جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ / ۱۷:۲۲
کد مطلب: 31045
۲

هفته ملی مبارزه با دخانیات با شعار " زندگی بدون دخانیات حقی برای همه " برگزار می شود

هفته ملی مبارزه با دخانیات با شعار " زندگی بدون دخانیات حقی برای همه " برگزار می شود

دکتر خسرو صادق نیت با اشاره به سالروز جهانی بدون دخانیات، 31 ماه می مصادف با 10 خرداد و هفته ملی بدون دخانیات، گفت: در این هفته اقدامات و فعالیت‌هایی جهت ارتقای سطح آگاهی عمومی بویژه میان نسل جوان، نوجوان و زنان کشور که هدف اصلی صنایع تولید کننده محصولات دخانی هستند، صورت می‌گیرد.

رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، ایجاد هماهنگی و جلب مشارکت مجامع امور صنفی، تولیدی، توزیعی و اتحادیه‌ها در خصوص آموزش و بسترسازی مناسب جهت جلوگیری از توزیع مواد دخانی بویژه قلیان در اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی را یکی از برنامه‌های کنترل و مبارزه با دخانیات عنوان کرد و افزود: انجام تبلیغات محیطی و نمایش پیام‌ها و هشدارهای بهداشتی در مکان‌های پرتردد شهر، برگزاری مسابقات ورزشی با موضوعات کنترل دخانیات و درج شعارهای هشدار دهنده در سربرگ مکاتبات اداری از دیگر برنامه‌های کنترل و مبارزه با دخانیات است.

 وی بر آموزش دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی و آشنایی آنان در زمینه مضرات مصرف دخانیات و دود تحمیلی آن و تشویق آنها جهت آموزش در سطح خانواده‌های خود تاکید کرد و گفت: آموزش رابطین و بهره‌گیری از آنان در آموزش خانوارها و آموزش کارگران در کارگاه‌ها، کارخانجات مختلف و مراکز کارگری و اتحادیه‌های مربوطه با هدف آشنایی با مضرات مصرف دخانیات و دود تحمیلی آن لازم و ضروری است.

 صادق نیت ضمن تاکید بر بهره‌گیری از سخنان و رهنمودهای روحانیون و ائمه جمعه و جماعت به منظور آگاه کردن اقشار مختلف جامعه از مضرات مصرف دخانیات، افزود: گسترش فعالیت مراکز مشاوره ترک دخانیات به منظور جلب افراد سیگاری با هدف ترک دخانیات و مشارکت در کمپین ملی ترک دخانیات از برنامه های کنترل و مبارزه با دخانیات است.

 به گفته وی انجام مصاحبه و برگزاری میزگردهای علمی به مناسبت روزهای هفته، اقدامات و فعالیت‌های تبلیغاتی از قبیل تهیه پوستر، پمفلت و تیزرهای تبلیغاتی حول محور شعار امسال، برگزاری همایش یا سمینار در روز جهانی بدون دخانیات و تقدیر از فعالین عرصه کنترل دخانیات و اهدای جوایز به افراد برتر و موفق در ترک سیگار از دیگر برنامه‌های کنترل و مبارزه با دخانیات است.

 

رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در ادامه با بیان این که شعار امسال روز جهانی بدون دخانیات با عنوان (زندگی بدون دخانیات، حقی برای همه) است، نام روزهای هفته بدون دخانیات را به شرح زیر عنوان کرد:

 - دوشنبه 4خرداد ماه، «خود مراقبتی برای دوری از دخانیات»

- سه شنبه 5خردادماه، «خانواده سالم با دوری از دخانیات»

- چهار شنبه 6خردادماه، «محل کار و اماکن عمومی سالم با دوری از دخانیات»

- پنج شنبه 7خرداد ماه، «اجرای کامل قوانین برای دوری از دخانیات»

- جمعه 8خرداد ماه، «آموزه‌های دینی حامی دوری از دخانیات»

- شنبه 9 خردادماه، « جوانی سالم، بدون سیگار و قلیان»

- یک‌شنبه 10 خردادماه، «مقابله با قاچاق مواد دخانی»

 بنابر اعلام وبدا، در همین رابطه جلسه هماهنگی بین بخشی درخصوص نحوه برگزاری روز جهانی و هفته بدون دخانیات با حضور نمایندگانی از سازمان‌ها و وزارتخانه‌های ذیربط، روز گذشته در دفتر مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت برگزار شد.

 گفتنی است؛ بر اساس اعلام نمایندگان سازمان‌ها و دستگاه‌های شرکت کننده در این جلسه، همچون سال‌های گذشته در هفته بدون دخانیات اقداماتی از جمله برگزار نمایشگاه‌ها، ایستگاه‌های سلامت و توزیع بروشورهای بهداشتی، اجرای کمپین‌های نفی دخانیات با حضور پیشکسوتان ورزش و هنرمندان کشور انجام می‌شود.

 همچنین پایگاه جامع آموزش و فرهنگ‌سازی سلامت مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به نشانی salamat.gov.ir نیز در هفته بدون دخانیات مسابقه‌ای با موضوع "زندگی بدون دخانیات، حقی برای همه" برگزار خواهد کرد که عموم مردم در سراسر کشور می‌توانند در این مسابقه اینترنتی شرکت کنند.

 

بر اساس این گزارش، همایش ویژه بزرگداشت روز جهانی بدون دخانیات نیز 10 خرداد با حضور مسئولین و دست اندر کاران برگزار خواهد شد.

مرجع : خبرگزاری ایسنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
مشکل فکر های بسته این است که دهانشان پیوسته باز است...