شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲۸ تير ۱۳۹۲ / ۱۵:۳۳
کد مطلب: 18571
۰

یک گام به سوی درمان سندرم داون برداشته شد

دانشمندان آمریکایی یک گام به درمان بیماری سندرم داون، نزدیک شده اند. به گزاش مهر، آنها در آزمایشگاه کروموزومی را که موجب بروز نشانه های سندورم داون در انسان می شود، خاموش کردند.
بر اساس اعلام انجمن سندرم داون انگلیس تحقیقات بیشتری در این زمینه می تواند برای افراد مبتلا به سندرم داون مفید واقع شود. انسان به طور معمول با 23 جفت کروموزوم که شامل دو کروموزم جنسیتی است به دنیا می آید و هر سلول بدن انسان دارای 46 کروموزوم است. اما در افراد مبتلا به سندرم داون به جای دو نسخه از کروموزم شماره 21 ، سه نسخه وجود دارد. همین یک نسخه اضافی، بروز نشانه هایی از جمله ناتوانی در یادگیری، آغاز زودهنگام آلزایمر، خطر بروز اختلالات خونی و نارسایی قلبی را به همراه دارد.

اگرچه پیش از این دانشمندان تلاش کردند از ژن درمانی برای درمان این بیماری استفاده کنند اما تا کنون ایده ساکت کردن تاثیرات کل کروموزوم حتی در آزمایشگاه امکانپذیر نبوده است. اکنون پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه ماساچوست به طور تئوری نشان داده اند درمان سندروم داون امکان پذیر است اما نیازمند چندین دهه کار تحقیقاتی است.
گروهی از این محققان به سرپرستی دکتر "جنی لورنس" ژنی را موسوم به XIST به سلول های بنیادی کشت داده در آزمایشگاه یک فرد مبتلا به سندورم داون تزریق کردند. این ژن نقش معمولی و طبیعی را در رشد سلول دارد به طوریکه یکی از دو کروموزوم X موجود در جنین ماده را خاموش می کند و موجب می شود ژنهای کروموزوم X جنین دختر دو برابر نشود.
آزمایشها نشان می دهد این ژن توانست نسخه اضافی کروموزوم 21 را ساکت و به اصلاح الگوهای غیرطبیعی رشد در این سلول ها کمک کند. دکتر لورنس گفت: این تحقیقات به این معناست که مسیر جدیدی برای مطالعه اساس سلولی سندرم داون یافته ایم که می تواند به ارائه داروهایی برای این بیماری منجر شود.
این دانش پژوهان بر انجام آزمایش های بیشتر برای تایید تاثیر این شیوه ژن درمانی تاکید کردند. به گفته آنها این امکان وجود دارد که فقط با استفاده از یک ژن منفرد بتوان بیان بیش از اندازه کل یک کروموزوم را اصلاح کرد. نتایج این تحقیقات در نشریه نیچر منتشر شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
زندگی آنقدر ابدی نیست که هر روز بتوان مهربان بودن را به فردا موکول کرد