شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ / ۱۰:۵۷
کد مطلب: 30768
۰
استاندارد تست گفتاردرمانی در کشور نداریم

از هر ۵۰ نوزاد یکی به اوتیسم مبتلاست

به گزارش فارس، اتابک وثوقی امروز در سیزدهمین همایش گفتاردرمانی که به مدت 3 روز در سالن شهید احمدی‌روشن دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار می‌شود، درباره محورهای همایش اظهار داشت: آسیب‌شناسی، ارزیابی و مداخله در حوزه‌های اختلالات رشدی و اکتسابی زبان، اختلالات روانی گفتار، صدا و تشدید، اختلالات حرکتی گفتار و بلغ، واج‌شناختی و آواشناختی، اختلالات یادگیری، فنون سخنوری، ارتباط و مذاکره و رشد طبیعی و هنجارهای گفتار و زبان جزو محورهای این همایش است.

وی افزود: همچنین در این همایش محورهای دیگری مانند کاربردها و تعاملات بین‌رشته‌ای با حوزه‌های علوم اعصاب، نورولوژی، روانشناختی، زبان‌شناسی، پزشکی، علوم توانبخشی و علوم پایه بررسی خواهد شد و به اخلاق حرفه‌ای و اصول مدیریت، گفتاردرمانی نیز خواهیم پرداخت.

وثوقی ادامه داد: سیزدهمین همایش گفتاردرمانی فرصتی را برای ارائه مشکل پزشکی از راه دور در گفتار درمانی، آموزش و و مشاوره به خانواده و بیمار، تکنولوژی‌های نوین و کاربرد آن در گفتاردرمانی، پزشکی قانونی و گفتار درمانی و استانداردهای خدمات این رشته فراهم آورده است.

دبیر اجرایی سیزدهمین همایش گفتاردرمانی اظهار داشت: 300 مقاله به دبیرخانه همایش رسیده است که از این تعداد 30 مقاله برای سخنرانی انتخاب شده است، همچنین 4 پنل با موضوعات آشنایی با اصطلاحات جدید در حوزه اختلالات تکاملی، اخلاق حرفه‌ای، پزشکی قانونی و آموزش خانواده طی روزهای برگزاری همایش اجرا خواهد شد.

وی افزود: گروه هدف این همایش، گفتاردرمانگران، همکاران توانبخشی و روانشناسان هستند. همچنین 13.25 امتیاز بازآموزی برای شرکت‌کنندگان در این همایش درنظر گرفته شده است و شرکت‌کنندگانی که در کارگاه‌ها نیز شرکت کنند می‌توانند از 20 امتیاز بازآموزی بهره‌مند شوند.

این گفتاردرمانگر گفت: گفتاردرمانی ارزیابی، آسیب‌شناسی و تشخیص اختلال گفتار، ارتباط کلامی، زبان درکی و بیانی از شفاهی تا نوشتاری است.

وی با انتقاد نسبت به نداشتن تست‌های استاندارد در گفتاردرمانی اظهار داشت: یکی از ضعف‌های ما در گفتاردرمانی نداشتن تست های استاندارد است که برای آن هزینه‌های زیادی لازم است و دولت باید آن را تأمین کند.

وی افزود: وقتی از هر 50 تولد یک نوزاد به اوتیسم مبتلا است، نشان می‌دهد که باید در این زمینه توجه بیشتری داشته باشیم. اکنون استانداردهای بین‌المللی را در این زمینه داریم، اما باید آنها را نُرم کنیم.

دبیر اجرایی سیزدهمین همایش گفتاردرمانی گفت: گفتاردرمانی می‌تواند به افرادی که به هر نحوی در درک محیط به لحاظ شنوایی مشکل دارند، کم‌شنوا یا ناشنوا هستند یا مبتلایان به اختلالات حرکتی، بلع، ضایعات مغزی مانند سکته‌های مغزی، اختلالات مربوط به رشد، گفتار زبان، اختلالات ارتباطی مانند طیف اوتیسم، اختلالات تولید مانند تلفظ نادرست، اختلالات زبان اکتسابی مانند تصادفات و اختلالات صوت که مربوط به گفتاردرمانی است، کمک کند.

وی تأکید کرد: چنانچه والدین متوجه اختلالی در گفتار فرزند خود شدند، با گفتاردرمانگر مشورت کنند.

دبیر اجرایی سیزدهمین همایش گفتاردرمانی گفت: نقش خانواده در درمان کودک در زمینه اختلالات گفتاری و ارتباطی مؤثر است، زیرا گفتاردرمانگر هفته‌ای دو ساعت با کودک کار می‌کند و خانواده در سایر روزهای هفته همراه کودک است.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
برای شنا کردن به سمت مخالف رودخانه قدرت و جرات لازم است وگرنه هر ماهی مرده ای هم می تواند از طرف موافق جریان آب حرکت کند.