شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۳ / ۰۰:۱۱
کد مطلب: 23953
۰

اعطای جایزه علامه طباطبایی به 17 استاد نخبه

به گزارش ایسنا، دکتر سیدحسن حسینی که در نشست خبری فعالیت‌های سال 92 و برنامه‌های سال 93 بنیاد ملی نخبگان سخن می‌گفت به نامگذاری امسال با عنوان «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» تصریح کرد: زمانی که از فرهنگ صحبت می‌شود برنامه‌های فرهنگی به سه دسته آیینی – مذهبی، عمومی و علم و نخبگی تقسیم می‌شود که بر این اساس در موضوع علم و نخبگی بنیاد ملی نخبگان برنامه‌هایی را تدارک دیده است.

وی، عمومی کردن علم در جامعه، توجه به دوران تمدن علمی ایران برای شبیه سازی در دوره جدید، توجه به وحدت علم در شکوفایی علمی و توجه به نخبه و نخبگی در تعالیم دینی را از جمله زیرشاخه‌های فرهنگ علم و نخبگی عنوان کرد و گفت: این برنامه‌ها از اولویت‌های فرهنگی امسال بنیاد ملی نخبگان است.

حسینی همچنین از ادامه اجرای طرح میراث معنوی با مضمون آ‌شنا کردن نخبگان و استعدادهای برتر با تمدن ایران اسلامی و طرح ماه خدا با مضمون آشنایی نخبگان و استعدادهای برتر با تعالیم دینی با کلام و فلسفه اسلامی در سال جاری خبر داد.

وی برگزاری هم‌اندیشی‌های تخصصی، توجه به موضوع کسب و کار و خلاء کار مشارکتی در میان نخبگان، توجه به توانمندسازی نخبگان و غیره را از اولویت‌های فرهنگی بنیاد عنوان کرد و گفت: امسال توجه به مساله مهاجرت نخبگان از اولویتهای اصلی ما به شمار می‌رود. حسینی از اعطای جایزه علامه طباطبایی به 17 نفر از نخبگان در هفته آخر اردیبهشت ماه با حضور رییس جمهور خبر داد و گفت: این جایزه در دوره های قبل به 72 نفر اعطا شده و قرار است بخش جوان نیز به جایزه علامه طباطبایی اضافه شود.

وی همچنین از اعطای جایزه شهید آوینی ویژه هنرمندان برجسته خبر داد و گفت: این جایزه نیز امسال به هشت نفر از هنرمندان اعطاء خواهد شد. حسینی با بیان این که موضوع بیمه نخبگان و استعدادهای برتر که شامل بیمه پایه و تکمیلی است از امسال اجرایی می‌شود، تصریح کرد: در این راستا به تدریج هر نفر از جمعیت 14 هزار نفری نخبگان می‌توانند از این بیمه بهره‌مند شوند.

معاون فرهنگی و امور نخبگان بنیاد ملی نخبگان در خصوص برنامه‌های بنیاد در زمینه نخبگان قرآنی از برنامه فعال کردن کارگروه شناسایی و حمایت از استعدادهای برتر قرآنی خبر داد و گفت: در حال حاضر هزار نفر از نخبگان قرآنی در رده‌های مختلف شناسایی و تا پایان فصل بهار اولین گروه از این افراد که حداکثر 50 نفر خواهند بود برای اعطای تسهیلات به بنیاد معرفی خواهند شد.

معاون فرهنگی و امور نخبگان بنیاد ملی نخبگان در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر این که در حال حاضر هیچ تغییری در تسهیلات بنیاد به نخبگان صورت نگرفته است از اجرای آیین‌نامه جدید بنیاد ملی نخبگان به صورت آزمایشی در دانشگاه‌های صنعتی شریف و علوم پزشکی تهران خبر داد.

حسینی اظهار کرد: تسهیلات بنیاد ملی نخبگان امسال نیز همانند سال گذشته خواهد بود البته چند ارتقاء کیفیت در تسهیلات بنیاد صورت گرفته که از جمله آن می‌توان به افزایش سهم مشارکت در اختراعات برای قرار گرفتن مخترع در شمول تسهیلات بنیاد نخبگان اشاره کرد به نحوی که از 30 درصد به 45 درصد افزایش یافته است. به عبارت دیگر کسانی که دخالت زیادی در اختراعات نداشته باشند حذف می‌شوند.

وی در خصوص تسهیلات نظام وظیفه نیز گفت: این تسهیلات نیز همانند سال گذشته در حال پیگیری است البته در این میان پیشنهادهای جدیدی مطرح شده اما هنوز نهایی نشده است.

وی با بیان این که تسهیلات نظام وظیفه یکی از مهمترین تسهیلات بنیاد ملی نخبگان به شمار می‌رود از بهره مندی پنج هزار نفر از استعدادهای برتر و نخبگان تحت پوشش بنیاد از این تسهیلات خبر داد و تاکید کرد: تاکنون پنج هزار پروژه تحقیقاتی در قالب این تسهیلات در کشور اجرا شده است اما در این میان مباحثی مبنی بر این که آیا تمامی فارغ‌التحصیلان نخبه به عنوان نمونه فارغ‌التحصیلان کارشناسی کارایی لازم برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی را دارا هستند یا نه، مطرح است. در این زمینه پیشنهادی مطرح است که برای دانشجویان کارشناسی این تسهیلات مورد تجدید نظر قرار گیرد اما حذف دارندگان مدرک کارشناسی از این تسهیلات در حال حاضر درست نیست.

حسینی در خصوص تسهیلات مسکن نیز گفت: در آیین‌نامه جدید تسهیلات مسکن نیز که تاکنون به دو هزار نفر از نخبگان اعطا شده حذف نمی‌شود البته در گروه‌های مختلف ممکن است تسهیلات متفاوت باشد.

وی با تاکید بر این که موضوع کمک هزینه تحصیلی به نخبگان نیز حذف نخواهد شد، تصریح کرد: در این میان باید این نکته عنوان شود که پول دادن به نخبه باید یک مابازا نیز داشته باشد یعنی نخبه به ازای تسهیلاتی که دریافت می‌کند خدماتی نیز داشته باشد چرا که در غیر این صورت کمک یک خیریه محسوب می‌شود.

حسینی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا روند جذب نخبگان نیز در بنیاد تغییری خواهد کرد، گفت: آیین‌نامه جدیدی در دست بررسی است به نحوی که این آیین‌نامه درصدد است که انتخاب افراد برای بنیاد را پویاتر کند و به عبارتی دیگر دامنه‌ی شمول و نخبگی در این آیین‌نامه افزایش می‌یابد.

وی افزود: به عنوان نمونه در حال حاضر ممکن است فردی به خاطر اختلاف چند صدم درصدی معدل از تمام امکانات و تسهیلات بنیاد حذف شود و یا فردی دیگر به دلیل همین چند صدم معدل تا ابد از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان بهره‌مند شود؛ بنابراین برای آن که بتوانیم این اشکالات را رفع کنیم آیین‌نامه جدیدی به صورت آزمایشی از مهر ماه سال جاری در دانشگاه صنعتی شریف و علوم پزشکی تهران اجرایی می‌شود که در صورت موفقیت‌آمیز بودن شاید بتوانیم آن را تا پایان سال به کل کشور تسری دهیم.
حسینی در عین حال تاکید کرد: در سال جاری همچنان آیین‌نامه قبلی اجرایی خواهد شد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی