شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۵ / ۱۷:۳۰
کد مطلب: 36609
۰
اظهار گله مندي عضو انجمن راديولوژي؛

دخالت رشته هاي مختلف پزشكي در راديولوژي

دخالت رشته هاي مختلف پزشكي در راديولوژي

به گزارش ايرنا ،دكتر عبدالرسول صداقت گفت: متاسفانه تاكنون به معضل تداخلات رشته اي توجهي نشده است و اين نشان مي دهد كه برخي متوليان نسبت به اين معضل بي توجه اند. اين راديولوژيست از مسئولان حوزه سلامت خواست تا نگاه به رشته راديولوژي و هر رشته ديگر را متناسب با مصالح كشور و منافع مردم در نظر گيرند.

چند سالي است كه برخي رشته هاي پزشكي از جمله متخصصان زنان و زايمان به جاي اينكه بيمار را به راديولوژيست ارجاع دهند، خودشان به انجام اعمالي همچون سونوگرافي براي بيمار مي پردازند كه اين موضوع باعث رنجش و اعتراض راديولوژيست ها شده است.

به گزارش سازمان نظام پزشكي صداقت گفت: هرچقدر قلمروي يك رشته كوچك و به رشته هاي ديگر اهدا و يا انتقال يابد، آن رشته از نظر اقتصادي دچار ضرر و زيان مي شود؛ البته تا زماني كه پزشكان در محدوده تخصصي خود فعاليت مي كردند، مشكل زيادي وجود نداشت اما با سربر آوردن رشته هاي فوق تخصصي، رشته ها به نوعي تكه پاره شد.

رئيس سابق انجمن راديولوژي ايران ادامه داد: طبيعتا رشته هاي مختلف براي بقاي خود نياز به يك قلمروي اختصاصي به خود دارند و به همين علت است كه گاهي اوقات برخي رشته ها به نوعي در رشته اي ديگر وارد مي شوند و ايجاد تداخل مي كنند. بيشتر اين مشكلات و معضلات به علت ايجاد رشته هاي فوق تخصصي است كه در زمان حاضر درگير آن هستيم.

صداقت تصميم گيري در تعيين محدوديت هاي رشته ها را با توجه به حفظ تماميت رشته هاي پزشكي در كشور دانست و تصريح كرد: اگر بنا باشد كه فردا روانپزشك در كار نورولوژيست و يا جراح مغز و اعصاب در كار روان پزشك يا نورولوژيست دخالت كند، ديگر امنيت شغلي وجود نخواهد داشت.

وي در خصوص دخالت رشته اي و يا تداخل رشته اي به نام خود ارجاعي، تصريح كرد:طراحي رشته پزشكي به گونه اي است كه تخصص هاي مختلف همديگر را پايش مي كنند به اين معنا كه متخصص داخلي كار متخصص آزمايشگاه و پاتولوژي، جراح، كار متخصص داخلي، متخصص زنان و زايمان كار متخصص اطفال و يا رشته راديولوژي كار ديگران را پايش مي كند.

وي ادامه داد: اگر كار به آن جا برسد كه پزشك خود تجويز كند، خود انجام دهد و خود براساس تشخيص خودش براي بيمار تصميم گيري كند، ديگر پايشي در كار نيست. اين كار اولا از نظر علمي بسيار خطرناك است و امكان دارد پزشك مسئله اي را در تشخيص از دست دهد و چند سال ديگر بيمار عوارض آن را تجربه كند و دوم از لحاظ اقتصادي اصلا اخلاقي نيست چرا كه بيمار به اجبار بايد مبالغ هنگفتي را بابت خدماتي چون سونوگرافي بپردازد.

 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
انسانهاي شاد دنياي درونشان را ميسازند، انسانهاي غمگين دنياي بيرونشان را سرزنش ميكنند.