چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۳ / ۱۲:۱۰
کد مطلب: 28789
۱

مي ترسم تنهايي از خانه خارج شوم

 
چطور موضوع طلاقم را با خواستگارم مطرح کنم؟

اشتباه کردم و به دلايلي به درخواست ازدواج مردي که اصلاً يک درصد هم از او خوشم نيامده بود جواب مثبت دادم ولي بلافاصله 2 روز بعد از عقد جواب منفي دادم يعني در عرض دو هفته عقد و جدايي آن هم به خاطر ندانم کاري! روحيه ام را از دست داده ام، اکنون خواستگار خوبي دارم ولي نگران هستم و نمي دانم چطور اين موضوع را با او مطرح کنم.

 

 

خواهر گرامي، به هر حال شما به هر دليلي بايد قبول کنيد که يک ناکامي را در زندگي براي خود و همسر قبلي تان رقم زده ايد.

صرف نظر از اين که هر کدام از شما چقدر در اين باره نقش داشته ايد، در شرايط فعلي شايسته است که شما و خانواده تان اشتباهات قبلي تان را به دقت مرور کنيد و با تحليل عوامل موثر در ناکامي قبلي، حداقل از تکرار آن اتفاق در آينده جلوگيري کنيد.

 

آرامش و تمرکزتان را حفظ کنيد

آن چه در شرايط فعلي براي شما اهميت دارد، بازيابي اعتماد به نفس و کسب آرامش است. به شما توصيه مي کنم تا زماني که نتوانسته ايد روحيه خود را بازيابي و ترميم کنيد، به ازدواج مجدد فکر نکنيد.

البته نگراني شما راجع به آينده کاملا طبيعي است ولي اين نگراني ها نبايد موجب از بين رفتن آرامش و تمرکز شما شوند.

 

تفکرات منفي تان را کنترل کنيد

شما در پيامک تان نگفته ايد که چه مدت از جدايي تان مي گذرد ولي به هر حال شما بايد اين واقعيت را بپذيريد و بدانيد که انکار و مخفي کردن طلاق تان هيچ کمکي به شما نمي کند و حتي ممکن است باعث مشکلات زيادي در آينده براي شما شود. توجه داشته باشيد که گذشت زمان مي تواند در تغيير وضعيت شما موثر باشد بنابراين فعلا سعي کنيد روال طبيعي زندگي خود را ادامه دهيد و با ايجاد سرگرمي هاي جديد از تفکرات منفي خود بکاهيد.

به هيچ عنوان دنبال مقصر نباشيد و خودتان يا ديگران را سرزنش نکنيد زيرا اين کار حس سرخوردگي و نااميدي را در شما تقويت و فاصله بين شما و خانواده تان را زيادتر خواهد کرد. از عجله بپرهيزيد و براي رهايي از اين وضعيت، بدون بررسي دقيق وضعيت خواستگارتان به ازدواج دوم تن ندهيد.

همچنين به دنبال جبران کردن اشتباهات قبلي خود باشيد و اين کار فقط در سايه آرامش و تصميم گيري هاي عقلاني انجام مي شود.

 

طلاق تان را حتما به خواستگارتان بگوييد

درباره اين که گفته ايد چگونه اين موضوع را به خواستگارم بگويم، بايد خدمت تان عرض کنم که اين اتفاق جزئي از زندگي قبلي شماست و به طور قطع بايد به خواستگار بعدي خود بگوييد زيرا مطمئن باشيد اين مسئله دير يا زود به گوش او خواهد رسيد و اگر شما قبل از ازدواج آن را مطرح نکرده باشيد، اعتماد او را از دست خواهيد داد و اين بي اعتمادي باعث ايجاد مشکلات عديده اي در زندگي مشترک تان خواهد شد. به شما توصيه مي شود که در اولين جلسه خواستگاري اين موضوع را به صورت کلي با خواستگارتان در ميان بگذاريد و در صورت کنجکاوي بيشتر او، با توجه به اين که شما فقط 2 روز با شوهر قبلي تان زندگي کرده ايد، دلايل طلاق تان را بيشتر براي او توضيح دهيد. همچنين اگر مدت زيادي از طلاق تان مي گذرد و شما هنوز نتوانسته ايد از نظر روحي به ثبات برسيد لازم است به يک روان شناس باتجربه مراجعه کنيد.

حسين محرابي

کارشناس ارشد روان شناسي

 

از تنها بيرون رفتن از خانه مي ترسم

خانمي هستم ۳۷ ساله. از تنها بيرون رفتن از خانه مي ترسم و بايد هميشه کسي همراه من باشد چون در غير اين صورت دچار استرس شديد مي شوم. ترسم از اين است که در خيابان سرم گيج رود و بيهوش شوم. وقتي دختري ۱۷ساله بودم يک بار از خون ترسيدم و براي چند دقيقه اي بيهوش شدم. پيش مشاور هم رفتم بعد از چند جلسه، مشاور گفت امروز بايد تنها از خانه تا مرکز مشاوره بيايم اما باز هم ترسيدم و نرفتم.

 

 

خواهر گرامي، ريشه بسياري از اين گونه ترس ها وجود زمينه هاي اضطراب در افراد است. عوامل متعدد به خصوص در افرادي که مستعد اضطراب باشند، اضطراب ايجاد مي کنند که به نظر مي رسد فراواني اين مشکل در خانم ها بيشتر است. با اين حال، به شما توصيه مي کنم براي حل مشکل تان به نکات زير توجه کنيد.

 

باور بي دليل بودن ترس تان

ترس به خودي خود پديده بدي نيست اما ترس شديد و مداوم که هر روز تکرار مي شود، آسيب زننده است. اين نوع ترس شما غير منطقي است و اختلال زيادي در عملکرد شما ايجاد مي کند و به انجام رفتارهاي اجتنابي مي انجامد. در رفتارهاي اجتنابي، افراد از حضور در اجتماع و ارتباط با ديگران پرهيز مي کنند.

شما بايد باور کنيد که ترس تان بدون دليل و غير منطقي است تا بتوانيد براي حل مشکل تان به سراغ راهکار برويد.

 

بررسي تخصصي عوامل ايجاد ترس

بهترين راه کنترل ترس شما براي بيرون رفتن از خانه به تنهايي، بررسي علت يا عوامل ايجاد کننده اين اضطراب است.

همان طور که خودتان اشاره کرده ايد، ريشه اين ترس در نوجواني شماست که اين خاطره بايد به کمک يک مشاور متخصص بررسي شود تا آسيب هاي آن کاهش يابد.

 

آشنايي با روش حساسيت زدايي منظم

بهترين و شناخته شده ترين درمان اختلال چنين ترس هايي، حساسيت زدايي منظم و مواجهه درماني با عوامل ايجاد ترس است که توصيه مي شود به دليل حساسيت اين کار تحت نظر يک روان شناس متخصص و درمانگر انجام شود.

با اين حال بد نيست بدانيد که در اين شيوه، فرد را با يک روش حساب شده و ايمن در معرض موضوع يا موقعيتي که هراس دارد، قرار مي دهند که متداول ترين آن شيوه تدريجي است؛ يعني ابتدا در ذهن و با کمک قوه تخيل و سپس در واقعيت. به طور مثال، مشاور متخصص از شما مي خواهد تا ابتدا تنها بيرون رفتن از خانه را در ذهن مجسم کنيد و سرانجام در واقعيت اين کار را انجام دهيد که البته بايد به اندازه کافي بين اين مراحل فاصله باشد.

همچنين اين روش بايد توأم با تکنيک هاي آرام بخش باشد و از سوي روان درمانگر حمايت و کنترل شود. با تکرار اين تجربه، فرد در مي يابد که اگر چه آن موقعيت ناخوشايند است اما زيان بار نيست و با هر بار در معرض موضوع هراس آور قرار گرفتن احساس کنترل بر آن ترس در فرد بيشتر مي شود و اين احساس کنترل کردن موقعيت و خود، مهم ترين دستاورد اين شيوه است.

با اين حال، به هيچ وجه توصيه نمي شود که اين روش را خودتان و بدون کمک از مشاور اجرا کنيد.

عباسعلي براتي

کارشناس ارشد روان شناسي

 

 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
برای انسان نابینا شیشه و الماس فرقی ندارد اگر کسی قدرتان را ندانست فکر نکنید شیشه اید یقین بدانید که او نابیناست ...