سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۳۰ اسفند ۱۳۹۵ / ۰۹:۳۴
کد مطلب: 40423
۱

مراقب «خشم جاده» باشید

مراقب «خشم جاده» باشید
کارلوس سانتیاگو یک روانشناس، روش‌هایی را برای حفظ آرامش در هنگام رانندگی معرفی می‌کند که به کمک آن‌ها می‌توان استرس‌ها را پشت سر گذاشته و از خطر در امان ماند.

اکثر مردم در ساعات مختلف روز گرفتار ترافیک سنگین بزرگراه‌ها و جاده‌های شلوغ می‌شوند و در نتیجه فشار عصبی وارده به فرد وی را تحریک کرده و گاه ممکن است به مجادله با سایر رانندگان منجر شده و یا رفتارهای پر خطر ترافیکی را به دنبال داشته باشد. 

ترافیک‌های سنگین بسیار خسته کننده بوده و صبر و تحمل رانندگان را کم می‌کند، در این شرایط حتی افراد آرام و صبور نیز صبرشان را از دست می‌دهند.

هر چه به روزهای پایانی سال نزدیک می شویم بیشتر شاهد ترافیک هستیم زیرا جنب و جوش و تکاپو در شهر بیشتر بوده و رفت و آمدهای شهری چند برابر می‌شود، لذا لازم است در این شرایط مهارتهایی را کسب کنید تا در ورطه عصبانیت گرفتار نشوید.

افرادی که آستانه صبر و آرامش کمتری دارند به اصطلاح گرفتار "خشم جاده" شده و در نتیجه بروز این خشم اقدام به رانندگی بسیار خطرناک کرده و خود و دیگران را در معرض خطر قرار می‌دهند.

بر اساس گزارش سازمان حمل و نقل ایالات متحده، رایج‌ترین شکل از خشم جاده سرعت تهاجمی در رانندگی است، اما خشم جاده اشکالی دیگری نیز دارد.

روش‌های زیادی برای کنترل استرس و گرفتار خشم جاده شدن وجود دارد، بسیاری از رانندگان در شرایط عادی با صبر و آرامش رانندگی می‌کنند، اما مهم این است که بتوان آرامش را در شرایط استرس زا، مانند ترافیک سنگین یا آب و هوای بد که رانندگی سخت‌تر می‌شود حفظ کرد.

از دست دادن آرامش و تبدیل شدن آن به خشم نه تنها برای شما خطرناک بوده بلکه رانندگان دیگر، موتور سیکلت‌ها، دوچرخه سواران و تمام کسانی که سر راه شما قرار بگیرند در معرض خطر قرار دارند.

برای کاهش استرس و خشم حین رانندگی می توانید با رعایت چند نکته ساده سفر سلامت و بدون خطری داشته باشید:

در شرایط استرس زا یک نفس عمیق بکشید، تنفس عمیق شکمی و بازدم آرام به حفظ آرامش کمک زیادی می‌کند.

به یک موسیقی آرام، رادیو یا صدای ضبط شده فرد مورد علاقه‌تان با صدای کم گوش کنید، توجه داشته باشید موسیقی با صدای بلند باعث می‌شود که شما زودتر از کوره دربروید.

شعر مورد علاقه یا جملات آرام بخش را با خود زمزمه کنید. 

به خودتان یادآوری کنید که عجله ندارید و همه این‌ها جزئی از سفر بوده و از کنار خانواده بودن لذت ببرید.

در صورتی که با حرکات یا عملکرد نادرست یا هیجان زده یک راننده مواجه شدید، از اینکه مانع حرکت او شده یا بخواهید تلافی کنید به شدت خودداری کنید، این کار خطرات زیادی به همراه دارد. به خودتان بگویید شاید یک مورد اورژانسی برای یکی از سرنشینان آن ماشین پیش آمده در این صورت نه تنها ناراحت نیستید بلکه از این عملکرد درست حس انسان دوستی و آرامش در شما موج خواهد زد.

افزون بر حفظ آرامش در هنگام استرس برخی روش‌ها وجود دارد که گرفتار ترافیک سنگین نشوید، امروزه تقریبا همه افراد به موبایل هوشمند دسترسی دارند پس کافی است تا یک نرم افزار نقشه که ترافیک مسیر رانشان می‌دهد بر روی تلفن همراهتان نصب کرده و هنگام حرکت یا در طول مسیر برای انتخاب راه‌های کم ترافیک از آن استفاده کنید.

منبع:livelighter.org
الف
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
كاغذ سفيد را هر چقدر هم تميز و زيبا باشد كسی قاب نمی‌گيرد، برای ماندگاری در ذهن‌ها بايد حرفی برای گفتن داشت