پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۷ مرداد ۱۳۹۳ / ۱۵:۴۷
کد مطلب: 26385
۱

سالم سازی محیط های کاری ، چرا؟

سالم سازی محیط های کاری ، چرا؟
ممنوعیت شوخی با همکار غیر همجنس
 یکی از شرط های مهم مقام معظم رهبری برای حضور زنان در محیط های کاری، پرهیز از اختلاط محرم و نامحرم است، مسئله ای تحت عنوان سالم سازی و جدا سازی محیط های کاری چند وقتی است که در صدر خبرها قرار گرفته و در این میان رسانه های غربی موضع گیری های تندی در برابرش داشته اند! 

ماجرا از انتشار این خبر کلید خورد، متن خبر این بود: براساس یکی از بخش‌نامه‌های شهرداری تهران، تمام مدیران زیرمجموعه شهرداری موظف شده‌اند که «صرفا از نیروهای کارمند آقا جهت سمت‌هایی مانند مسئول دفتر، منشی، اپراتور تلفن، تایپیست و مسئول پیگیری» استفاده کنند و همچنین براساس این بخش‌نامه برای آرامش و آسایش کارکنان، محل استقرار کارکنان زن و مرد جدا خواهد شد. خبر با واکنش های متعددی روبرو شد و از جمله انتقاد معاونت امور زنان رئیس‌جمهوری و اظهارات متناقض مسئولان. در نهایت اما شهردار در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران، ضمن دفاع از تفکیک جنسیتی در شهرداری تهران، گفت: 10 درصد مدیران شهرداری خانم هستند و شهرداری تهران در مقابل همه دستگاه‌های دولتی و غیردولتی بیشترین توجه را به بانوان داشته است و طبق گفته‌های مراجع ذی‌صلاح حجاب و عفاف در شهرداری تهران بسیار رعایت می‌شود.
وی افزود: حرفی که در شهرداری تهران زده‌ایم این بوده است که اگر در یک اتاق، یک مجموعه کاری که با هم همکاری می‌کنند و سه یا چهار نفر آنها آقا و سه چهار نفر دیگر خانم هستند و همه در یک رابطه مثلا در رابطه با بودجه فعالیت می‌کنند، می‌توان کاری کرد که آن چهار خانم در یک اتاق و چهار آقا در اتاق دیگری کار کنند. وی همچنین اذهان داشت «ما غیرت دینی داریم. نباید اجازه بدهیم یک خانم در طول وقت اداری و طی روزها و ماه‌ها ساعت‌های تماس و معاشرت‌اش با نامحرمان بیشتر از محرم و شوهر و فرزندش باشد. غیرت ما کجا رفته؟»
این حضور روزانه زمانی که با اختلاط های نامناسب میان محرم و نامحرم
در محیط های کاری همراه می شود، بیش از پیش خطرناک به نظر می آید، شاید یکی از دلایل سردی روابط زناشویی و طلاق های عاطفی که در نهایت به طلاق رسمی و خیانت منتهی می شوند، هم همین اختلاط های نامناسب در محیط های کاری باشد که بیش از هر چیز خطر نابودی هسته اولیه جامعه را در پی دارد
 

ماجرای اظهارات شهردار تهران اما موجی از انتقادات را به سوی او گسیل کرد که در صدر این انتقادات رسانه های بیگانه شبکه های ماهواره ای حضور داشتند ، در برابر این انتقادات اما بهارستانی به دفاع از طرح سالم سازی محیط های کار برخواستند و بیش از 200 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با امضای نامه‌ای از محمدباقر قالیباف برای اجرای طرح «حفظ كرامت زن و افزایش امنیت روانی او در محیط كار» تشكر كردند. در کنار همه این نقد و تایید ها نگاهی داریم به لزوم اجرای طرح و تاثیرات مخربی که اختلاط در محیط های کاری می تواند بر پیکره خانواده و جامعه باقی بگذارد.

چرا سالم سازی در محیط های کار ضروری است
؟

همه خانم هایی که تجربه حضور در محیط های کاری را داشته اند، می دانند که تحمل روزانه هشت نه ساعت در محیطی که علاوه بر استرسهای محیط کار، با حجمی از مردهای نامحرم همراه است نمی تواند کار ساده ای باشد، بگذریم از افرادی که با لباس های نامناسب و ظواهر آنچنانی ساعات کاری خود را در محیط های نامناسب کاری می گذرانند اما غالب خانم ها از اینکه در محیط کاری مجبور باشند در تیررس دید نامحرمان قرار بگیرند، رضایتمندی چندانی ندارند و اگر به انتخاب خودشان باشد ترجیح می دهند، این محیط با حضور همکارانی از جنس خودشان تجربه کنند. از طرف دیگر بسیاری از آمارها نشان می دهد حضور مداوم زنان در محیط های کاری می تواند زمینه را برای سست شدن بنیان های خانواده فراهم کند، از طرف دیگر زمانی که محیط های کاری با اختلاط روابط میان محرمان و نامحرمان همراه باشد راه برای تزلزل بنیان خانواده بیشتر گشوده تر می شود.

اختلاط هایی که نفس خانواده را به شماره می اندازند

حضور

گسترده زنان در محیط های کاری باعث شد زنانی که در نسل های پیش ساعات روزانه شان را در خانه و به خانه داری می گذراندند، این روزها از صبح علی الطلوع راه محیط های کاری را در پیش بگیرند و تا عصرگاه و گاه شب هنگام بیرون از خانه به سر ببرند. این حضور روزانه زمانی که با اختلاط های نامناسب میان محرم و نامحرم در محیط های کاری همراه می شود، بیش از پیش خطرناک به نظر می آید، شاید یکی از دلایل سردی روابط زناشویی و طلاق های عاطفی که در نهایت به طلاق رسمی و خیانت منتهی می شوند، هم همین اختلاط های نامناسب در محیط های کاری باشد که بیش از هر چیز خطر نابودی هسته اولیه جامعه را در پی دارد.

از طرف دیگر بسیاری از آمارها نشان می دهد حضور مداوم زنان در محیط های کاری می تواند زمینه را برای سست شدن بنیان های خانواده فراهم کند، از طرف دیگر زمانی که محیط های کاری با اختلاط روابط میان محرمان و نامحرمان همراه باشد راه برای تزلزل بنیان خانواده بیشتر گشوده تر می شود

 از طرف دیگر روابط آزاد و اختلاط در محیط های کاری زمینه را برای ایجاد روابط نامشروع میان همکاران غیر هم جنس مهیا می کند و در همین رابطه بنیان های در تندبادهای فروپاشی قرار می گیرد. علاوه بر این بسیاری از مجردها هم به واسطه معاشرت های صمیمی روزانه با همکارهای غیر همجنساشان دیگر تمایل چندانی برای ازدواج و تشکیل خانواده نمی یابند و همین اختلاط های نامناسب، زمینه را برای افزایش سن ازدواج جوانان هم فراهم می کند.

سالم سازی محیط های کار در راستای حفظ بنیان خانواده

با توجه به پیامد های خانمان براندازی که اختلاط در محیط های کاری می تواند بر پیکره خانواده که هسته اصلی یک جامعه است، وارد کند، لزوم سالم سازی این محیط های بیش از پیش رخ نمایان می کند تا با رعایت حریم میان نامحرمان در محیط های کاری، هم بازدهی کار افزایش یابد و هم بنیان خانواده از عوارض این اختلاط های نامناسب در امان بمانند. البته نباید در اجرای آن دچار افراط و تفریط و کج سلیقگی شد.

کیانا نیکفام
مرجع : پايگاه اطلاع رسانی تبيان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
نبود اضطراب مسئله ساز است،کمی اضطراب ارزش انطباقی دارد و اضطراب فراوان خرابی به بار می آورد.