فصول گرم تقارن پیدا کرده و امکان حذف وعده سحری نیست، بیش از پیش اهمیت پیدا می‌کند.
 
پوردستمالچی با بیان اینکه رعایت برخی نکات برای حفظ تعادل بدن و بهتر کردن شرایط روزه‌دار توصیه می‌شود، عنوان کرد: با توجه به کوتاهی شب‌ها، بهتر است سه ساعت بعد از افطار و شام بخوابید تا به راحتی برای سحر بیدار شوید و بعد از مصرف سحری تا پیش از هضم غذا نخوابید.
 
وی افزود: خوابیدن بلافاصله بعد از غذا خوردن باعث می‌شود خواب خوب و راحتی نداشته و غذای شما نیز به خوبی هضم نشود و مشکلاتی از جمله خستگی برایتان پیش بیاید. همچنین خواب میانه روز را فراموش نکنید چراکه خوابیدن در فصول گرم سال علاوه بر کاهش ضعف و تجدید قوا، موجب تامین رطوبت مناسب برای بدن شده و تشنگی شما را نیز برطرف می‌کند. 
 
این مشاور تحصیلی با بیان اینکه تمرین ریلکسیشن برای کاهش اضطراب و افزایش کیفیت خواب دو مرتبه در طول شبانه روز مفید است، تصریح کرد: بیدار ماندن از افطار تا سحری موجب خشکی بدن (به ویژه مغز) شده و بدن را ضعیف می‌کند. بنابراین خواب روز نمی‌تواند جایگزین خواب شب شود و اگر بیخوابی شما در نتیجه گرمی زیاد هوا است، بهتر است هنگام خالی بودن کامل معده‌تان به خصوص زمانی که تمایل به خواب دارید، یک لیوان شیر مصرف کنید. شربت‌های سرد نیز از حرارت شما کاسته و تمایلتان برای خواب را دوچندان می‌کند.
 
اجرای موارد یاد شده در روزهای ماه رمضان نه تنها این ایام را به روزهایی چالش‌برانگیز تبدیل نمی‌کند، بلکه می‌توان در کنار بهره مندی از فضایب این ماه فعالیت‌های روزمره و برنامه ریزی‌ها را به بهترین شکل انجام داد.
 
 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
دو بیگانه همدرد، از دو خویشاوند بی‌درد یا ناهم‌درد، با هم خویشاوندترند… علی شريعتی