پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۲:۱۰
کد مطلب: 29788
۳
كتاب نمونه سال 1386

روان شناسي اسارت

روان شناسي اسارت
این كتاب، بیانی است گویا و حقیقی كه به طور مستقیم با مشاهدات عینی نویسنده گره خورده است. همه فصل ها تقریباً با یك ترتیب آورده شده، و بیان كننده آن است كه چه اموری بهداشت روانی اسرا را به هم ریخته و موجب نگرانی های بسیار شده است. همچنین عكس العمل اسرا در مقابله با امور مذكور، چگونه بوده است؟
-
افسردگی، اضطراب، استرس، اختلالات سایكو سوماتیك (روان-تنی)، PTSD و سایر اختلالات نیز در بخش های دیگر كتاب مطرح شده است. هیجان های منفی و مثبت بیانی دیگر در تالیف حاضر است. درباره تعارض ها و ناكامی ها كه نهایت درماندگی در اسارت است- و عوامل و راه های مقابله با آن ها نیز بحث می شود
-
-
آثار رواني اسارت به طور كلي بر دو قسم است :
الف- آثار رواني مثبت
ب- آثار رواني منفي

در كتاب حاضر سعي بر آن است تا به هر دو قسمت آن توجه شود ؛ ولي آثار رواني منفي بيشتر مورد توجه قرار مي گيرد ، زيرا كه فشارهاي رواني عارض شده بر اسيران گسترده تر از آثار مثبت آن بوده است .
"بررسي آثار رواني اسارت بر اسرا از زبان اسيري آزاد شده در قالب مفاهيم روان شناختي "موضوعي است كه بدان پرداخته مي شود . هدف اصلي ، بيان آثار رواني اسارت بر اسراست كه جنبه هاي كاربردي داشته باشد.
ارائه انواع روش هاي مقابله باسختي ها و محدوديت ها بر اساس الگوي عملي روان شناسي و فائق آمدن بر مشكلات نيز مورد توجه بوده است .

از فوايد مهم اين اثر استفاده از روش هاي كاربردي در زندان ها و محدوديت ها و سختي ها است . استفاده از تجارب اسارت براي مراحل مختلف زندگي بشري و تقويت روحيه ي اعتماد به نفس و رشد روحيه ي مقابله با مشكلات و مقاومت در برابر سختي ها و نيز كاربرد مراحل اسارت و تجربيات آن در نظامي گري و دفع نواقص و ساير مولفه ها نيز مورد بوده است.
ويژگي هاي اين اثر به شرح ذيل بوده است:
1- واقعي و عيني بودن تحقيق كه به صورت بكر و مستقيم عرضه مي گردد .
2- قضاوت درباره ي مراحل اسارت و آثار آن به طور نسبتاً علمي كه بر عهده خود خواننده است .
3- عرضه كردن نوعي "الگو" كه در زندگي روزمره نيز قابل استفاده باشد .
4- به كارگيري الگوهاي علمي و عملي روان شناسي به دور از قالب هاي نظري براي گروه هاي تخصصي اجتماعي به عنوان شاهد علمي .
5- ارائه انواع روش هاي مقابله با فشارهاي و موقعيت هاي ويژه .
-
كتاب حاضر بياني است گويا و حقيقي كه به طور مستقيم با مشاهدات عيني نويسنده گره خورده است . نويسنده اي كه خود سالها رنج اسارت را كشيده است و با انواع مشكلات اسيران آشناست . كسي كه پس از آزاد شدن از بند اسارت آزادگي را در كسب علم ديد و به اين تخصص روي آورد و در اين كتاب سعي نمود تا از دريچه مباحث علمي ، عميق تر به اسارت بنگرد. مدت ها قبل اين جرقه در ذهن مولف ايجاد شده بود كه با بياني صادقانه ، تجربيات خود را از اسارت مطرح كند؛ به اين اميد كه مورد استفاده ي همه ي كساني باشد كه به طريقي در زندگي خود براي رسيدن به اهداف آرماني خود متحمل بلايا مي شوند و خواستار آنند تا از همه ي دريچه هاي تجربه كه اسارت مصداقي از آن است ،‌ بهره اي بگيرند و گامهاي عملي ،‌ براي تقويت روحيه ي اعتماد به نفس خود بردارند .
در این مجموعه سعی شده است از هر مبالغه گویی و یا برعكس، كوچك شمردن مطالب پرهیز شود. برحسب نیاز و ضرورت و با توجه به رشته تحصیلی نگارنده (روان شناسی بالینی) به اسارت از این منظر نگریسته شده است.
در مجموعه حاضر، آثار روانی اسارت در ۱۷ فصل بررسی شده است. اموری كه بهداشت روانی اسرا را مختل نموده و راه هایی كه اسرا در مقابله مورد استفاده قرار می دادند، قابل بحث است. در این مجموعه به اسار ت از منظر روان شناسی بالینی و آسیب شناسی نگریسته شده است. وضعیت عمومی اسرا، پرداختن به تاریخچه اسارت و مباحث دیگر از جمله شكنجه و آثار آن نیز در این كتاب مطرح شده است.
 
شناسه كتاب :
نام كتاب : روان شناسي اسارت
مولف : دكتر ابوالقاسم عيسي مراد (عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي)
انتشارات: موسسه فرهنگي انتشاراتي رويه
مشخصات ظاهري : 392 صفحه ،مصور
تلفن هماهنگي خريد كتاب :
88562114  و 88096308  (مركز تخصصي خدمات روان شناسي و مشاوره نسيم آرامش)
-
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
هم اکنون که در حال نفس کشیدن هستید، کس دیگری دارد نفس های آخرش را می کشد. پس دست از گله و شکایت بردارید و بیاموزید چگونه با داشته هایتان زندگی کنید.