پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۷:۴۷
کد مطلب: 28897
۰

استرس معده را سوراخ می‌کند، عروق قلب را می‌بندد و موجب سکته می‌شود

استرس معده را سوراخ می‌کند، عروق قلب را می‌بندد و موجب سکته می‌شود
رئیس انستیتو روانپزشکی تهران گفت: استرس آثار جسمانی متعددی ایجاد می‌کند، سوراخ شدن معده، بستن عروق قلب، آمبولی در مغز و ایجاد سکته مغزی و به طور کلی طیف عظیمی از بیماری‌های روان ـ تنی توسط استرس ایجاد می‌شود.

جعفر بوالهری در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به اینکه استرس پدیده‌ای شناخته‌شده طی نیم قرن اخیر بوده است، اظهار داشت: استرس آثار بسیاری بر جسم و روان فرد ایجاد می‌کند و می‌توان آن را پدیده فراگیری مانند آلودگی هوا تصور کرد.

وی افزود: استرس در نوعی طبقه‌بندی به مفید و مضر تقسیم می‌شود، استرس‌های مفید موجب انگیزه فرد می‌شود و به زندگی او ساختار می‌دهد، اما استرس‌های بزرگ می‌تواند در عملکرد شغلی و اجتماعی فرد اختلال ایجاد کند.

* استرس معده را سوراخ می‌کند، عروق قلب را می‌بندد و موجب سکته مغزی می‌شود

رئیس انستیتو روانپزشکی تهران گفت: استرس آثار جسمانی متعددی ایجاد می‌کند، سوراخ شدن معده، بستن عروق قلب، آمبولی در مغز و ایجاد سکته مغزی و به طور کلی طیف عظیمی از بیماری‌های روان ـ تنی توسط استرس ایجاد می‌شود.

وی با تبیین اختلالات روان ـ تنی اظهار داشت: بیماری‌های روان ـ تنی آن دسته از اختلالاتی هستند که منشأ روانی داشته اما بر جسم فرد اثر می‌گذارند. همچنین استرس موجب نقص سیستم ایمنی شده و فرد را دچار عفونت‌های ویروسی ناتوان‌کننده می‌کند.

* تصادفات شدید رانندگی جزو استرس‌های فاجعه‌بار است

این متخصص حوزه بهداشت روان تصریح کرد: برخی استرس‌ها فاجعه‌بار تلقی می‌شوند و مشکلات عظیم و عدیده‌ای ایجاد می‌کنند، آثار این استرس‌ها طولانی‌مدت است و مشکلاتی در محیط شغلی و خانوادگی فرد ایجاد می‌کند، از جمله این استرس‌های فاجعه‌بار می‌توان به تصادفات شدید رانندگی اشاره کرد.

وی ادامه داد: طی 20 سال اخیر تحقیقات نشان داده است که استرس می‌تواند هویت و شناخت معنوی فرد را تحت‌الشعاع قرار دهد و آثار آسیب‌زا و خطرناکی بر آن داشته باشد.

رئیس انستیتو روانپزشکی تهران گفت: استرس ناشی از آزار جنسی در دوران کودکی می‌تواند هویت معنوی فرد را مختل کند و این آشفتگی تا سال‌های زیادی باقی بماند. این افراد نیاز به روان‌درمانی و مشاوره دارند و شدت آسیب به حدی است که تمام درمان‌ها اعم از روان‌درمانی، خانواده‌درمانی و دارودرمانی را باید در جهت بهبودی فرد تلفیق کرد.

* برای کنترل استرس‌های روزمره به خودمان قول بدهیم

این متخصص حوزه بهداشت روان اظهار داشت: همه افراد باید استرس‌های محیطی را بشناسند و بدانند که فشار روانی چه آثاری بر آنها می‌گذارد، افراد باید به خود قول بدهند که اولاً به دیگران استرس وارد نکنند و منبع استرس نباشند، ثانیاً اگر استرسی در آنها وارد شد، با دانش خود آن را مدیریت و اگر نتوانستند به روانشناس مراجعه کنند.

* نام و یاد خدا موجب کنترل استرس می‌شود

وی تأکید کرد: مدیریت استرس با رویکرد دینی و تطابق و سازگاری معنوی نیز نقش بسیار مؤثری در کنترل استرس فرد دارد. افرادی که معتقد هستند در مواقعی که آسیبی بر آنها وارد می‌شود، به خدا پناه می‌برند و آرامش می‌یابند.

رئیس انستیتو روانپزشکی تهران خاطرنشان کرد: شرکت در دوره‌های مدیریت استرس نقش مؤثری در کنترل فشارهای روانی روزمره دارد و فرد را برای تحمل فشارها و آسیب‌های روانی بزرگتر و پیش‌رو آماده می‌کند.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی