جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ / ۱۸:۳۵
کد مطلب: 36996
۱

هشدار وزارت بهداشت درباره تریاک‌های آلوده و مسمومیت با سرب

به گزارش ایسنا، دکتر احمد حاجبی در واکنش به خبر مسومیت با سرب به دنبال مصرف خوراکی تریاک‌های آلوده، گفت: مدتی است برخی بیماران با شکایت‌هایی از کاهش اشتها، تهوع، استفراغ، یبوست و دردهای کولیکی در ناحیه شکم، که بطور عمده در ناحیه دورِ ناف رخ می‌دهد، به مراکز بهداشتی و درمانی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور مراجعه می‌کنند و بعضا دچار سردرد، خواب آلودگی، بیقراری، گیجی و حتی کاهش سطح هوشیاری، تشنج و اغما بوده‌اند.

 

وی با بیان اینکه در بررسی این بیماران مشخص شد که این افراد بطور عمده مصرف کننده تریاک به صورت خوراکی بوده‌اند، افزود: ارزیابی‌های آزمایشگاهی در این زمینه نشان دهنده بروز کم خونی و افزایش سطح سرب خون در این بیماران بوده است که با توجه به شرح حال بیماران، تشخیص مسمومیت با سرب برای این افراد مطرح شد و فرآیند درمان آنها از طریق مراکز درمانی صورت پذیرفت.

حاجبی ادامه داد: در راستای مدیریت این موضوع وزارت بهداشت طی مکاتبه با معاونین درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، دستورالعمل برخورد با بیمار مبتلا به مسمومیت با سرب را برای ایجاد آمادگی فنی در پزشکان و سایر کارکنان مراکز درمانی ارسال کرد. همچنین طی مکاتبه‌ای با ستاد مبازره با مواد مخدر جهت کنترل این پدیده، با توجه به وضعیت موجود، همکاری بیش از پیش نهادهای انتظامی و امنیتی را خواستار شدیم. در عین حال درخواست معاونت درمان از سازمان غذا و دارو جهت تهیه داروهای مورد نیاز برای درمان مسمومیت با سرب که بسیار هم گران قیمت هستند، جهت ارتقاء آمادگی معاونت غذا و دارو، افزایش ذخایر داروهای آگونیست و مواد اپیوئیدی از قبیل متادون و شربت تریاک و از طرفی فراهم کردن شرایط ارائه درمان جایگزین در این گروه از مصرف کنندگان مواد اپیوئیدی، از دیگر اقدامات وزارت بهداشت بوده است.

وی با بیان اینکه همچنین در برخی موارد مسمومیت با سرب در کودکان نیز گزارش شده است، گفت: این موضوع به دلیل ناآگاهی والدین و استفاده از تریاک یا مشتقات آن در کودکان با هدف استفاده دارویی بوده است. در این زمینه لازم است به والدین هشدار دهیم که این امر می‌تواند باعث مسمومیت جدی کودکان با سرب شده و حتی منجر به مرگ شود.

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت درمان وزارت بهداشت، احمد حاجبی به تمامی افرادی که تریاک یا مشتقات آن را به ویژه به شکل خوارکی مصرف می‌کنند، توصیه کرد که از مصرف این مواد بطور جدی خودداری کرده و جهت درمان وابستگی خود به مراکز درمان مصرف مواد مراجعه کنند.

 

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
صعود به اورست 13 روز به طول مي انجامد، اما سقوط از آن فقط « 8 ثانيه ». ساختن روابط مدتها به طول مي انجامد اما از بين رفتن آن فقط در چند ثانيه!