پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ / ۰۹:۰۹
کد مطلب: 23784
۰

از انواع داروهای باروری چه می‌دانید؟

جام جم : این داروها خوراکی یا تزریقی‌اند. پیش از مصرف هر دارو، باید همۀ تست‌های تشخیصی لازم انجام شود تا علت مشکلات باروری به‌دقت مشخص گردد.ژ

داروهای تحریک تخمک‌گذاری
این دسته از داروها زمانی تجویز می‌شوند که به دلیل بی‌نظمی یا فقدان قاعدگی و در واقع، به‌دلیل آزاد نشدن تخمک، بارداری رخ نمی‌دهد.
به نقل از باروری آنلاین، هورمون لوتئینی (LH) و هورمون محرک فولیکول (FSH) سیکل‌های قاعدگی و تخمک‌گذاری را تنظیم می‌کنند. اگر به دلیل ترشح‌نشدن مقدار کافی هورمون‌های LH و FSH از غدۀ هیپوفیز یا پاسخ‌ندادن تخمدان‌ها به سطح معمول هورمون‌ها، تخمک‌گذاری رخ ندهد، داروهای تخمک‌گذاری تجویز می‌شوند.

داروهای تخمک‌گذاری همانند هورمون زنانۀ استروژن عمل می‌کنند؛ باعث رشد تخمک‌ها در تخمدان و آزادشدن آن‌ها می‌شوند. در واقع، حدود 40 تا 45 درصد از زوج‌ها برای رفع مشکلات تخمک‌گذاری و باردارشدن، کلومیفن سیترات، متداول‌ترین دارو برای تحریک تخمک‌گذاری، مصرف می‌کنند.

داروهای جلوگیری از تخمک‌گذاری زودرس
هورمون آزادکنندۀ گنادوتروپین (GnRH) هورمونی است که به غدۀ هیپوفیز برای آزادکردن LH و FSH سیگنال‌دهی می‌کند. علت باردارنشدن برخی زنان این است که تخمک را پیش از رسیدن آزاد می‌کنند. در این موارد داروهای باروری، با تغییر زمان تخمک‌گذاری، مانع آزادشدن تخمک پیش از بلوغ آن می‌شوند. همچنین این داروها باعث بهبود کیفیت تخمک‌ها می‌شوند.

داروهای افزایش‌دهندۀ حساسیت به انسولین
بسیاری از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک به انسولین مقاومند. در واقع، بدن این دسته از افراد بیش از حد انیسولین تولید می‌کند و سطح بالای انسولین موجب سیگنال‌دهی به تخمدان‌ها برای ترشح بیش از اندازۀ آندروژن (هورمون مردانه) می‌شود؛ وضعیتی که موجب اختلال در رشد و آزادشدن تخمک‌ها می‌گردد. داروهای افزایش‌دهندۀ حساسیت به انسولین می‌توانند به کاهش سطح آندروژن مازاد و بهبود تخمک‌گذاری کمک کنند.

داروهای کاهش‌دهندۀ پرولاکتین
پرولاکتین بیش از حد (هورمون مسئول تولید شیر) مانع آزادشدن تستوسترون و تولید اسپرم در مردان می‌شود. در زنان نیز، سطح بالای پرولاکتین در خون، مانع آزادشدن FSH و LH و در نتیجه، توقف تخمک‌گذاری می‌شود. برخی داروها می‌توانند مقدار پرولاکتین آزادشده از غدۀ هیپوفیز را کاهش دهند. تأثیر این داروها در 90 درصد موارد بسیار موفقیت‌آمیز است و موجب تنظیم سطح پرولاکتین می‌شود. در واقع، اگر تنها عامل ناباروری بالابودن سطح پرولاکتین باشد، مصرف داروهای کاهش‌دهندۀ سطح پرولاکتین در 85 درصد موارد موجب رفع ناباروری می‌شود.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
چه سكوتی دنیا را فرا می‌گرفت اگر هركس به اندازه عملش صحبت می‌كرد