پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ / ۰۸:۱۰
کد مطلب: 39895
۱
تحصیل حدود ۱۱ هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاههای آمریکا

راهکارهای وزارت علوم برای دانشجویانی که در آمریکا تحصیل می کنند

راهکارهای وزارت علوم برای دانشجویانی که در آمریکا تحصیل می کنند

به گزارش مهر دکتر محمد فرهادی ديروز در حاشیه نشست مشاوران رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در امور زنان و خانواده در پاسخ به سؤال مهر درباره جلوگیری از ورود دانشجویان ایرانی به کشور آمریکا و تدابیر وزارت علوم در این خصوص گفت: ما یک تعداد دانشجوی دکترا داریم که بخشی از دوره خود را به عنوان فرصت مطالعاتی می‌توانند در یکی از دانشگاه‌های کشورهای پیشرفته دنیا طی کنند. تصمیم گرفته شد به این دانشجویان فرصت داده شود و این فرصت نیز جزء سقف زمانی تحصیل آنها در نظر گرفته نشود تا بتوانند در دانشگاه‌های کشورهای دیگر پذیرش اخذ کنند.

وی ادامه داد: یک تعداد از دانشجویان ایرانی خودشان اقدام به تحصیل در دانشگاه‌های آمریکا کرده بودند که با این قضایایی که پیش آمده، مشکل پیدا کردند.

فرهادی درباره دانشجویانی که در دانشگاه‌های آمریکا تحصیل می‌کنند گفت: در حال اندیشیدن تدابیری هستیم تا آنهایی که در آن دانشگاه‌ها تحصیل می‌کنند، بتوانند به تحصیل خود ادامه دهند.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: کشورهای آمریکا و انگلستان جزو کشورهای راهبردی در حوزه های علم و فناوری ایران نیستند بنابراین ممانعت از ورود ایرانیان به آمریکا کوچک ترین اثری در فرایند توسعه علمی کشور ندارد.

فرهادی افزود: علم و فناوری کشورمان یک فرایند درون زاست و روند فعالیت های آن به کشور خاصی مربوط نمی شود.

وی درباره آخرین وضعیت بورسیه‌ها و جایابی آنها افزود: بعضاً شهریه این دانشجویان پرداخت شده است. یک عده از این دانشجویان مربی هستند که باید هیأت امنای دانشگاه‌ها آن را تصویب کنند که به طور مرتب این مسئله در جلسه هیأت امنای این دانشگاه‌ها مطرح می‌شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: مشکل تعداد زیادی از این دانشجویان حل شده و یک تعداد هم هنوز مشکل آنها حل نشده است.

فرهادی افزود: کمیته خاصی برای مسئله فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و بورسیه‌ها تعیین شده تا آنها که واقعاً واجد شرایط علمی هستند، بررسی شده و با دانشگاه‌هایی که متقاضی آنها بودند، مذاکره شود و یا در دانشگاه‌های دیگر پذیرش شوند.

وی در مورد عدم تائید مدارک فارغ‌التحصیلان سال گذشته دانشگاه آزاد نیز گفت: تمام فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد که رشته‌های آنها مجوز قانونی و رسمی داشته‌اند، مورد تائید هستند و آنهایی که غیرمجاز بوده، باید خودشان این مشکل را حل کنند.

تحصیل حدود ۱۱ هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاههای آمریکا
رئیس سازمان امور دانشجویان اعلام کرد: حدود ۱۱ هزار نفر از دانشجویان ایرانی با هزینه های شخصی در دانشگاههای آمریکا شاغل به تحصیل هستند.در حال حاضر از کشور ما هیچ دانشجوی بورسیه ای در کشور آمریکا حضور ندارد تنها ۴ دانشجوی بورسیه هستند که مهلت بورسیه آنها تمام شده است و هنوز فارغ التحصیل نشده اند و به زودی فارغ التحصیل خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: پس بنابراین در حوزه بورسیه ها ما مشکلی نداریم. چندین سال است که اعزام به شکل بورس کامل توسط ما به حداقل رسیده است و به کشور آمریکا اعزامی نداشته ایم.

صدیقی اظهار داشت: تعدادی از دانشجویان ایرانی با هزینه شخصی در کشور آمریکا مشغول به تحصیل هستند که حدودا ۱۱ هزار نفر می شوند که قالب آنها با ما در ارتباط هستند. از جهت استفاده از تسهیلاتی مانند تسهیلات غیرارزی، معافیت تحصیلی، استفاده از ارز مبادله ای. بنابراین می توان گفت ۸۵ درصد از این جمعیت با ما در ارتباط هستند.

رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: این تصمیم رئیس جمهور آمریکا در حوزه دانشجویی شاید در ۳ مورد مشکلی ایجاد کند. اول دانشجویان دکتری داخل که برای فرصت مطالعاتی ۶ تا ۹ ماه به این کشور اقدام کرده بودند که حدود ۱۴۷ نفر هستند.
وی افزود: برخی از دانشجویان نیز به تازگی برای این فرصت تحقیقاتی در حال اقدام بودند. برخی تا مرز دریافت ویزا نیز پیش رفته بودند که تا مرز ممنوعیت مواجه شدند. این دانشجویان فرصت دارند تا برای کشورهای دیگر اقدام کنند اگر مهلت اقدام آنها به اتمام برسد یک نیم سال به این دانشجویان مهلت داده می شود تا بتوانند از دانشگاههای کشورهای دیگر پذیرش بگیرند. وزارت علوم نیز در طول تحصیل مساعدت هایی برای این دانشجویان خواهد داشت.

صدیقی خاطرنشان کرد: دسته دوم دانشجویان ایرانی در آمریکا که ممکن است برای آنها مشکل ایجاد شده باشددانشجویانی هستند که در کشور آمریکا مشغول به تحصیل هستند ولی برای دیدار خانواده به کشور مراجعه کردند و برای برگشت با مشکل مواجه شده اند. ما آمادگی کامل داریم که برای انتقال این دانشجویان به دانشگاههای داخل اقدام کنیم که این دانشجویان می توانند درخواست خود را ارائه دهند تا در شورای انتقال مطرح شود.

رئیس سازمان امور دانشجویان خاطرنشان کرد: دسته سوم، دانشجویانی هستند که برای تسهیلات نظام وظیفه اقدام کرده بودند و پذیرش گرفته بودند که با هزینه شخصی به کشور آمریکا مراجعه کنند اما با مشکل مواجه شده اند. در این زمینه نیز وزارت علوم از این دانشجویان حمایت کرده و با نظام وظیفه رایزنی می کند تا بتواند مهلتی که به این دانشجویان داده شده و بنا به این شرایط در حال اتمام است، تمدید شود تا این دانشجویان بتوانند از یک کشور دیگر پذیرش دریافت کنند.

وی ادامه داد: این سه گروهی بودند که با مشکل مواجه شده بودند. ما به این دانشجویان اطمینان خاطر می دهیم که مجموعه وزارت علوم آمادگی دارد تا با مساعدت هایی که انجام می دهد مشکل این دانشجویان رفع شود.

رئیس سازمان امور دانشجویان گفت:ما آمادگی داریم که هرگونه تسهیلاتی را برای دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در آمریکا از جمله انتقال به دانشگاههای داخل در صورتی که تمایل داشته باشند انجام دهیم و کماکان از این دانشجویان حمایت می کنیم تا مشکل آنها رفع شود.

وی افزود: اگر دانشجویان ایرانیان شاغل به تحصیل در خارج تمایل داشته باشند که در داخل ادامه تحصیل دهند می توانند برای طرح در شورای انتقال وزارت علوم درخواست خود را ارائه دهند و اگر برای ادامه تحصیل در دانشگاههای داخل اقدام کنند از ترم آینده تحصیل آنها آغاز می شود بنابراین بین تحصیل در داخل و خارج در این مدت فرصت دارند که تصمیم گیری کنند.
وزارت علوم این فرصت را به این دانشجویان می دهد تا با اطمینان خاطر برنامه ریزی کنند. صدیقی درباره اینکه آیا درخواستی نیز از طرف دانشجویانی که پشت مرزها قرار گرفته اند به سازمان امور دانشجویان ارائه شده است گفت: ایمیل هایی ارسال شده است همچنین برخی دانشجویانی که قرار بود برای فرصت مطالعاتی به کشور آمریکا اعزام شوند خواستار تغییر کشور برای انجام فرصت مطالعاتی بودند.
-
واکنش رئیس هیات موسس و رئیس دانشگاه آزاد
به گزارش دانشگاه آزاد اسلامی، با توجه به اقدام خصمانه و نژاد پرستانه دولت آمریکا علیه ملت ایران، در نشست روز دهم بهمن ۱۳۹۵ ، دکتر علی اکبر ولایتی رئیس هیات موسس و دکتر حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، متفقا تصمیم گرفتند، به اساتید و دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا که در نتیجه تصمیم مذکور مایل باشند به کشور خود بازگردند، رسما اعلام شود:
«دانشگاه آزاد اسلامی با آغوش باز از همکاری اساتید برای تدریس و تحقیق و از دانشجویان ایرانی برای ادامه تحصیل در واحد های دانشگاه آزاد اسلامی استقبال می کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
تا حالا هيچ آدم قوى اى كه گذشته آسونى داشته باشه نديدم .