جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۸:۴۰
کد مطلب: 31181
۰
برخی اسبا‌ب‌بازی‌ها خشونت را ترویج می‌دهند

ناکامی خشونت می‌آورد

عبدالله امیدی در گفت‌وگو با فارس، در پاسخ به سوال یکی از شهروندان درباره تاثیر اسباب‌بازی‌هایی که خشونت را ترویج می‌دهند، اظهار داشت: هر گونه رفتار کلامی یا غیرکلامی که موجب آسیب رساندن به طرف مقابل شود خشونت و پرخاشگری است. رفتار خشونت‌آمیز طیف وسیعی را در بر می‌گیرد که غیبت، تهمت، توهین، تحقیر، انگ زدن، دستور دادن و تحمیل کردن را شامل می‌شود.

وی با اشاره به پرخاشگری که منجر به آسیب جسمانی به دیگران می‌شود، گفت: برخی رفتارها نیز موجب آسیب رساندن جسمانی به فرد یا اشیاء می‌شود که آنها نیز در زمره رفتار خشونت‌آمیز محسوب می‌شوند.

* علل رفتار خشونت‌آمیز

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه ناکامی و محرومیت می‌تواند فرد را مستعد بروز پرخاشگری کند، تصریح کرد: ناکامی‌ها و محرومیت‌هایی که افراد در زندگی با آن مواجه می‌شوند می‌تواند زمینه‌ساز بروز رفتارهای خشونت‌آمیز شود همچنین تعارضات درونی که در درون فرد با سایر افراد یا جامعه وجود دارد می‌تواند رفتارهای خشونت‌آمیز را ایجاد کند.

وی ادامه داد: برخی ویژگی‌های شخصیتی مانند تحریک‌پذیری، رفتارهای تکانشی، نداشتن مهارت‌های کلامی، حل مسئله، حل تعارض، ابراز وجود، ضعف در تصمیم‌گیری و تنظیم هیجانی، کاهش تحمل نسبت به پریشانی و وجود الگوهای پرخاشگرانه در جامعه که به ویژه توسط رسانه‌ها و در رأس آنها صدا و سیما ارائه می‌شود می‌تواند فرد را به خشونت سوق دهد.

* رابطه باورهای فرهنگی نادرست با خشونت

این متخصص حوزه بهداشت روان اظهار داشت: برخی اسباب‌بازی‌ها شخصیت‌هایی هستند که به عنوان الگوها و مدل‌هایی بانفوذ در کودکان و حتی خانواده‌های آنها محسوب می‌شوند.

وی افزود: اگر ساخت این اسباب‌بازی‌ها خشونت را ترویج دهد فرد با مشاهده و الگوگیری از آنها در صورتی که با محرومیت و ناکامی مواجه شود یا ویژگی‌های شخصیتی ذکر شده را داشته باشد به این رفتارهای خشونت‌آمیز می‌پردازد.

* خانواده‌ها در خرید اسباب‌بازی‌ها دقت کنند

این روانشناس بالینی با اشاره به مأموریتی که سازندگان این اسباب‌بازی‌ها در نظر گرفته‌اند اظهار داشت: این عروسک‌ها نه تنها مأموریت آموزش خشونت و قتل به کودکان را به قصد فروپاشی خانواده‌ها هدف گرفته‌اند بلکه مقصود اصلی و نهایی آنها از هم‌گسیختگی و فروپاشی جوامع است. همچنین این اسباب‌بازی‌ها در کوتاه‌مدت هم می‌توانند آثار جبران‌ناپذیری بر جامعه داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این اسباب بازی‌ها موجب ترویج خشونت در جامعه می‌شوند به نظر می‌رسد خانواده‌ها باید نسبت به خرید اسباب بازی برای فرزندان خود دقت بیشتری کنند چرا که این موضوع به هیچ‌وجه شوخی بردار نیست.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
هر وقت احساس حسادت کردیم ، یادمان باشد ، خاموش کردن شمع دیگری ، باعث نمیشود ، شمع ما درخشان تر نور افشانی کند