پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۲:۵۶
کد مطلب: 29632
۱
۱
اردوان نیک آیین - ميگنا

چرا نوجوان می داند اما عمل نمی کند؟

چرا نوجوان می داند اما عمل نمی کند؟
میگنا: در طول سالهایی که به تدریس موسیقی پرداخته ام طیف گسترده ای از نوجوانانی را دیده ام که برای یاد گرفتن اقدام می کنند اما بسیاری از آنها در همان اول یا در میانه ی راه دست از یادگیری می کشند و دیگر میلی به آموزش نشان نمی دهند.نوجوان لحظه ای به حرف ها و یا نصیحت های شما گوش می کند،پر از انرژی می شود،تصمیمش برای تغییر زندگی اش را می گیرد اما ... دیری نمی گذرد که دوباره بی انگیزه و سرد می شود.

با دقت بيشتر متوجه نکات مشترکی در بین ويژگي هاي این رده سنی شدم که آنها را از یادگیری و ميل به پيشرفت وا مي دارد. در ادامه به بیان این نکات و بحث در مورد آنها می پردازم.
-
بسیاری از نوجوانان دارای انگیزه های پویایی کوتاه مدت هستند.آنها مدام به تشویق و حمایت قدم به قدم احتیاج دارند و گاه این حمایت ها و مشوق ها نیز نمی توانند آنها را ترغيب به انجام کاری تا پايان نمايند . آنها دوره های زيادي از نوسات انگيزه را تجربه می کنند و گاه پر از انرژی هستند و گاه هیچ اثری از این انرژی را نمی توان در آنها يافت. آنها عزمي راسخ و انسجامی در تصمیمات خود ندارند و گویی اهداف برايشان به دور از دسترس هستند كه در توانيي آنها نيست. نوجوانان ممکن است تلاش بسیاری به خرج دهند اما در بسیاری از موارد با برخورد به کوچکترین مشکلی دچار سردی و نا امیدی می شوند. چرایی این موضوع می تواند از کم رنگ بودن آینده از دیدگاه آنها باشد. آنها ممکن است کمتر از افراد بزرگسال به چالش های پیش رو اهمیت دهند و تصویر انعطاف پذیری از آینده داشته باشند و همین تصویر گاه باعث سهل انگاري و بي انگيزگي در انجام کارها از جانب آنها شود.
نوجوان بنا بر اقتضاي سن در بسیاری از اوقات درگیر اختلالات و تاثرات هورمونی دوران بلوغ است که در خلق و خوی او نیز باعث تغییرات بسیاری می شود.این تاثیرات بیولوژیک طبيعي می تواند خود را به صورت انرژی سرشار و یا كم رمقي و بي حوصلگي فرد نشان دهد .همچنین تغییرات و واكنش هاي هورموني ، وي را وادار مي كند براي رفع مشكلات كه در واقعيت به سختي ميسر مي شود ، به رویا پردازی و خیال پردازی سوق داده شود و يا به اهداف و پیروزی های بزرگ آینده فکر کند و در لحظه اي پر از شور و نشاط برای پیشرفت و پشت سرگذاشتن موانع باشد اما این انگیزه گاه با پس از مدتي رنگ مي بازد  و انرژي و نيرو نوجوان تحليل مي رود. همچنين می توان به بافت خانوادگی نوجوان نیز اشاره کرد چرا که حمایت منطقي،و یا حتی حمایت افراطي خانواده نیز منجر به افت و  نوسانات زندگی نوجوان در اين دوره مي شود .
-
اما چگونه می توان به نوجوان در حل این تناقضات کمک کرد؟

ایجاد انگیزه و اعتماد:
آیا برنامه ریزی نقش موثری در زندگی نوجوان دارد؟ اینکه نوجوان برای زندگی اش برنامه ریزی دقیقی داشته باشد ممکن است در بلند مدت و با وجود یک برنامه ی منعطف و جامع ،پیشرفت کند اما مهم تر از آن تثبیت تصویر ذهنی از موفقيت است كه او آنرا پذيرفته است و به آن اعتماد دارد.
بسیاری از موانع نوجوان را از آنچه واقعاً می خواهد منصرف یا دور می کند اما اگر این باورها پرورش یابند و کمک شود تا نوجوان به انتخابش ایمان پیدا کند بیشتر از هر برنامه ریزی او را در مسیرش مصمم و با انگیزه می کند.
-
تک بعدی نبودن:
نوجوان نیاز دارد تا تک بعدی نباشد. او احتیاج دارد تا برای داشتن افق دیدی گسترده تر ،میدان پدیدار شناسی اش تقویت شود. هر چه شناخت و تجربه ی او در زمینه های مورد علاقه اش بیشتر باشد او کمتر دچار سردرگمی می شود .

راهنمایی گرفتن از مشاور:
همیشه این امکان وجود دارد که انتخاب نوجوان متناسب با بسیاری از جنبه های زندگی اش نباشد پس برای تصحيح این انتخاب ها و جلوگیری از شكست هاي احتمالي می توان از یک مشاور باتجربه (مدرسه يا مراكز مشاوره) کمک گرفت البته مشاور صرفا نقش یک راهنما را براي تصميم گيري بهتر ایفا خواهد کرد.

استفاده از ورزش به عنوان یک راه فرعی:
یکی از بهترین راه های تنظیم متابوليسم بدن به ويژه در دوره ی نوجوانی انجام حركات و تمرينات ورزشي است که به بالانس شيمياي و بيولوژيك و تخليه انرژي نوجوان ما کمک می کند. migna.ir درست است که این راه ها همگی به انسان برای داشتن سبك زندگی سالم کمک می کنند اما نوجوان به عنوان انسانی که آماده نقش پذيري و ورود به جامعه مي شود  و مرحله اي حساس و متفاوتی از زندگی  را تجربه می کند .

-
اردوان نیک آیین - میگنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

امیر
Romania
سلام خسته نباشید من 15ساله هستم و کاملا اینجوریم یعنی میدانم که برای موفقیت و پیشرفت باید فلان کار را انجام دهم ولی هیچ عزمی برای عمل کردن ندارم.مثلا میدونم باید درس بخونم تا نمره خوبی بگیرم ولی دوروز که که میگذرد به کل تصمیم یادم میره و فقط روز اول خوب در میخونم و واقعا این موضوع عذابم میده چون حس میکنم در آینده بدبخت میشم تورخدا یه راهنمایی کنید جواب رو به جیمیلم ارسال کنید ممنون
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
اعتماد به نفس ضرورتاً تضمین کننده موفقیت نیست ولی عدم اعتماد به نفس مطمئناً باعث شکست می‌شود./ آلبرت بندورا