جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۶ / ۱۲:۰۷
کد مطلب: 40928
۰

یک فرد معتاد چند نفر را به دام اعتیاد می‌اندازد؟

یک فرد معتاد چند نفر را به دام اعتیاد می‌اندازد؟
به گزارش میگنا محسن روشن پژوه معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران؛ در خصوص اعتیاد اظهار کرد: وقتی زمینه‌های گرایش به استفاده از مواد مخدر در فرد به وجود می‌آید، شخص به مصرف مواد یا اعتیاد روی می‌آورد.
 
وی بیان کرد: فرآیندهای شناختی و روانی معتادان تحت تاثیر مصرف مواد دچار اختلال شده و نظام پاداش و سبک زندگی افراد تغییر پیدا می‌کند.
 
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در اعتیاد ارتباط فرد و نقش وی در زندگی دچار تغییر می‌شود، افزود: در افراد معتاد ارتباط فرد با خود، خانواده، محل کار و تحصیل و همچنین نقش وی در جامعه به عنوان دانش‌آموز، کارگر و مدیر به تدریج دچار اختلال می‌شود. 
 
وی عنوان کرد: فرد معتاد به دلیل اینکه نمی‌تواند وظایف خود را به درستی انجام دهد از سوی جامعه به تدریج طرد شده و در نتیجه این امر شخص دچار استرس و فشار روانی مضاعف می‌شود.
 
روشن پژوه تاکید کرد: در صورتی‌که شخص معتاد از جامعه رانده شود در وی احساس سرخوردگی، تنهایی، تغییرات خلقی و افسردگی پدید می‌آید، از سوی دیگر مصرف مواد مخدر سبب اختلال فرآیندهای شناختی فرد شده و واکنش‌های طبیعی و سازگارانه‌ای که فرد برای حل مشکلات خود انتخاب می‌کند هم تحت تاثیر قرار گرفته، بنابراین واکنش‌های ناپخته، دفاعی و ناکارآمدی در وی شکل می‌گیرد.
 
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: فرد معتاد به سمت اشخاصی که همانند خودش دچار اعتیاد هستند، گرایش پیدا می‌کند بنابراین در صورتی‌که اطراف وی، مصرف کنندگان مواد مخدر باشند آرامشی کاذب و نوعی سازگاری ناکارآمد در وی شکل می‌گیرد که اضطراب ناشی از طرد اجتماعی در چنین شخصی کنترل می‌شود.
 
وی گفت: شخص معتاد به دلیل اینکه قصد دارد به آرامش دست پیدا کند اقدام به ترویج اعتیاد به سایرین می‌کند، همچنین تمایل به مصرف برخی از مواد در گروه و جمع بیشتر است.
 
روشن پژوه عنوان کرد: فرد معتاد با ۲ مکانیسم کم اهمیت دانستن و همگانی کردن مصرف مواد دیگران را به استعمال سیگار یا اعتیاد به مواد مخدر تشویق کرده که اگر رویکرد پیشگیرانه نداشته باشیم اعتیاد به تدریج در تمام جامعه منتشر می‌شود.
 
این معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور توصیه کرد: ما باید مهارتهای افراد را بالا برده و بینش و شناخت آنها را تقویت کنیم تا با آسیب‌های عمده‌ای که استعمال سیگار و دخانیات برای این اشخاص دارد، آشنا شوند.
 
وی تاکید کرد: افراد باید مهارتهایی را یاد بگیرند که بتوانند در مقابل وسوسه مصرف سیگار مقاومت کرده و از موقعیت‌های پر خطری که آنها را به سمت استعمال سیگار یاد سایر مواد سوق می‌دهد، اجتناب کنند.
 
روشن پژوه افزود: اگر پیشگیری را با درمان مناسب ادغام نکنیم اثربخشی آن کاهش پیدا می‌کند، بنابراین در همه منابع بین‌المللی و علمی در کنار پیشگیری اولیه برای افرادی که سیگار یا سایر دخانیات را استعمال نکرده باید یک برنامه درمانی (پیشگیری ثانویه) نیز برای مصرف کنندگان دخانیات داشته باشیم.
 
وی یادآور شد: امیدواریم بتوانیم با کنترل کاهش آسیب‌های ناشی از مصرف سیگار و سایر مواد مخدر گام مهمی را در جهت ارتقای سلامت جامعه برداریم، همچنین در برخی از منابع گفته شده که یک نفر معتاد می‌تواند حدود ۱۰ نفر را در یک فاصله زمانی کوتاه به اعتیاد دچار کند، البته این موضوع به مولفه‌های اجتماعی و روانی متعددی بستگی دارد.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
با خودت صادق باش و نگران آنچه دیگران درباره ات فکر می کنند نباش . تعریفی را که آنها از تو دارند نپذیر ، خود ، خودت را تعریف کن