جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۳ / ۱۲:۰۱
کد مطلب: 27807
۰
یک متخصص مغز و اعصاب تشریح کرد

سردرد تنشی و عصبی چیست؟

سردرد تنشی و عصبی چیست؟
یک متخصص مغز و اعصاب گفت: سردردهای تنشی و عصبی گاهی آن قدر طولانی می‌شوند که چندین ماه تا چندین سال را در بر‌می‌گیرند و گاهی با تومور مغزی اشتباه می‌شوند.

به گزارش میگنا شکوفه علایی در گفت‌وگو با فارس، سردردهای تنشی و عصبی را ناشی از تنش‌های روحی و روانی دانست که معمولاً‌ در زنان شایع‌تر است. برخی آمارها حاکی از شایع بودن این سردرد نسبت به سردردهای دیگر است اگر چه آمارهای دیگر از شایع بودن این سردرد بعد از سردرد میگرنی حکایت دارد.

وی افزود: این سردردها معمولاً کیفیت فشاردهنده دارند و فرد مبتلا می‌گوید انگار در سرم فشاری است یا باندی کشی دورتادور سرم بسته‌اند و آن را فشار می‌دهند.

*سردرد تنشی و عصبی حالت ضربان‌دار ندارد

این نورولوژیست اظهار داشت: سردرد تنشی و عصبی معمولاً حالت ضربان‌دار ندارد مگر در موارد شدید و مزمن که در اوج شدت ممکن است حالت ضربان‌دار پیدا کند و گاهی با سردردهای میگرنی اشتباه گرفته می‌شود.

وی افزود: این سردرد معمولاً در کل سر احساس می‌شود ولی شروع آن از قسمت‌های مختلف سر و صورت مانند پس سر و ناحیه پیشانی است.

*سردرد تنشی و عصبی پیامد اضطراب و افسردگی است

عضو کمیته علمی انجمن MS تصریح کرد: سردردهای تنشی و عصبی ناشی از تنش‌های روحی و روانی است و اضطراب و افسردگی علت‌های اصلی این نوع سردردها هستند.

وی ادامه داد:‌ توجه به علل این نوع سردردها درمان آنها را تعیین می‌کند چنانچه عامل این نوع از سردردها فشار و استرس باشد باید فشار روانی از بین برود و تا اضطراب و افسردگی درمان نشود این نوع سردرد نیز از بین نمی‌رود.

*سردردی که گاهی چندین سال طول می‌کشد

این متخصص مغز و اعصاب گفت: گاهی سردردهای تنشی و عصبی آن قدر طولانی می‌شوند که چندین ماه تا چندین سال را در بر می‌گیرند و گاهی با تومور مغزی اشتباه می‌شوند که این تشخیص افتراقی با اقدامات تصویربرداری مانند سی‌تی‌اسکن، MRI و گاهی بررسی مایع مغزی نخاعی قابل تشخیص است.

*سردردهای تنشی روزانه با داروهای قوی قابل درمان است

این نورولوژیست اظهار داشت: چنانچه فرد مبتلا به سردردهای تنشی و عصبی هر روز دچار سردرد شوند باید از داروهای قوی مانند والپروات سدیم، توپیرامات و آمی‌تریپتیلین استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: مبتلایان گاهی نیاز به بستری شدن دارند و چنانچه به داروها پاسخ ندهند از داروهای تزریقی استفاده می‌کنیم.

*سردردهای تنشی روزانه موجب می‌شود افراد به مُسَکن‌ها پناه ببرند

 این نورولوژیست گفت: ابتلاء به سردردهای تنشی روزانه موجب می‌شود که فرد مبتلا به مُسکن‌ها پناه برده و یا به دلیل مشکلات خواب ناشی از این نوع سردرد از خواب‌آورها استفاده کند. چنانچه این داروها بیش از سه بار در هفته مصرف شوند می‌توانند ایجاد سردردی کنند که ناشی از مصرف بیش از حد یا اوردوز داروها است.

وی افزود: بنابراین ممکن است سردرد در ابتدا ناشی از مسائل روحی و روانی باشد اما به دلیل مصرف داروهای مسکن و خواب‌آور به سردرد مصرف بیش از حد یا اوردوز تبدیل شود.

علایی ادامه داد: برای درمان این نوع سردرد لازم است فرد مبتلا بستری شده مسکن‌ها را قطع کند و از داروهای جایگزین استفاده کند.

عضو کمیته علمی انجمن MS ایران تصریح کرد: چنانچه فردی به سردرد میگرنی و عصبی مبتلا باشد باید به درمان هر دو بپردازد اما در بسیاری مواقع با درمان سردردهای تنشی و عصبی سردرد میگرنی نیز کم می‌شود بنابراین سردردهای تنشی می‌تواند با سردردهای دیگر نیز همراه باشد که در شرح حال قابل بررسی است.

*سردردی که ناشی از مشکلات دندانی است

این نورولوژیست گفت: گاهی سردردهای دیگر با سردرد تنشی اشتباه می‌شود مثلاً نوعی سردرد ناشی از ریشه‌های دندانی است که در لثه مانده است یا بر اثر ریشه نهفته ایجاد سردرد می‌کند. ماهیت این سردردها ثابت و غیرضربان‌دار است بنابراین با سردردهای تنشی اشتباه می‌شوند که با رادیوگرافی فک و تشخیص ریشه مانده در آن و جراحی فک قابل درمان است.

*سردرد ناشی از آرتروز گردن

علایی ادامه داد:‌ یک نوع سردرد نیز ناشی از آرتروز گردن است و در افرادی که به این اختلال مبتلا هستند دیده می‌شود. ماهیت این نوع سردرد نیز غیرضربان‌دار است. از ناحیه گردن و پس سر شروع می‌شود و گاهی با سردرد تنشی اشتباه می‌شود که پزشک متخصص مغز و اعصاب در زمان معاینه گردن و انجام گرافی‌های آن می‌تواند به این نوع سردرد پی ببرد.

*سردردهای ناشی از سینوزیت‌های حاد

این نورولوژیست گفت: برخی سردردها ناشی از سینوزیت‌های حاد است که به دلیل ماهیت ثابت و غیرضربان‌دار ممکن است با سردردهای تنشی و عصبی اشتباه شود این سردردها در معاینه با لمس سینوس‌های صورت قابل تشخیص است و با انجام گرافی سینوس تأئید یا رد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: علت این نوع سردردها یک مشکل سینوسی است که در خلف سقف بینی وجود دارد و به دلیل اینکه در معاینه دسترسی به این نقطه امکان ندارد ممکن است سردردی غیرضربان‌دار ایجاد کند بدون اینکه لمس سینوس از سوی پزشک در بیمار ایجاد درد کند. بنابراین تشخیص این نوع سردرد فقط با MRI و سی‌تی‌اسکن قابل تشخیص است و درمان آنتی‌بیوتیک‌ها و در مواردی جراحی قابل بررسی است.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
از آدمهای حسود؛ متنفر نباشید، دلیل حسادت آنها این است که فکر می کنند شما از آنها بهتر هستید... پائولو کوئلیو