پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۱ / ۰۵:۵۰
کد مطلب: 15745
۰

افزايش ۲ برابري ميانگين سن ازدواج در زنان طي ۳۵ سال

مدير کل دفتر آمار و اطلاعات جمعيتي سازمان ثبت احوال با اشاره به افزايش چهارساله ميانگين سن ازدواج زنان و افزايش دو ساله ميانگين سن ازدواج مردان طي ۳۵ سال از سال ۵۵ تا ۹۰، تمايل به تحصيل و اشتغال در زنان، خدمت  سربازي و يافتن شغل براي مردان و همچنين اصرار بر وجود اختلاف سني بين زوجين را علت اصلي بالا رفتن ميانگين سن ازدواج در کشور دانست.


26.7 و23.7 ميانگين سن ازدواج مردان و زنان در سال ۹۰
علي اکبر محزون مدير کل آمار و اطلاعات جمعيتي و مهاجرت سازمان ثبت احوال در گفت وگو با خراسان ميانگين سن ازدواج مردان در سال گذشته را 26.7 سال و ميانگين سن ازدواج براي زنان را 23.7 سال اعلام کرد و گفت:  در مقايسه ميانگين سن ازدواج در سال ۵۵ با سال گذشته ميانگين سن ازدواج زنان حدود ۴ سال و ميانگين سن ازدواج مردان حدود دو سال افزايش يافته است.به صورتي که ميانگين سن ازدواج در سال ۵۵ براي مردان 24.1 سال و براي زنان 19.7 سال بوده است.


افزايش ۲ برابري‌ميانگين سن ازدواج زنان نسبت به مردان
محزون با تاکيد بر اينکه افزايش دوبرابري ميانگين سن ازدواج زنان نسبت به مردان آسيب زا است و به همان ميزان سن فرزندآوري را بالا مي برد اظهار داشت: افزايش سن ازدواج درزنان که به دليل تمايل آن ها به ادامه تحصيل و اشتغال به وجود آمده است تاخير در فرزندآوري را نيز به همراه خواهد داشت و در درازمدت کاهش نرخ مواليد و جمعيت را سبب خواهد شد.


علل افزايش ميانگين سني ازدواج بررسي شد
وي خاطرنشان کرد: سازمان ثبت احوال با استخراج آمارهاي دقيق و بررسي آن ها با جامعه شناسان علل بالا رفتن ميانگين سن ازدواج را به دست آورده است که علاوه بر ادامه تحصيل و اشتغال دختران، خدمت سربازي و تلاش براي يافتن شغل مناسب در پسران نيز از ديگر علل اين آسيب اجتماعي است. وي با تاکيد بر اينکه از نگاه جامعه شناسان مهم ترين علت افزايش ميانگين سن ازدواج تاکيد خانواده ها و جوانان براي داشتن اختلاف سني بين ۴ تا۵ سال است که اين موضوع در درازمدت علاوه بر بالا بردن تعداد مجردان قطعي در کشور، ميانگين سن ازدواج را نيز بالا مي برد.


تاکيد بر اختلاف سني دختر و پسر در هنگام ازدواج از علل افزايش سن ازدواج
وي تصريح کرد: اصرار غلط جامعه بر داشتن اختلاف سني دختر و پسر باعث شده تا هرچند سال يکبار شاهد فزوني تعداد پسران يا دختران مجرد نسبت به جنس مخالف باشيم. به عنوان مثال تا پيش از سال ۸۹ آمارها از افزايش تعداد دختران مجرد نسبت به تعداد پسران مجرد حکايت داشت. اين در حالي است که بررسي آمارها نشان مي دهد از سال ۹۲ به بعد تعداد پسران مجرد نسبت به دختران مجرد افزايش خواهد يافت و پسران با مشکل انتخاب همسر مواجه خواهند شد.

هم سن گزيني راهکار کاهش سن ازدواج
وي نسبت به تجرد قطعي دو ميليون پسر ايراني در سال هاي ۹۶و۹۷ هشدار داد و گفت: به عقيده کارشناسان و جامعه شناسان تنها راه رهايي از اين مشکل، اصلاح فرهنگ غير هم سن گزيني است.

محزون هم سن گزيني را تنها راه برون رفت از مشکل تجرد قطعي و بالا رفتن هر ۵ سال يکبار ميانگين سن ازدواج دانست و گفت: افزايش آمار ازدواج و به تبع آن افزايش تعداد باروري ها که به افزايش جمعيت منجر مي شود تنها با در نظرگرفتن مولفه هاي تشويقي حاصل نمي شود و بهتر آن است که مسئولان نسبت به اصلاح برخي فرهنگ هاي غلط مانند اختلاف سني زوجين در ازدواج نيز اقدام کنند.

جدول ميانگين سني ازدواج
۹۰         ۸۵         ۷۵         ۶۵      ۵۵ سال

26.7      26.2      25.6      23.8     24.1        مرد

23.7       23.3     22.4      19.9     19.7         زن

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
هر وقت احساس حسادت کردیم ، یادمان باشد ، خاموش کردن شمع دیگری ، باعث نمیشود ، شمع ما درخشان تر نور افشانی کند