شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۸ ارديبهشت ۱۳۹۱ / ۱۶:۲۵
کد مطلب: 10616
۰

مشاغلی که اشک شما را در می آورند !!

   
کسانی که در دفتر کار و محیط سربسته هستند در مقابل تحریکات ایمنی ایمن نیستند و...
بسیاری افراد در مواجهه با عوامل تحریک کننده مخاط بینی، حلق و چشم حساسند و این حساسیت برای آنها دردسرساز است. در متن زیر نگاهی داریم به برخی شغل ها و مکان هایی که باعث ایجاد حساسیت می شوند.



● کارِ خارج از منزل و گرده گیاهان

همه افرادی که در محیط های سرباز کار می کنند در معرض گرده گیاهان قرار دارند. اما این امر در افرادی که با گیاهان سر و کار دارند یا در محیط های چمن کاری شده و دارای درخت کار می کنند، شدیدتر است. علف چینی، هرس کردن و تمیز کردن برگ ها و چمن همگی باعث می شوند که حساسیت شما شدیدتر شود. هنگام کار از ماسک، دستکش، کلاه و تی شرت آستین بلند استفاده کنید. بعد از کار در نخستین فرصت دوش بگیرید تا تماس با مواد حساسیت زا را کاهش دهید.



● شرایط آب و هوا، کار و حساسیت

کسانی که عملیات خاک برداری انجام می دهند، باید سعی کنند در آخرین ساعات بعدازظهر، زمانی که تجمع گرده ها کمتر است مشغول به کار شوند. اگر شما مجبور هستید در ساعات اولیه روز کار کنید، از ماسک استفاده کنید. گرده های گل در هوای خنک و ابری کمتر اثر تحریک کنندگی دارند.



● کارمندان سالن های زیبایی و سونا

افرادی که دچار حساسیت هستند و در سالن های زیبایی و سونا کار می کنند به این نکته توجه کنند که بخاری که از محصولات مخصوص زیبایی ناخن متساعد می شود، اگرچه حساسیت زا نیستند اما می توانند باعث تحریک مخاط بینی شوند. در محیط کاری خود تهویه مطبوع داشته باشید. به جای استفاده از اسپری های مو که پایه شیمیایی دارند، از اسپری های پمپی حاوی آب استفاده کنید. به جای استفاده از پودر قابل استنشاق که با آب مخلوط می شوند برای تهیه رنگ مو از اکسیدان مایع استفاده کنید.



● زنان خانه دار و مواد شوینده

زنان خانه دار و کسانی که سرایدار هستند با گرده ها، گرد و غبار، قارچ های پراکنده در هوا، خوشبوکننده ها، اثاثیه منزل، فرش و حمام در تماس هستند. قبل از تمیزکاری از تهویه مطبوع اتاق اطمینان حاصل کنید. از جاروبرقی با فیلتر HEPA یا کیسه های جاروبرقی که دو لایه هستند استفاده کنید تا میزان پخش و گسترش مواد حساسیت زا را کم کنید.



● کار کردن با وسایل باغبانی

کودهای گیاهی و تراشه های چوب یا خاک اره می توانند حاوی گرده گل ها یا هاگ قارچ ها باشند. برای محافظت در برابر این عوامل کارگران گلخانه ها هنگام حمل اینگونه مواد و سایر مواد باغبانی باید از ماسک، دستکش، و بلوز آستین بلند استفاده کنند. همچنین افرادی که در گلفروشی ها کار می کنند، هنگام کار با گل ها و مخصوصا غنچه هایی که تازه باز شده اند باید دستکش بپوشند و ماسک بزنند.



● وقتی مشتری شما چهار پا دارد!

دامپزشکان و کسانی که در کلینیک های مخصوص حیوانات خانگی کار می کنند براحتی با پوست پوشیده از موی حیوانات که محل مناسبی برای تجمع گرده ها، گردوغبار وشوره است، در تماس هستند. استفاده از جاروبرقی های دارای فیلتر HEPA در محل کار و وجود سیستم حرارتی و تهویه مناسب در محیط چنین مراکزی می تواند مواد حساسیت زای موجود در هوا را از بین ببرد: اما کماکان عوامل حساسیت زای دیگری در کمین هستند و روی سطوحی مثل میز، فرش و دفتر کار شما انباشته می شوند. برای پوشش کف از فرش و موکت استفاده نکنید و هر روز آن را تمیز کنید.



● در دفتر کار

کسانی که در دفتر کار و محیط سربسته هستند در مقابل تحریکات ایمنی ایمن نیستند: کامپیوتر، دستگاه کپی و سایر وسایل موجود در محیط کار، گردوغبار را به خود جذب می کنند. آنها باید بطور منظم تمیز شده و در نگهداری از آنها دقت شود. از یک دستگاه کمپرس هوا برای تمیز کردن صفحه کلید و کیس استفاده کنید. گردوغبار می توانند از محیط خارج وارد محل کار شده و در میان پرزهای فرش محل کار شما نفوذ کنند. محل کار خود را روزانه با یک جاروبرقی دارای فیلتر HEPA تمیز کنید.



● خطر حساسیت در ساختمان های قدیمی

ساختمان های قدیمی بیش از بناهای نوساز حاوی گرد و خاک و ذرات قارچی هستند. تهویه مطبوع در این محیط ها بسیار بحث برانگیز است: چرا که همان سیستم های تهویه مطبوع می توانند به جایگاهی برای گرد و خاک و پمپاژ به درون ساختمان تبدیل شوند. باید به این سیستم ها و سیستم های گرمایشی پاک کننده های هوا با فیلتر HEPA اضافه شوند. اگر ساختمان شما در حال بازسازی است، تماس کارمندان را با محل بازسازی ساختمان محدود کنید تا تحریکات آلرژیک کمتری داشته باشید. می توانید بین محل کار کارمندان با منطقه در حال بازسازی یک حائل پلاستیکی بکشید.



● رانندگی با وسایل نقلیه عمومی

افرادی که در بخش تحویل بسته ها کار می کنند، پستچی ها و رانندگان تاکسی و اتوبوس که محل کار آنها، وسیله نقلیه آنان است، ممکن است تحت تاثیر مواد حساسیت زای بیرونی قرار گیرند. به محض قرار گرفتن در اتومبیل، بسته به فصل کولر یا بخاری ماشین را روشن کنید و برای جلوگیری از تنفس گرده ها و سایر مواد محرک موجود در هوا شیشه های ماشین را بالابکشید. تا حد امکان داخل ماشین را پاکیزه نگاه دارید. درون ماشین را به وسیله جارو برقی بطور منظم تمیز کنید.



● پیشخدمت ها و میهماندارها

کسانی که در معرض دود سیگار قرار می گیرند می توانند در معرض ایجاد حساسیت باشند. حتی اگر از فیلترهای مجهز استفاده کنید در محیط های دربسته و شلوغ که در آن مکان ها سیگار دود می شود، پاک کردن هوا از مواد حساسیت زا که مخاط بینی را تحریک می کنند، غیرممکن است. اگر شما در چنین محیطی کار می کنید، مطمئن شوید که تهویه مناسب وجود دارد و بطور منظم خود را در معرض هوای تازه قرار دهید.



● کارخانجات و شهرک های صنعتی

بسیاری از کارخانه ها آلاینده های زیادی را وارد محیط می کنند. این آلاینده ها در محیط داخلی کارخانه نیز یافت می شوند و بسیاری از آنها نه تنها باعث ایجاد بیماری های مزمنی از قبیل برونشیت یا در مواردی سرطان های ریه می شوند بلکه در کوتاه مدت نیز می توانند اثر حساسیت زایی داشته باشند. توصیه می شود که کارگران و کارکنان کارخانه ها بویژه در هنگام تردد در محیط داخلی کارخانه از ماسک های فیلتردار استفاده کنند تا امکان تماس خود با این آلاینده ها را به حداقل برسانند. همچنین این افراد باید توجه داشته باشند که با ظهور نخستین علایم دال بر حساسیت از قبیل سرفه یا عطسه های مکرر به پزشک یا مسوول ایمنی و محیط کارخانه مراجعه کنند تا اقدامات تشخیصی و درمانی لازم برای آنها انجام شود.



● زندگی در شهرهای بزرگ

کسانی که در شهرهای بزرگ و با هوای آلوده زندگی می کنند و برای کار اغلب در مرکز شهر تردد می کنند، بطور فزاینده یی در معرض ذرات گردوغبار و آلاینده های محیطی عامل حساسیت قرار دارند. کودکان به این آلودگی ها بسیار حساسند و سریعا دچار علایم و بیماری های مربوط به این آلودگی ها می شوند. به عنوان مثال سرب ناشی از سوخت ماشین ها که در هوا موجود است می تواند باعث ایجاد مسمومیت مزمن با سرب در کودکان شده و کم خونی در آنها ایجاد کند که آن هم به نوبه خود باعث تاخیر در رشد و اختلال در یادگیری این کودکان می شود. بسیاری از کسانی که در شهرهای دارای هوای آلوده زندگی می کنند و علایم حساسیت را نشان می دهند با تغییر محل زندگی خود بهبودی پیدا می کنند.








پورتال سیمرغ


نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
برای انسان نابینا شیشه و الماس فرقی ندارد اگر کسی قدرتان را ندانست فکر نکنید شیشه اید یقین بدانید که او نابیناست ...