خرماي تازه يا خشک، کدام انرژي بيشتري دارد؟
آمار بيماري هاي قلبي بسيار کم است. بيشتر ميوه ها داراي درصد زيادي آب است اما ۷۰درصد خرما از قند تشکيل شده است. انواع مختلف خرما در بازار عرضه مي شود اما سوالي که پيش مي آيد، اين است که خرماي تازه سالم تر است يا خشک؟
خرماي خشک رطوبت کمتري دارد و در نتيجه مدت زمان طولاني تري تازه مي ماند، در حالي که مدت ماندگاري خرماي تازه کمتر از ۸ تا ۱۰ماه است. خرماي خشک، در صورتي که در يخچال نگهداري شود تا ۵سال مي ماند. بنابراين خرماي خشک نسبت به خرماي تازه ماندگاري بيشتري دارد.
هر ۱۰۰گرم خرماي خشک حاوي ۲۸۰کالري است در حالي که هر ۱۰۰گرم خرماي تازه حاوي ۱۴۵کالري است. بنابراين مي توانيد براي کاهش وزن خرماي تازه مصرف کنيد و در صورتي که قصد افزايش وزن داريد، مي توانيد کالري اضافه را از خرماي خشک دريافت کنيد. پس مصرف نوع خرما، به نياز فرد بستگي دارد.
هر ۲نوع خرما داراي موادمغذي تقريبا يکسان است. خرما حاوي آهن، ويتامين A (مفيد براي سلامت چشم)، پتاسيم (مفيد براي قلب) و منيزيم است که با ديابت، فشارخون و افسردگي مقابله مي کند. خرما سرشار از فروکتوز است که مقدار زياد آن براي بدن مضر است. چنان که گفته شد، تفاوت زيادي بين ارزش غذايي خرماي تازه و خشک وجود ندارد.
خرما سرشار از کربوهيدرات است که شامل ساکاروز، فروکتوز و گلوکز است. ورزشکاران براي دريافت انرژي قبل از هر مسابقه، خرما مصرف مي کنند. خرماي خشک و تازه سرشار از انرژي است.
خرما سرشار از فيبر است و از يبوست پيشگيري مي کند. ميزان فيبر در خرماي خشک بيشتر است.
خرما ميوه اي بسيار مفيد است. اگر قصد کاهش وزن داريد، خرماي تازه مصرف کنيد و ورزش به طور روزانه انجام دهيد. کربوهيدرات هاي مختلف، ويتامين ها و پروتئين ها احساس سيري ايجاد مي کند. اما اگر قصد افزايش وزن داريد خرماي خشک مصرف کنيد که سرشار از کالري است.