جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۶ / ۰۴:۰۱
کد مطلب: 41486
۱

ارتباط «اختلال دو قطبی» با سالخوردگی بیولوژیک

به گزارش ایسنا، در این بررسی متخصصان به ارتباط بین طول تلومر که نشانه سالخوردگی بیولوژیک است و خطر اختلال دو قطبی پی بردند. این تحقیق توضیح می‌دهد چرا اغلب اختلال دو قطبی با دیگر بیماری‌های مرتبط با سن همراه است.

مبتلایان به اختلال دو قطبی اغلب با تغییراتی در خلق و خو مواجه می‌شوند و از وضعیتی با میزان انرژی شدید به حالت ناامیدی و افسردگی تغییر وضعیت می‌دهند. هر سال حدود ۲.۶ درصد بزرگسالان آمریکا به این اختلال دچار می‌شوند.

اختلال دو قطبی در کنار اختلال‌های روان شناختی با انواعی از بیماری‌های دیگر که به طور معمول با افزایش سن همراه هستند و شامل بیماری قلبی – عروقی، دیابت نوع دو و چاقی می‌شوند مرتبط است.

متخصصان انگلیسی و آمریکایی به بررسی بیشتر این ارتباط پرداختند و روی تلومرها که مشخصه کروموزوم‌ها و نشان دهنده سن موجود است تمرکز کردند.

در این مطالعه متخصصان به بررسی نمونه DNA در ۶۳ بیمار مبتلا به اختلال دو قطبی، ۷۴ عضو درجه یک خانواده و ۸۰ فرد سالم دیگر پرداختند. آنها دریافتند در اعضای درجه یک طول تلومر نسبت به گروه تحت کنترل کوتاه‌تر بوده است. همچنین در مبتلایان به اختلال دو قطبی طول تلومر به فاکتور دیگری یعنی لیتیوم هم بستگی دارد.

لیتیوم دارویی است که به طور معمول در درمان اختلال دو قطبی تجویز می‌شود. در این مطالعه به طور چشمگیر آشکار شد بیمارانی که از این دارو مصرف می‌کنند دارای تلومرهای کوتاه‌تر نیستند. در واقع لیتیوم از فرسودگی زودرس مرتبط با اختلال دو قطبی پیشگیری کرده یا آن را به حداقل می‌رساند.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، به گفته متخصصان نتایج به دست آمده حاکیست خطر اختلال دو قطبی با کوتاه‌تر بودن تلومرها همراه است و نشان می‌دهد این بیماران بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های مرتبط با افزایش سن هستند.

 

 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
كاغذ سفيد را هر چقدر هم تميز و زيبا باشد كسی قاب نمی‌گيرد، برای ماندگاری در ذهن‌ها بايد حرفی برای گفتن داشت