شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۹ تير ۱۳۹۴ / ۱۲:۰۸
کد مطلب: 31785
۱

سنگيني هزينه هاي درمان بردوش زوج هاي نابارور

سنگيني هزينه هاي درمان بردوش زوج هاي نابارور

اگر بيمه ها هزينه ها را مي پرداختند....

مرد پک هاي ممتد و محکمي به سيگارش مي زند و نگاهش به سنگ فرش ها خيره مانده است. سخت است باز کردن باب صحبت با کساني که سخت نگران آينده اند. از مشکلش که مي پرسم پک آخر را به سيگارش مي زند و مي گويد: مشکل از من است که نه بچه دار مي شوم نه پول دارم که تا آخرش دنبال درمان بروم. اين دومين بار است که از شهسوار براي درمان به تهران آمده اند. بار اول نتيجه نگرفته اند و اين بار هم اگر دست خالي به شهرشان برگردند ديگر پولي در بساط شان باقي نخواهد ماند تا براي بار سوم به اين عمل اقدام کنند. از هزينه ها که مي پرسم، مي گويد: دفعه اول 4ميليون و 500 هزار تومان هزينه کرديم؛ اما نتيجه نگرفتيم. بار دوم هم 3 ميليون و 200هزار تومان که مجبور شدم خودروي زير پايم را بفروشم. اين بار براي عمل 930هزار تومان از ما گرفتند. از بيمه که مي پرسم صدايش بلند مي شود و مي گويد: کدام بيمه؟! اگر بيمه هزينه ها را پرداخت مي کرد که مجبور نبودم خودروام را بفروشم.

هيچ پزشکي علت مشکل را نمي گويد!

مرکز فوق تخصصي درمان ناباروري و سقط مکرر "ابن سينا" آخرين پيشنهاد پزشکان براي بچه دار شدن اين زوج بجنوردي است. زوج جواني که 5 سال از ازدواجشان مي گذرد و دفعه قبل با 10 ميليون تومان هزينه در مرکز تخصصي درمان ناباروري نوين مشهد نتيجه اي نگرفته اند. اين بار نشاني اين مرکز را به آن ها داده اند تا شايد نتيجه بگيرند. مشکل اين زوج هم از طرف مرد خانواده است. مرد با ناراحتي مي گويد: متاسفانه در اين مراکز مي خواهند کار را با عمل جراحي تمام کنند و هيچ پزشکي علت اصلي بروز مشکل را نمي گويد و راهي براي درمانش ندارد. قبض آزمايش اش را نشانم مي دهد و مي گويد: از 179هزار تومان فقط 50هزار تومانش را بيمه تقبل کرده، اين غير از هزينه هاي چند ميليوني دارو و عمل است. با اين وضعيت ادامه درمان برايمان خيلي سخت است. چون بيمه بخش اندکي از هزينه ها را پوشش مي دهد و ادامه درمان با اين وضعيت برايمان مشکل مي شود.

 

بايد دور بچه دار شدن را خط کشيد!

به سراغ زن و شوهر جوان ديگري مي روم؛ وقتي از مرد درباره کيفيت کار اين مرکز مي پرسم و اين که به نظرش ادامه درمان دراين مرکز به صلاح است يا خير ؟مي گويد: ما از سال 88درمان را شروع کرده ايم. قبل از اين مرکز در مرکز رويان تحت درمان بوديم و 4 بار تحت عمل قرار گرفتيم. بار اول 6 ميليون، بار دوم 7 ميليون و سومين و چهارمين بار هر بار 2 ميليون تومان هزينه کرديم، اما نتيجه اي نگرفتيم. حالا که به اين جا آمده ايم پزشکان مي گويند کل فرآيند درمان را اشتباه طي کرده ايم و همين موضوع کارمان را سخت تر کرده است تا الان 19ميليون تومان هزينه کرده ايم.خدا مي داند در اين مرکز و با هزينه هاي بالاي درمان ناباروري بتوانيم بچه دار شويم يا خير! از کار و بارش که مي پرسم مي گويد: در يکي از شهرهاي اطراف تهران تلفن همراه مي فروشد و وضعيت مالي اش مساعد نيست. تا اين جاي کار را هم پدر و مادرش  هزينه شان را پرداخته اند و اگر بيمه پوشش مناسبي ندهد بايد دور بچه دار شدن را خط بکشند.

 

خدمات بيمه اي يکسان سازي نشده است

سري هم به داروخانه مرکز مي زنم. مسئول داروخانه مي گويد: خوشبختانه داروهاي درمان ناباروري بين  45تا 90درصد قيمتشان تحت پوشش بيمه است، اما بستگي به نوع بيمه دارد چون هنوز يکسان سازي خدمات بيمه اي اجرايي نشده است و هر سازمان بيمه اي درصد خاصي از قيمت دارو را پرداخت مي کند. علت هزينه هاي بالاي داروهاي ناباروري را مي پرسم، مي گويد: بيمه پوشش خود را افزايش داده اما قيمت داروها آن قدر بالاست که براي طي 3 مرحله از درمان بيماران بايد حدود 5 ميليون تومان هزينه براي تامين داروهايشان پرداخت کنند.آمار زوج هاي نابارور از ذهنم عبور مي کند. 3 ميليون زوجي که هريک خواهان حداقل 2 فرزند هستند و براي بچه دار شدن به هر دري مي زنند. کساني که براي فرزند آوري چشم به همت مسئولان دارند تا با اندک حمايتي، چراغ خانه شان روشن شود و البته کشور هم تا حدودي از بحران جمعيتي پيش رو خارج شود.

در پرونده مي خوانيم

هزينه هاي درمان ناباروري در ايران 10برابرسايرکشورهاست.

بيمه بخش اندکي از هزينه ها را پوشش مي دهد.

نرخ ناباروري درايران 5درصد بالاتر از ديگر کشورهاست.

هزينه هاي سرسام آور بسياري از زوج ها را از ادامه درمان باز مي دارد.

-
 
پوشش بيمه اي 31 قلم از داروهاي درمان نازايي
مدير کل دفتر امور بيمه هاي تکميلي سازمان بيمه سلامت در گفت وگو با خراسان با اشاره به اين که تا ۲ سال قبل تمام اعمال مربوط به درمان ناباروري به عنوان اعمال زيبايي شناخته مي شد گفت: خوشبختانه با تغيير اين ديدگاه علاوه بر پوشش بيمه اي 31قلم از داروهاي پر مصرف درمان نازايي، خدماتي مانند ارائه مشاوره، ويزيت و برخي آزمايش ها با تعهد مستقيم بيمه يا با تفاهم صورت گرفته با سازمان غذا و دارو تحت پوشش بيمه قرار گرفته است.تاج بخش افزود: فرانشيز(هزينه درمان)دريافتي توسط بيمه ها براي 10 قلم از اين داروها 10درصد است که اين ميزان براي 19قلم از داروهاي پرمصرف درمان ناباروري به 30درصد مي رسد. فقط 2 قلم داروي درمان ناباروري با فرانشيز 40درصد به بيمه شدگان ارائه مي شود.

-
 تجربه ديگر کشورها در بيمه درمان ناباروري
دکتر محمدرضا صادقي معاون پژوهشي پژوهشگاه درمان ناباروري ابن سينا با اشاره به تجربه کشورهاي پيشرو در درمان ناباروري مي گويد: در اين کشورها به دليل اختلاف زياد هزينه هاي درماني با ايران که گاه تا 10برابر هزينه ها در ايران تمام مي شود، سازمان هاي بيمه گر ترجيح داده اند حداکثر براي 3 سال متوالي و در هر سال يک بار خدمات درمان ناباروري را تحت پوشش قرار دهند.
اين بدان معناست که اگر زوجي در مراجعه اول خود و استفاده از خدمات بيمه اي نتيجه اي نگرفتند براي بار دوم و سوم نيز مي توانند از خدمات بيمه رايگان درمان استفاده کنند اما در صورت بي نتيجه بودن، بيمه خود را ملزم به ارائه خدمت براي دفعات بيشتر نمي داند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
در نهان به آنان دل می بندیم ؛ که دوستمان ندارند و در آشکار از آنان که دوستمان دارند غافلیم شاید این است دلیل تنهایی ما... دکتر علی شریعتی